Måndag 31 Januari - Kvälll i L'Hostpitalet...

Så var de måndag igen! Härligt ! Hoppas att ni alla haft en bra helg!

Det är kväll här nere i Espana och i kvarteren i L'Hostpitalet där vi bor, har vi precis käkat middag. Jag är absolut inget fan av det, men det blev tacos idag. Fråga mig inte varför men anser att det är lite "barnmat". Typ sådan mat man gjorde när man var 14 år och ville ha lite festligare mat. Men ska jag vara ärlig så blir man ju trött på smaken redan efter 2:a tacosen. Njae, så tacos är ngt jag nästan aldrig äter..




TACCOS!!!

Nåväl, här borta i L'Hospitalet ja.. Jaa, för ni vet väl att igentligen bor jag faktiskt inte i Barcelona.. :P
Det är typ 100 meter till Barcelona-gränsen och mindre än 1 km ifrån självaste Camp Nou, så jag anser mig faktikst som Barcelona-bo, haha! Man skulle inte se på gränsen mellan L'Hospitalet och Barcelona varken på en karta eller metromapp så det så!

Just nu så kollar vi på Callejeros viajeros på tv Cuatro (spansk tv 4). Det är ett rese-program om spanjorer som bor i andra länder och är det typ det ända man kan titta på en måndag. TV-programmen är SKIT här nere.
Man skulle kunna kalla dom ALLA Ricki Lake-shows med kändisar som bara snackar en massa skit om varandra HELA jävla dagarna. Ett program kan hålla på typ i 3-4 timmar VARJE dag. Det är typ som man skulle sända ett program där Victoria Silversteth och Linda Rosing snackar om deras privatliv och bråkar med andra kändisfolk..? (interssant eller hur?..)

Därmed är spanjorerna som dom är...
Inte så allmänbildade och mest intresserade som saker som man inte bör lägga intresse på. Ja, kanske inte alla men dom är inte få.

Sedan jag hann blogga senast så var det lördag... Jag jobbade på Belice i lördags och efter det hade jag planerat att gå till Sutton och träffa tjejerna jag ska börja flygkursen med då dom festade där.
Dock måste jag berätta en sak som fick mig smått irriterad.. Inte för att det var ett problem, men ändå så fult gjort..!

Kvällen på Belice gick bra, det gick snabbt och det visade sig att både gay-bartentern och den kaxiga dj:n jag jobbade med, även dom skulle till Sutton så vi tog sällskap dit efter. Under kvällen hade grabbarna varit så himla intresserad av att jag skulle träffa typ 7 svenska tjejer och ville så hemskt gärna vara med. Det var väl inga problem för mig del... men iallafall.. 

När vi kom dit pratade Herr Kaxiga DJ med dörrvakten och dom fick ställa sig en kö och jag fick tydligen ställa mig i en annan. Vad jag inte fattade förrens 2 minuter senare var att Herr Kaxiga DJ hade sagt att jag inte var med i deras sällskap, så därmed hamnade jag i betal-kön. Att betala var inget problem, men att grabbarna som vart sååå sugna på att vara i sällskap med oss KUNDE ju glömma det NU! I kön står jag och ser Herr Kaxiga DJ går förbi som fnissar fint och snälla gay-bartender med en blick som undrade hur jag hamnade där..

I vilket fall, så hakade jag mig upp så mycket på det och gav mig i fan på att jag INTE skulle betala något inträde, så jag vände och skulle tillbaka till den andra kön med en ursäkt om att jag faktiskt var uppskriven på listan (vilket jag faktiskt var..) men hamnat i fel kö... Sen att man ska försöka förklara det för Suttons otrevliga vakter är ju en annan sak..
Som tur är träffar jag på Santi som är PR för Sutton (som är polare med Alvaro) och berättade bestämt att jag hamnat i "fel" kö. Haha, jag fick gå in i "rätt" kö och när jag sedan en halvtimme senare såg grabbarna igen, skit jag i dom totalt.. Gay-bartendern Marco gillar jag dock, men Herr Kaxiga DJ kan ju dra där åsnor bor..

