Lordag 25 September - La Merce festivalen.

Men god lordag pa er!
Hoppas att ni haft en bra helg hitills. Min har varit OK. Jag gick hem ifran jobbet igar pga min javla eksem som inte gar bort i ansiktet. Hade ett samtal som jag inte kunde koncentrera mig pa och satt och kliade i hela nyllet. Jag fick panik och kande att na, nu maste jag fan i mig till doktorn och det NU. Sa jag gick hem. Givetvis var det rod dag igar i spanien och givetvis var det MINST 2 timmars vantan pa AKUTEN. Val dar sa sjukskoterskan att jag egentligen bor
boka tid hos min egna doktor sa att dom skickar mig pa remiss till en hudspecialist. Givetvis ar det inte oppet forrens tills pa mandag. Vi far se hur vi gor..
Jag ar sa jakla trott pa skiten nu. Har i ca 2 veckor tvattat mig och kramat in med diverse tvalar och kramer OCH fatt tag pa kortison-tabletter, men inget fungerar jue. Anledningn till att jag inte varit has doktorn an ar for att vissa dagar ar det bra och vissa dagar vill jag bara frata bort nyllet, sa mycket som det kliar. Jag anvander inget smink overhuvudtaget och jag ater normal den maten jag alltid har atit. Men vissa morgonar vaknar jag med att ansiktet ar helt svullet och rott, andra dagar ar jag torr som en snusdosa. Hmmm.. Som det kanns just nu, sa ar det pa battringsvagen, men vad vet jag om imorgon..?? Uff. Javla skit. Sjalvfortroendet ar ju pa topp! - NOT!
I vilket fall, sa tog Alvaro med mig till Diagonal Mar idag som ar ett kopcentrum i norr, dar vi var inne pa Primark och shoppade loss. Eller jag har iaf fornyat mig med bade massa underklader och strumpor. De behovdes verkligen. Strumpor ar iofs javligt trakigt att kopa, men nu har jag 20 par som jag kan slarva bort under en bra tid.
Sen var vi runt med moppen i resten av stan, men det var sa jakla mycket folk sa shoppingsuget gick ner till 0, sa vi kopte med oss en bucket KFC och sitter nu har hemma i soffan och slappar.
Just nu ar det langhelg och Merce-festivalen ar igang. Man skulle kunna kalla det for jubeldagarna, men BETYDLIGT STORRE, men scener och ol-talt overallt istan. Narmsta scenen ser jag ifran Alvaros balkong. Forra aret var jag dar med Nina och ganget och vi kollade pa The Hives - det var skoj.
Idag kanner jag dock inte for att ga ut alls. Nar Alvaro drar till Soma for att spela kommer jag att aka hem till mig och ta det lugnt. Ska jobba extra imonn 12-18 for att spara ihop till mina dagar i Thailand. Igarkvall var jag hemma hela kvallen och stadade hela lyan eftersom att ingen annan verka kanna lust for att det ska vara rent som vanligt. Jag hann aven med att packa 5 flyttladar med bla skor och annan skit! Jag vill flytta NU!
Hoppas att ni andra dar hemma far en fortsatt trevlig helg! Vi hors! Anledningen till att det ar snalt med bilder ar for att jag har blivit alldeles for lat med att anvanda min kamera, men det ska jag forsoka battra mig pa. :) Puss pa er!
From Barcelona with love // Thai

Tisdag 21 September - Hittat lagenhet.

Hej hej folk!
Jag hoppas att ni haft en bra start pa veckan. Min har varit bra hitills iallafall. Att det anda kommer tur i oturen anda.
Igar var jag och Alvaro och tittade pa en lagenhet som var gemensamme chef pa Soma hyr ut. Det ar hans gamle ungkarls-lya som vi har tittat pa. Numera bor chefen flott med sin tjej.
Lagenheten var jattefin, annu finare och battre planlagt an vad jag trodde. Den hade manga stora fonster med naturligt ljus, vilket jag tycker om. Det ar en lagom stor 2:a med med ett vardagsrum med utgang till en egen takterass, aven ett sovrum som har fonster ut mot terassen.
Det finns ett stort frascht ljust kok med tillhorande matplats, ett kontorsrum, ett tvatt-rum, ett nykacklat badrum och givetvis en walking-closet! Jag tror att lagenheten ar runt 60 kvm + storleken pa terrassen som ligger pa runt 20 kvm. Hyran ligger pa 7000 kr/man och det betyder att det inte kommer att kosta mig mer an vad jag betalar idag, men att jag kommer fa sa mycket mer for pengarna. Det basta ar att vi inte behover betala en anda euro i deposition!
Lagenheten gar helt i vitt med mork parkett, men det kommer att malas om, da dom vita vaggarna har blivit ofrescha. Det fattas bla kylskap och tvattmaskin, men det ar sant vi kommer att fa lagga ut pa.
Ah, va jag langtar tills jag flyttar och far inreda sjalv! Haha, jag vet inte om jag langtar mer efter att flytta eller efter att fa aka till Thailand. :)
Koket ifran matsals-platsen. STORT och fiint :)
Nytt bad-rum!
Woho! Jag och Alvaro ska bli sambos!
En annan dag ska jag beratta en annan rolig sak! Woho, livet har just borjat om pa ny kula!
From Barcelona with love! // Thai

