Onsdag 10 November - Finally "High speed" internet

Heeej allihopa!
Hoppas att alla dar hemma mar bra! Min semester startade for ett par dagar sedan och jag har egentligen knappt haft tid med att blogga eller haft tillrackligt bra internet for att ans komma ut pa natet, men nu javlar!
Idag har vi akt buss i 5 timmar ifran Thailands huvudstad Bangkok ner sydost mot on Koh Chang. Det var en battur pa 25 minuter innan vi nadde on och hittade ett hotell som heter Sai Khao Inn som ar ett riktigt bra stalle tycker jag. Frascht, stor rum med tv, kylskap (som vi egentligen inte behover) och AC. Det ligger ca 200 meter ifran stranden :)
Vi kom till Thailand/Bangkok i mandags eftermiddag runt 15, men kom inte forrens till vart guesthouse White Lodge forrens runt klockan 18 efter att ha vantat pa att fa stamplade pass och trafik-kon inne i Bangkok. Vi spenderade 1,5 dag dar, men hann anda med ratt mycket. Som jag sjalv sagt sedan tidigare har Bangkok aldrig varit ngn favorit, kalla mig lite lat eller krasen men jag gillar inte att behova ta taxi till alla stallen man vill besoka.
Observera att endel staender bilder ligger fel, men glomde bort att andra detta!
Jag pa flyget from Zurich till Bangkok - 10 timmars flyg vantade. En aning trott.
Det basta pa flyget ar ju det godaste flygkaket!
En solnedgang vantade oss nar vi narmade oss Bangkok city.
En liten hund mitt i all trafik-kaos. Stackars alla hundar som folk bara lamnar bort nar dom blir "stora"
och inte ar lika sota langre...
Vi har iaf besokt Wat Phra Keow som ar "kungapalatset" i Bangkok - givetvis jattefint och Alvaro vart impornerad pa alla fina tempel dar, vi hann med den kanda ga-gatan Khao San road som finns med i nastan alla "thai"-filmer. Dock kom vi vid fel tid pa dagen, men gatan var ingen skillnad pa dom flesta fest- och shopping-gatorna i min favoritstad Pattaya som vi aker till nasta veckan. Vi hann med en bit i China-town, sag dock ingen skillnad var och nar den slutade, haha!
Inne i Wat Phra Keow.
Alvaro.
En liten munk.
Alla sma-statyer pa byggnaderna ar sa vackra!
En kort battur pa floden och sa hang inne pa shopping-varuhusen MBK och Siam Square. Jag gillar att shoppa, men dessa varuhus ar bara for mycket, du far panik - inte for att det finns sa mycket du vill ha, men du vet inte ens vart du ska borja titta for att VILJA ha det... usch!! An sa lange har det inte blivit ngn shopping alls - man ska spara det basta till sist :)
Utanfor MBK - Maah Broon Krang.
Inne i MBK - HEJ SHOPPING !
Basta kortet under dagen. En gubbe med hans symaskin i et litet gatuhorn 2 meter ifran trafiken.
Kanske man skulle oppna upp ett litet gatukok med kottbullar hemma i Barcelona nar man kommer hem...? Kan ju va natt..
SOPPA, NUDLAR! Jag far ata hur mkt jag vill !!
Ett litet kort utanfor White Lodge, vart guesthouse vi badde pa i Bangkok.


Dar emot har mitt mat-sug blivit nagot storre - Alla dessa dofter av mat gor att jag vill ata hela tiden trots att jag inte ens ar hungrig. Jag ar i mitt egna mat-paradis! Thailandsk mat, godis, frukt och massa annat gott !  Mmmmh!!
Efter 2 dagar i Bangkok iaf sa hann bade jag och Alvaro trottna och kande att vi skulle aka till Koh Chang istallet som ar en liten o sydost om Bangkok och det ar betydligt lugnare. Det forsta vi gjorde nar vi checkade in var att springa ner till stranden och bada i solnedgangen tillsammas och sa blev det en drink och annans pa det tills vi torkade och gick hem igen... Det ar sa forbannat skont att ha semester. Just nu ar det "vinter" har nere, men rovsvetten rinner minst lika mycket som nar det sommar i Barcelona - det blaser lixom inte!
Alvaro ligger och sover en sen siesta just nu, vi ska senare ut och kaka lite. Det blir att somna tidigt idag for imorgon ska vi upp klockan 7 for att aka pa bat- & snorkel-trip runt om oarna har. Har ni aldrig gjort det ska ni absolut gor detta!
Puss & kram hors imorgon!
Fram Thailand with Love // Thai

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0