Väl inne på Sutton hade jag jättekul, dock var det bara 2 tjejer kvar eftersom att många redan hade åkt hem. Dock var det så myckey folk så man knappt kunde röra sig överhuvudtaget. Vid 06 ställde jag mig i den helveteslånga garderobskön för att hämta jackan och fick stå ensam framför en spansk apjävel som höll på... pjuhh! Det var min lördag!

Eftersom att jag enbart hann dricka en drink, så hade jag inte baksmälla igår söndag och spenderade heeela kvällen med Camilla här hemma. Vi spelade alla wii-spela jag har och hade jättekul, haha!

Sist, men inte minst fyllde min syster Nipa 33 år igår! Jag hoppas att du haft en mysig helg och en underbar födelsedag! Älskar dig!!

Njae, nu blire TV..

Bona nit!

From Barcelona with love // Thai




Lördag 29 Januari - Min älskling i sängen

God morgon!

Trots att jag gick och la mig för typ 5,5 timmar sen så är jag redan uppe igen. Slängt in en tvätt och
sitter här med en kopp te Rooibos med vanilj - mmh! Alvaro ligger fortfarande kvar i sängen... tänkte gå in och hoppa på honom snart. Va snäll jag är...

Jobbade på Soma igår och det var bra drag där, bra blandad musik och mycket folk. Idag ska jag dock jobba på Belice och då jobbar jag till 03, sen tänkte jag se vart flygtjejerna har för sig då dom skulle ut och partaja. Jag vet dock inte vart dom ska ännu, men vi får se.

Vid klockan 14 ska vi vara hemma hos Alvaros päron och käka lunch, sen tänkte vi åka ner till stan i det här fiiin fina vädret. Jag behöver nytt sminkborttagningsmedel och ansiktstvål, det börjar tar slut här hemma.

Tänkte gör lite reklam för min nya älskling jag har mellan benen i sängen varje natt när jag går och lägger mig, närmligen min mikro kudde som jag fick utav Lili i julklapp. DEN används jämt!! Jag är en sådan som har grymt kalla fötter hela tiden och fryser om fossingarna när jag går och lägger mig, men med min mikro-kudde, woala va bra den är. Den består av en liten påse "kudde" som innehåller silikon-kulor. Man slänger in påsen i mickron på högsta värme i 3 min sen är den varm och skön. Den här som jag har är köpt på Natura Casa och kostade nog runt 10-20 eurp-lappen. Så jävla värt !





Ha en bra härlig lördag!

From Barcelona with love // Thai

Fredag 28 Januari - Veckans bästa dag!

Och så var det fredag igen ja, shit veckorna bara rullar fram. Jag hinner inte med!

Igår var det ju som sagt planerat med lasagne, vin och Wii på kvällschemat med Camilla, Linda och Maria.
Dock hann vi bara till lasange och vin. Vi satt i köket i typ 4 timmar och snackade en massa skit och det var såå trevligt. Verkligen ngt jag har saknar hemifrån.. att sitta hemma med brudarna på en flarra vin i mjukisbyxor och bara snacka en massa. DET ska vi göra om redan nästa vecka. woho!
Lasagnen blev supergod och jag kokade ihop en äppelpaj på det oxå som var smaskens!

Fredag idag ja. Tänkte hoppa in i duschen och käka frukost snart. Sen är det spanska lektioner som gäller och senare ikväll ska jag jobba på SOMA.
Helgens planer ser ut så här: Imorgon lördag har jag inget planerat under dagen, men tror att vi ska åka hem till Alvaros päron och käka lunch där.

Lite senare på kvällen som jag hem till Camilla, då hennes karl Paul fyller år så vi ska fira det lite innan jag drar till Belice och jobbar till klockan 03. Efter det är det meningen att jag ska träffa flygtjejerna, men jag vet fortfarande inte vart dom ska gå ut ngnstans.

På söndag hoppas jag på att ligga hemma i soffan HELA dagen. :)

På tal om annat satt jag på fejjan och kollade igenom min syster album och tittade på en bild som jag trodde att det var jag, men det var min syster. Många säger att vi är lika, men ändå inte. Men denna bilden måste jag själv säga att vi är snuskigt lika! Vad tycker ni ??


Min syster Nipa. Hon fyller 33 på söndag! Grattis älskade syster!!