Sunday 19 September - RELAXING SUNDAY

Hej hej!
Jag ar ledsen att jag inte har kunnat blogga sa jakla mycket, men jag har varken haft tid, lust eller internet! Meningen VAR att vi skulle flytta den sista okt, men pa ngt satt har alla andra dar hemma tydligt brattom med att komma ivag, sa det finns en soffa, tv och matbord kvar dar hemma.
Internet fick man for sig at saga upp 1,5 manad innan vi ens flyttar utan att fraga givetvis... Till viss del ar jag riktigt lack, eftersom att jag kanner inte for att pumpa upp 3500 for en javla manad, dar jag knappt kan laga mat och iaf ha tillgang till internet.
Men samtidigt sa kan jag inte heller vara arg eftersom att grejerna inte ar mina. MEN jag tycker att det ar bade lite frackt och lite egoistikst att man flyttar 1,5 manad innan det ar menat att vi ens ska flytta - utan att ens att saga nagot. En annan kommer hem och hela lyan ar ta mig fan bostavligt tom. Fy - jag har inte langre en anledning till att vara hemma.
Helgen ja. Mycket jobb. SOMA oppnade i torsdags och jag jobbade dar hela helgen. Det var kul, men det ar mycket som behover forbattras och styras upp. Allt kan inte vara perfekt fran forsta borjan. Men det har varit kul och att vi jobbade 2 timmar mer an normalt det kandes inte.
I lordags var jag en svang pa stan, hittade lite mysiga trojor pa stan nu till hosten, sen traffade jag Camilla pch vi drack teé pa starbucks i 2 timmar och tjotade. We need to do it soon again.
Idag har jag legat i sangen hela dagen och det har jag fortjanat. Hoppas att ni haft en kalas helg dar hemma.
Hade garna varit med och firat Madde, min alskade van! Vi 2 och Fille gjorde Barcelona 2008 sa bra!
Puss & Godnatt!
From Barcelona with love // Thai

Onsdag 15 September - Alldeles för busy.

Hej hej folk!

Hoppas att ni har en görfin vecka. Jag har haft FULLT UPP, men lyckades iaf börja veckan med fest efter jobbet på Cityhall med Linn och Elin - det va livat kan jag lova!

Trots att jag numera inte jobbar på Club Solo är det det nya stället CLUB SOMA som gäller from med imorgon då det är VIP-invigning medans det på fredag öppnar officiellt för allmänheten. Nu börjar mitt hösthelvete på riktigt!

Imonn vid kl: 11:00 ska jag vara på Soma för att förbereda min bar. Eftersom att man har renoverat hela stället så är tom dom nya möblerna fortfarande inplastade plus att glas och dyl ej har kommit in ännu. Så imorgon är det att kötta från morgon. Vid 14:00 börjar jag jobba på kundtjänst fram till 21:00 och ska sen vara mätt och klar för att börja jobba på SOMA igen kl: 22:30-06:00.

Fredag jobbar jag igen dubbelt - Hård vecka, men jag behöver pengarna.


Nått som gör mig glad är att jag av en kostig anledning gick in på mitt svenska bankkonto och ser att mina aktier?? (ja, tydligen ska några utav dom stå i mitt namn, men jag vet knappt va det är) har överfrt 1500 kr på kontot och det är FINT när man är pank!!

På det ska jag försöka att förnya mitt sminkförråd - kasta allt och köpa nytt och köpa bra. Jag har fått eksem i hela ansiktet, vilket är mindre roligt att man ska behöva sminka sig på kvällarna för resten av veckan. Just nu så tvättar jag det i ngn special två och krämar in det i ngn vit kräm som gör att jag ser ut som en lik i ansiktet. Sen så har jag börjat knappra på kortison-tabletter oxå. BRA SKIT ! Jag vill bara att det ska läka ut, men det ser bättre ut idag iaf! (peppar, peppar) Någon som vet bra smink-märke som är bra för känslig hud och kostar lagom?

Jag hoppas iaf att kunna komma iväg på en 3 timmar snabb-shopping på stan på lördag. Camilla, någon? Ska vi köra en starbucks på samma ställe?