Svar till Sandras kommentar: Japp, tv-bänken är ifrån IKEA, 50 euro gick den på, kalasbra!
Svar till Malins kommentar: Jag ska försöka göra ett litet recept på några thai-rätter, det kommer! :)

Hoppas att ni får en bra start på helgen!

From Barcelona with love // Thai

Torsdag 27 Januari - Lasange & Wii

Jag vakande upp och det regnar utanför mit fönster. Usch!! Regn vill vi inte ha nere i Espana!
Jag har iaf hunnit städa lite till och bakat till lite scones. :) mmmh, gotti.

Eftersom att jag har nada att prata om så får det bli en titt in till mitt vardagsrum istället!
Ikväll kommer Camilla, Linda och Maria på besök och då ska det tillagas en lasange och så har kah förberett en pizza sallad oxå. Det finns inget godare att äta lasange med pizza sallad. På det tänkte jag plussa till en flaska rosé som legat i kylen ett tag och så ska vi spela en massa Wiiii !

Bon dia folket!






Pussi !

From Bareclona with love // Thai


Tisdag 25 Januari - Sommarlängtan.


Rastlös som man kan vara ibland, så kollade jag igenom gamla album.
Usch, vad jag längtar till sommaren..

Salta havsbad, svalkande mojitos, stekande sol, bruna kroppar och rinnande svett. Det är grejer det.


Jag en kväll på Opium sommaren 2009, när vi såg Fedde Le Grand.

Nu ska jag krypa ner i sängen med min karl och kramas lite!

From Barcelona with love! // Thai

Måndag 24 Januari - Äntligen måndag.


Det är inte varje dag man längtar till måndag, men det har jag gjort idag om jag ska vara ärlig. Inte för att jag dött efter att få gå till skolan eller så, men jag längtat efter kvällen. Vara hemma och mysa i soffan..

I helgen har det varit fullt upp... Jag jobbade både fredag och lördag, men jobbade på ett nytt ställe som hette Belice i lördags, vilket var väldigt kul. Det är ett litet mysställe som har öppet till 03 och man slapp jobba sig svettig trots att det var mycket folk hela tiden. Helvete vad mojitos jag fick göra :)
Det blev en automatisk sväng till SOMA sen eftersom att jag skulle få betalat och och det blev lite drinkar oxå med spanska vänner.

Var jue på IKEA med Camilla i lördags oxå och det blev lite farligt, 1700 kr fick jag hosta upp för lite "småskit" men det var det värt för det blev fint hemma.

Igår söndags tillbringade jag sammalangt 10 timmar i köket. Jag luktade bokstavligt talat mat-os hela jag när jag skulle gå och lägga mig igår kväll så jag var tvungen att gå upp och ta en snabb-dusch så illa var det.. haha!

Vi hade bjudit hem Alvaros föräldrar, Lili och Joel på lunch. Jag lagade till entrecot med klyftpotatis och grönpepparsås - HELVETE va gott det blev. Givetvis var det en lättare sallad och ostbricka som tillbehör och till efterätt bakade jag till en äppelpaj med vaniljsås vara mama tog med sig halva pajen hem för att hon tyckte att den var så god, hehe..

Det var trevligt att ha dom på besök här hemma hos oss för en gångs skull. Efter maten var det dags att prova den nya soffan ja.. Jag har nog aldrig suttit i vår soffa utan att ha somnat i den, men eftersom att jag inte hade tid att sitta länge i soffan då jag var tvungen att förbereda kvällens nästa middag som skulle bestå av thaimat, så fick resten av familjen sitta i den och kolla på tv. Dock hjälpte Lili mig hela dagen i köket och det både behövdes och uppskattades!!
Soff-sittanden resulterade iaf att  både mama, alvaro och alvaros pappa och joel somnade i soffan, haha!! Det så så jävla kul ut att se 4 personer sovade sittande i en soffa.. Och dom sov jääävligt länge!


Soff-proving och fotboll !


ZZZzzzzzzZZZZZzzzzz... Alvaro med bebis-nyllet intryck brevid sin papa..

Och så slog klockan 21:00 och då stod en 5-rätters thaimat uppdukad för 10 personer. Det blev lite av varje och det var omtyckt. Dock kan jag aldrig lära mig att ta rätt på mat, så jag gjorde mat för typ 20 pers. Haha, jag fick skicka med en massa matlådor till folk.


Middagsgänget i köket igårkväll innan vi körde en rejäl omgång av Wii.

Idag har jag mer eller mindre städat upp efter kalaset igår och tvättat en massa. Slapp göra middag idag då kylen var full med gårdagens käk och sedan dess har jag bara legat och myst här i soffan och kollat på tv.

Dagens roligaste aktivitet var definitivt att ta kort i flygvärdinne-"kostym" och träffa alla jättetrevliga tjejer som jag ska gå cabin-crew kursen med! Imorgon ska jag träffa dom alla igen för en liten lunch innan jag har lektion.

Puss och godnatt!

From Barcelona with love // Thai

Fredad 22 Januari - Trabajo esta noche.

God fredag!

Jag och min karl sitter i soffan, vi käkade spagetti och köttfärs-sås för nån timma sen. Den blev skitgod! Faen vilken bra fru jag är! Städar, tvättar, lagar mat, diskar och plockar efter min karl.. haha.

Vi är precis klara och ska båda strax iväg och jobba natten. Jag ska till Soma och jobba där till klockan slår 05 och han ska till Catwalk och lira skivor till 06 - Sicken helg, inte helt ovanligt alls.

Imonn är det IKEA till 100 % men Camilla! T.o.m skrivit en liten lista på vad jag behöver då jag typ alltid lyckas glömma ngt av det viktigaste!

Vi hörs folket! Hoppas att ni får en bra helg. Jag önskar att jag kunde vara med på Malins examen-fest!! Grattis Malin, du kommer äga som sjuksköterska!


Bjuder på nytagna bilder.









From Barcelona with love // Thai


Fredag 21 Janurari - Solbrun?

Vaknade klockan tio och har hunnit baka sconesoch käkat frukost. Ligger och slappar i soffan nu, men skitprogram på tv. Ja, spanjorernas tv-intresse är bara skitprogram. Usch!

Trots att jag kom hem ifrån Thailand för ca 6 veckor sedan är jag blekare än ett spöke! Jag hade solariekort här innan och då försökte jag sola 2-3 gånger i månaden för att inte "dö ut" så att säga, men jag sa upp det isamband med att vi åkte till Thailand. Sedan vi kom hem har jag inte tänkt på det igen...

Haft så mycket annat för mig under tiden... Men idag när jag vaknade upp och såg mig själv i spegeln tänkte jag att njaee, så här jävla bleka pigment kan ju inte existera hos en som är halv asiat! Jag har fått för mycket pappa och för lite mamma!! Hellre neger än vit ! TYP... Alla tycker väl om att se nybruna och fräscha ut, men jag jag älskar det då jag får fram mina fräknar..!!

Kanske man skulle fundera på ett litet solariekort trots allt?..  GE MIG SOMMAR !!'


Jag och mina sommarfräknar i april förra året!

Trevlig fredag allihop!

From Barcelona with love // Tina


Torsdag 20 Janurari - SURPRISE-PARTY!

Heej vänner!

Hoppas att ni haft en lika bra vecka som jag! Imorgon är det fredag och helg vilket innebär att jag jobbar imorgon kväll och på lördag, men har ändå en massa planer.

På lördag ska jag träffa Camilla och vi ska ta en tripp till IKEA. Jag skulle behöva köpa lite småprylar som jag kommit på att vi behöver närmligen. På söndag har vi bjudit hit familjen på middag, haha! Söndagsmiddag i vårt lilla kök, vi får se hur det slutar. Måste hinna handla mat på lördag oxå, men har fortfarande ingen aning om vad jag ska laga till.

Igår fyllde jag 24 år, ännu ett år äldre.. iiiuhh! Men igår var det roligt att fylla år! Jag vaknade som vanligt och gick till skolan och hade lektion. En tjej i klassen som är ifrån brasilien hade bakat små bakelser som hon hade tagit med sig, dom var jättegoda, men JÄTTE söta! Skolan fyllde även 8 år, så vi fick lite cava och snacks till lektionen. Inte illa... Jag hade planerat min dag väldigt lugnt..

Jag träffade Lili efter skolan och vi gick en sväng på stan. Jag köpte mig mig 2 kok-böcker. Eller den ena innehöll olika smoothies och juice-recept och den andra innehöll olika grill-recept. Det blir fler kokböcker, det lovar jag.