Dags att sova. Min bebis ligger naken med rumpan i vädret. Ska pilla honom i stjärten och vara lite jobbig innan jag somnar...PUSSI och godnatt.

From Barcelona with love !! // Thai

Lördag 11 September - Vilken dag är det?

Hej folk.

I Barcelona är det ännu sommar, påminner mig om vårsommaren i majmånad just nu. Varmt med friska vindar.
Klockan har just passerat över tolv och det är 22 grader varmt ute. Man går fortfarande i flipflops och korta klänningar på kvällen/natten, wunderbar !

Jag vet fan inte vilken dag det är idag. När jag skrev rubriken trodde jag att det var torsdag. För någon timme sedan kändes det som fredag, äh jag vet inte längre. Idag har jag jobbat, det var ett kort pass så det var ok mellan 12-18. Imorgon blir det en längre dag mellan 09-18, men det är pga att jag måste jobba in 35 timmar till Thailandsresan eftersom att jag tog 5 dagar extra ledigt. Det ska gå super.

Igår fredag var det livat! Jag och Jocke, eller kanske mest Jocke eftersom att min helvetesvecka inte fick mig att promota så jävla mycket om jag ska vara ärlig. I vilket fall så promotade vi för en svensk fest på Mary's Place igår. Fan va lyckat det blev och vad många svenskar det kom, tack allihop! Stället var smockfullt med svenskar i VIP:en och spanjorerna var överallt dom oxå. Alla svennar hade gratis inträde och det var billigare priser i baren fram till 01:30. Det spelades snuttar av svensk musik i stil med Gyllene Tider och Magnus Uggla - man kände sig som hemma ett tag och folk gillade det, förutom spanjackerna så klart. Det var riktigt skoj och jag tror, eller vad jag uppfattade som iaf att vi fick bra respons på det? Vilket var meningen så klart, så vi kan göra om det igen. :)


Jonas & Sebastian var där - självklart!


Georgina & Jocke :)


Leticia & Frej !


Dan, Lina & damer jag inte kommer ihåg namnet på?


Givetvis sötaste Linn!


Sanna, Camilla, någon? & Tina shakade hela natten.


Den söta bartendern som fick ta hand om alla jobbiga svenskar.


Jag & Sebassch !




Propp-fullt !


Dj Adolfo spelade ruskigt bra svensk musik!


Barhäng.




VIP:en.


ÖS på dansgolvet!


Fick finbesök sist men inte minst utav Marc och Pedro som kom och hälsade på mig :)
- synd att majoriteten av alla söta svenska tjejer hade gått hem vid denna tid.

Idag har jag inte fått mycket gjort. Unnat mig en kväll framför tv'n med thaimat igen. Kollat på amerikanska filmerpå tv'n som var dubbade på spanska. Det är sjukt att jag har vant mig vid detta. Uff !

Fick lite smått ångest för mina horribla fula fötter idag så jag lyxade till dom med fotbad och sånt där. Gick runt i lägenheten med fötterna i plastpåsar fyllda med baby-olja. Det var lite halt att gå på, men nu är dom mjuka och fina minnsann. - Nej, jag tänker inte lägga upp några bilder på mina fötter idag, men jag lovar att jag ska trycka upp dom i nyllet på Alvaro när han kommer hem, haha!

Nu ska jag sova - bara 10 min facebook till. :P
God natt med er!

From Barcelona with love // Thai

Torsdag 9 September - Rövknullad 2 gånger på en vecka.

Men hej ! (varning för långt inlägg!)

Det kändes nästan som evigheter sedan jag la upp ett inlägg. Förra inlägget handlade om att rösta här nere och jag hade planer på att rösta imorgon som JAG trodde skulle vara sista dagen, men givetvis så var den idag eftersom att konsulatet är stängt imorgon, så tyvärr. Jag kommer därmed ej att rösta detta året. Känns jävligt surt att man inte får sin röst hörd, men samtidigt så känns det väl "ok" att inte rösta med tanke på att jag inte har planer på att åka hem.. alls.

Jag borde ta reda på hur jag har, eller OM jag har möjligthet att rösta här nere i Spanien, eller vad som krävs av mig för att kunna rösta senare i livet. Gift kanske?

September månad kan inte ha börjat bättre än att jag fick ännu en sämst jävla lön och då har jag ändå gjort 100% av mitt jobb, men fick iprincip 1500 mindre i lön och DET KÄNNS.