Vi bestämde iallafall att Lili skulle följa med hem så vi kunde laga middag tillsammans med Alvaro som var hemma. Visst, abslout.. Vi kommer hem till en mörk lägenhet och när jag tänder ljuset står halva min vänskapskrets i köket och skriker: "SURPRESA!!!" (obs, att man har filmat detta!)

Snacka om att jag blev chockad, men så jävla glad! Det stod tapas klart på bordet och vi käkade svamp-risotto, drack vin och käkade tårta. Jag hade jättetrevligt. Jag fick en MASSA paket oxå..! Som ett litet barn var jag!

Saker jag fick i present:

Dammsugare som jag önskat av Mario och Basi.
Smoothie-shake (juice-shake?) av Isa.
Geting-dräkt, en CD-skiva med gruppen I'm from Barcelona och sen en te-kopp med I love L'Hosptalet (stadsdelen där vi bor) av Raul och Ruben.
Träningsväska ifrån Nike ifrån Marina. (en pik på att jag ska börja träna kanske?)
Wii-spelet Just dance 2 av Lili och Joel.
Av Alvaro fick jag Wii-spelet Wii Fit, med träningsplatta och ett TOUS-armband som jag tyckte om skitmycket! Han hade även planterat massa persilja & mynta på terassen, så nu kan vi dricka mojitos här hemma!! =)

Till mig själv köpte jag Wii-Sing Encore med 2 micar! Haha, nu har jag hela Wii-butiken här hemma.
Är jätteglad för alla presenter, men mest glad för att dom alla hade gjort en så fin överraskning, jag hade verkligen INGEN aning om detta!!

Alvaro är bra på överaskningar, jag kom ihåg förra året när jag fyllde 23, kom hem ifrån jobbet och hittar min syster, min systerson i mitt rum. CHOCK! Alvaro hade betalat biljett för att dom skulle komma och hälsa på mig en vecka och likadant med det så hade jag ingen aning..! Helt sjukt!


Fr vänster, Ruben, Alvaro, Mario, Lili, jag, Marina, Raul och Isa.
Cucho var kock och senare kom även Conchi och Guti!


Massa presenster!!

Eftersom att Alvaro hade planerat överaskningsfesten, så ringde hans mamma för ett par dagar sedan och ville att vi skulle komma på födelsedagsmiddag hemma hos dom en dag före, då hon ljög (givetvis!) ihop om att Papa skulle iväg på resa med jobbet, så dom inte kunde fira det på min födelsedag, så vi kom dit i tisdags och firade med god middag och min favorittårta! =)


Alvaro och jag hemma hos hans päron!


Min födelsedagstårta!


Alvaro & jag !


Jag & min familj här nere.

Nu ligger jag hemma i soffan och chillar, spelade (tränade?) lite wii Fit innan, det var skoj!
Helt sjukt vad man kan göra med det där.. Vi får snart ha en Wii-kväll här hemma tycker jag!

Känner för en te, så jag tänkte koka upp en kopp!
God natt!

From Barcelona with love // Thai

Måndag 17 Januari - Att städa toalett.

Att städa överhuvudtaget är något som många säkerligen kommer tycka är konstigt nu, men något som jag gör när jag är hemma och är väldigt rastlös. Jag lovar att det kommer ifrån mamma som är städ-pedant in i ryggmärgen. Jag kan ta ett exempel, vi köpte en diskmaskin i samband med att vi renoverade köket hemma i sverige. Mamma fortsatte att diska för hand i 1 år innan hon började använda diskmaskinen, JUST för att hon ansåg sig att diska bättre än själva diskmaskinen. Ja, ni ser ju..

Skulle jag själv dock få en diskmaskin hade jag gråtit av lycka. Typ... Iallafall.

Igår var det ju söndag ja.. och vi var hemma hos Alvaros päron och käkade söndags middag, sen efter en lång siesta (jag däckade totalt i soffan) så var det dags för nästa mini-flytt. Givetvist allt bröte Alvaro haft i deras källare, typ cyklar, skrivbord och ton med vinylskivor. Japp, vi ska montera upp ett litet disco här hemma.. eller det verkar så iallafall. Vad Alvaro INTE verkar ha förstått är att vi faktiskt har grannar och att väggarna är välidigt tunna i det här huset (jag väcktes idag av grannen ovan att deras torktumlare gick i typ 200..) Jag skyller på att vi inte ska ha disco varje dag, menne... Så medans han höll på i hans lilla lekrum kände jag ett sug efter att städa toaletten, dels för att jag var rastlös och dels för att den faktiskt behöves städas.

Dock var det ett helvete att städa skiten..! Men fint och rent, DET blev det!

Ta en titt in i mitt lilla badrum :)











Man skulle nästan tycka lite synd om Alvaro som får stå ut med ett ROSA badrum, men än sålänge har han inte sagt mer än att det är snyggt. Smygbög? Men den som städar, är den som får bestämma och dekorera! :)
Det som är mest uppskattat är att duschväggen som går i glas är väggen till köket, så om någon duschar och vi har finbesök kan man få sig en liten snuskuppvisning om man tittar ordentligt genom glasmuren. Därmed duschar jag inte när vi har gäster hemma..

Nähe, då skulle man iväg till lektion var det ja.. Vi hörs! Ha en bra start på veckan hörrni!

From Barcelona with love // Thai

Fredag 14 Januari - FEST!

Ikväll är det fest!... för dom flesta, men inte för mig.

Ikväll ska man fira Linas 22 år's dag och man ska fira det på Catwalk. Presenterna är inslaga och jag är strax redo att gå, MEN jag ska varken festa eller dansa på Catwalk. Nej, givetvis... för jag jobbar ju som ALLTID.

Det som är bonusen ikväll är att Cattis är på besök ifrån Sverige och jag träffade henne idag på stan när jag var där innan skolan. Så det ska bli kul att träffa alla igen.. iaf en liten stund innan jag åker till SOMA och jobbar resten av natten..

Jag hoppas iaf att tjejerna får det awesome ikväll och att jag missade något rejält!


Cattis & Lina förra året när vi röjde Bikini.
Vi hade druckit 2 x 6 liters drinkar den kvällen innan på Pippermint. Farligt värre...! Måste vi göra om !

Ha en härlig fredag så hörs vi imonn!

From Barcelona with love // Thai

Fredag 14 Januari - Photoshop.


Det är natt... Klockan är 02 och jag har precis skrivit klart och finslipat mitt CV och mitt personliga brev och skickat iväg dessa. Hoppas att dom duger. Nu fattas det bara en fotografering i "flyvärdinne" kläder. HAHA! Känns fortfarande lite overkligt ärligt talat. Ibland vet jag inte vad jag gett mig in på..

Satt och kollade igenom bilder på min kära dator, min lilla bebis som jag haft snart i 4 år. Den börjar bli gammal och lite snål med utrymme så en extren hårdisk är vad som behövs även om jag får det i födelsedagspresent eller EJ.. men iallafall... Helvete vad bilder jag HAR på min dator. Album genom åren, resor, ego bilder, redigerat och oredigerat.

På tal då om redigering...För att redigera bilder använder jag Photoshop (GIVETVIS!), vilket är som en liten drog för alla vi som vill att bilder ska se bra ut, trots att vi har en skitbra kamera eller en röv-kamera till hands. Många tror väl att photoshopa bilder gör man ENBART för att fixa större bröst, ta bort finnen på hakan, göra smalare ben etc etc. (btw, så är ett bra exempler på dessa bilder ifrån väldkända Kissi's blogg) Lite kul och hitta "retucheringsfel" hos henne.. hehe. Inget ont om hennes blogg dock!
MEN.. Photoshop använder jag själv, FÖRUTOM att ta ta bort finnen eller annat gojs i nyllet eller andra saker, även i andra sammanhang. Naturbilder, hemma i lägenheten och i överlag. Kan man göra rätt, vilket jag är långt ifrån, så kan man få fram fantastiska bilder..

Anledningen till att jag pratar om det här är för att när jag satt och kollade igenom alla mina 1000-tals bilder så hittade jag en 2 likadana bilder, varav en var helt oredigerad och vad den andra var redigerad.
Jag har inte förstorat bröst, eller lagt till ett bröst, men erkänn att det är finare som redigerad..?
Lite mer färg och skoj än vad en vanlig tråkig kamerna normalt brukar göra när den snäpper en bild..
Varför inte göra det gröna lite grönare...??

GO PHOTOSHOP !!




Bilden till vänster är helt oredigerad.

Lite mer starkare färg i en bild gör den såååå mycket finare!
Bild fr: 2008.



Fick jag välja en annan färg på mina ögon än bruna, hade jag deinitivt valt GRÅA !
Bild fr: 2008.


Njahe... Ska nog krypa ner i sängen med min micro-kudde och vänta på Alvaro som spelar ute idag.
Bona nit !

From Barcelona with love // Thai

Torsdag 13 Januari - Scones & storsällskap till frukost.

God morgon! Solen skiner idag med! WOW!

Idag har det luktat nybakade scones till frukost och vi har även haft sällkap så vi har suttit 4 personer vid matbordet. Jag är mätt, men nu är det dags att fixa iordning sig så jag kommer iväg till skolan.
Senare ikväll ska jag träffa Camilla och vi ska försöka hitta en present till Lina som ska ha födelsedags middag imorgon!



Hmm.. Alvaro gick upp ifrån sängen och gick och la sig i soffan för att fortsätta sova i morse...
Kan soffan vara ngt skönare.. eller?


Pedro & Victor kom på besök. Dom hade med sig croissanter, men det var ingen som åt av dem, haha.
Sconesen var lite godare och varmare. Hehe.. Snygg Alvaro är föresten..

Hörs sen!

From Barcelona with love // Thai

Onsdag 12 Januari - Tiden går för snabbt!

Men tiden går ju för snabbt!

Jag tycker inte andra är gamla för att dom är 25, 29, eller 33, men att jag fyller 24 nästa vecka ger mig liite panik. Shit, jag fyller ju snart 30 ?! Och enligt min livs-film så ska jag ju ha min första unge när jag är 28-29..

Better make a good plan känner jag.. Födelsedagar är ngt jag har firat mer sedan jag flyttade ner till Barcelona, speciellt när det gäller middagar och tårta. Annars så bryr jag mig inte så mycket om själva födelsedagen, men
det lixom slog mig på metron idag att shit, 24.. det låter ju så... långt borta!... gammalt? eller..?

Men det som är kul är att man får göra en önskelista! Och det har jag gjort! =)








From Barcelona with love // Thai


Onsdag 12 Januari - Bon dia Barcelona!


Visst är det härligt och vakna upp till sol..?

Det har varit sol hela dagarna här nere i Barcelona och temperaturen går upp mot en 15-17 grader under dagen, härligt! Vi hoppas att det fortsätter så.
Vårjackan och solglajjorna är redan på vettni..

Normalt sett är jag en sådan där som sover fram till klockan 12 varje dag och det känns som om jag vaknar upp ur en koma och är fortfarande trött, men sedan jag började skolan i måndags har jag satt klockan på 09 varje dag och har klarat det galant! Det känns som som jag inte missar halva dagen och tid över till annat oxå. BRA!

Skolan då.. Jorå, det har ju bara gått 2 dagar. I måndags kändes det som katastrof, what? Vaddå spanska... det kan jag jue? Min spanska är bra tycker jag. Det som är viktigt är att man egentligen bryter isen och vågra prata trots att man vet att man har vissa grammatiska fel och det har jag gjort dom senaste 2 åren och på så sätt har jag skapat "min spanska" vilket NU blir svår att bryta.. Nu ska man börja tänka på grammatik IGEN, uff... Men det är intressant och jag VILL lära mig. Vi får se hur det går... Just nu sysslar vi med subjuntiv en presente.. kanske inte säger er ett skit, men ärligt talat inte mig heller. Håller på att försöka hitta skillnaden...haha!

I måndags installerade vi vårt WII och jag är fortfarande BARA bäst på bowlingen på WII sports och Alvaro är bäst på Mario Car. Nu ska vi bara fylla spelhyllan.. Jag vill ha WII Party!! Måste ha, det är superkul och sen vill jag ha det där WII party, det har jag aldrig testat! (en jättestor PIK till min födelsedag nästa vecka, hehe..)

Vardagen hemma fungerar bra i lägenheten, spisen körs ett par ggr per dag och även tvättmaskinen har kört några varv. Gött..!

Planerna idag är att åka till gamla jobbet och hämta min finicito (slutlön), jag hoppas på en riktigt vinstlön, men vi får se. Ska försöka att hinna med ett par snabba samtal hem till sverige oxå tänkte jag. Sen åker jag dirket till skolan och sen ikväll klockan 20 är jag hemma igen. Just nu älskar jag bara att vara hemma och chilla i soffan med Alvaro.

Innan fredag ska jag dock hinna med att skriva mitt CV på svenska, engelska och spanska. Jag har ett CV och personligt brev sedan tidigare så det ska bara finjusteras, men jag måste översätta det bara på spanska.



Nu ska jag käka lite frukost i form av pannkakor, mmm nam namn! Sen är det duschen nästa! 

Hoppas att ni andra får en fortsatt bra dag!

From Barcelona with love! // Thai

Tisdag 11 Januari - Vårt kök.

Köket är min nya favoritplats. Helt plötsligt har jag blivit så matsugen och vill stå i köket och pyssla hela tiden.
Av det jag har sett i spanien så brukar köket vara snuskigt små, enkla och där köksbordet inte finns med alls i köket. Jag är glad över detta då det är likt ett vanligt svenskt jävla kök, KÖKS-FEST NÄSTA!!! =)


Nu ska jag käka lite frulle och sen plugga innan jag springer till skolan. Hur länge sen vad det man inte gjorde läxor lixom. Spansk grammatik är ett helvete att lära sig. Jag berättar mer om skolstarten igår, senare ikväll.
Pussi.

(btw, IKEA gillar jag. Billigt och BRA!)

Fräscha bilder på la cocina.
















From Barcelona with love // Thai


Söndag 9 Januari - Inflyttad & klar.


Hej hej!

Sitter och myser i min soffa och njuter av dom sista timmarna på denna söndagen.. Haft 1 vecka ledigt nu, men nu är dom slut och imorgon ska jag befinna mig på Bobylon Idiomas kl: 13 och ha spanska lektioner, haha... vilken vår jag kommer ha!!

Det blir ett snabbt inlägg idag för att ligga i soffan och kolla på film lockar mer en ett längre bloggande just nu.
Dock är vi inflyttade på Carre de Dos De Maig 6-8 sedan i fredags. Alla möbler är på plats, det har städats och det har inretts. Just nu fattas det bara småskit som man kommit på i efterhand som man skulle vilja ha. (en lampa där... och en liten grön växt här... osv osv.) Internet fick vi igår morse så det är klart det med!!

Jag bloggar mer imorgon och kanske jag lägger upp lite bilder ifrån den nya lägenheten och på årets första grillning på balkongen som vi hade hemma hos Joe som fyllde år idag!!

Bona nit todos! Nu ska jag och min karl titta på Jack Ass 1 & 2 innan läggdags!

From Barcelona with love // Thai


Söndagen 2 Januari - Sista dagen/natten på jobbet. Ever...

Hejsan alla där hemma.

Jag hoppas att alla fått en bra start på 2011 och att det blir ännu bra eller bättre år. Sitter just nu på jobbet igen och det är sista natten jag jobbar nu efter 6 dagar i rad och det kommer även vara min allra sista dag på jobbet.
Känns fantastikst bra måste jag säga! Dock kommer jag till 100 % att sakna alla jobbarkompisar men ska försöka att kunna hålla kontakten trots att vi inte kommer träffas varje dag.

Jag har nu jobbat här i 2 år och det känns att det är dags att gå vidare. Jag har haft både bra och dåliga perioder här, men det jag tröttnat på och tappat mest motivation är givetvis alla samtal, att hålla humör och tålamod uppe när det är är skitsamtal som kommer, men men så ÄR det! Så därmed kommer det bli skönt att få lämna jobbet och satsa på ngt nytt igen.

Imorgon startar en ny vecka och jag är ledig heeela veckan (om jag inte jobbar i helgen på SOMA då) Det är mycket planerat in här och jag hoppas att jag kan hinna med allt, haha! Veckoplanen ser ut så här än så länge:


Haha! Vad tycker ni om min fina kalender vecka..?!?  Snacka om att vara riktigt rastlös på jobbet.. hehe.

Hörs senare, nu ska jag titta lite på film tänkte jag.. :)

Puss & Kram

From Barcelona with love // Thai


RSS 2.0