Denna veckan ska vi inte ens tala om... Jag vet inte äns om jag vill dra upp det och det kan ha varit därför jag inte har velat blogga alls. I måndags fick vi den mindre glada nyheten att vi blir tvugna att flytta ut ur vår älskade lägenhet efter mer än 1,5 år tillsammans. Damen som står på kontraktet har beslutat sig för att flytta hem eller tillsammas med sin karl, vilket betyder att om resten av oss skulle stanna kvar i lägenheten, så hade vi fått sitta på golvet och äta mat ur händerna som stekts utan stekpanna på spisen efter... ungefär så lite äger jag i denna lya om man inte bortser ifrån kläder och mina egna möbler i mitt rum.

Eftersom att vi ska flytta ut den sista oktober, så har jag knappast pengar att bajsa upp för att köpa både kyl&frys, soffa eller matbord, så vi har bestämt oss för att flytta ut allihop och dra en skilsmässa på det.

Det kändes till en början förjävligt, vilket det fortfarande gör, men samtidigt skönt för då blir jag av med att jag vantrivdes ibland med allt detta städ och helvete, vilket ska bli skönt att slippa nu. Men eftersom att jag ska flytta 6 dagar innan jag och Alvaro åker till Thailand så kände jag att det skulle vara så onödigt att leta efter en ny lägenhet bara för att dumpa mina grejer innan jag åker bort en månad.

Så nu i tisdags så tog jag modet att fråga min egna svärmor om hon ville ha en extra inneboende ett tag efter att jag kommit hem ifrån Thailand tills jag hittat ngt nytt. Givetvis var det ingen tvekan där och det blev lite av ett crying-moment med kramar och pussar. "Men lilla flicka, det klart att du ska bo hos oss..!" - nått i den stilen. Givetvist drog hon till med att jag ska hjälpa till hemma och det är ju en självklarhet, men det känns skitbra att jag kan spara ihop minst 2 hyror av att få bo gratis om man bortser ifrån mat givetvis.

Så jag kommer alltså att flytta in till Alvaro och hans familj den 1 november, dumpa alla mina möbler och kartonger på Mario's jobb tills vidare, tills vi kommer hem ifrån Thailand och förhoppningsvis så har jag hittat ngt nytt till den 1 januari nästa år.

Jag har en sån jävla panik om hur jag ska kunna packa ner all skit jag har samlat på mig, ufff !! Och hur jag ska bo sen är fortfarande en liten fråga. Alvaro har påpekat att han tycker att vi ska flytta ihop, då vår gemensama chef på Solo har en fresh ungkarls-lya som han är i behov av att hyra ut. Den ligger på 700 euro i månaden och ryktas om att vara riktigt jävla fresh. Takvåning med egen terass kan inte låta fel någonstans... 

Givetvis vill JAG ha den, men jag vet inte om jag vill att Alvaro ska flytta hemifrån, han har ju det så bra hemma och jag tycker inte att han ska känna panik över att flytta hemifrån NU bara för att JAG är i behov av lägenhet. Det återstår att se... Det är långt kvar och jag vill gärna ta en titt på denna innan jag bestämmer mig.

Andra rövknullningen denna veckan är att SOLO bytte ägare bara sådär igår och småägarna själva visste det knappt och numera är det fitt-Opium ägarna som äger skiten och därmed gick mitt extrajobb åt helvete... Det är en lång historia, men jag väljer att göra den superkort.
TUR hade jag väl ändå eftersom att ägarna till SOLO tidigare ska öppna en ny nattklubb nästa fredag som heter CLUB SOMA, där jag bett om första tjing på jobb och det är stämplat och klart - hoppas jag. Lite tur i oturen så att säga.

Därmed har min vecka varit en riktigt rövhåls-vecka. Mycket tankar, lite stress och lite panik. Och på det ska man ju sitta i telefon hela dagarna och vara trevlig - dålig kombination just nu. Jag hade förtjänat iaf minst 1 veckas baja och jag skojar inte. Det har gått för långt. Jag orkar inte mer, blir cp mentalt. På riktigt...

Jag hoppas iaf nästa vecka komma på bättre fötter och kanske se alla höstens förändringar som positiva istället, men vi får väl se.

Istället bjuder jag på en bild som inte alls har med ämnet att göra:

Heter man Alvaro är man rätt nöjd över att få vakna upp till en 5-rätters thai-middag en bakis-söndag.
Tagen i söndags.

Vårrullar, lösstekta ägg, kyckling & grönsaker i ostronsås,
köttfärs med chili/vitlök/basilika och kyckling-mix med lime/koriander och chili. MMMH !

Hoppas att ni haft en betydligt roligare vecka.

From love with Barcelona // Thai

Onsdag 1 September - Rösta?

God onsdag!

Om jag har tur så är kommande helg min allra sista ledig helg innan jag börjar jobba på allvar igen, 6 dagar i veckan non-stop hela vintern, minus månaden vi är i Thailand. Uff..! Känns mindre kul när jag dom senaste veckorna gått ut alldeles för mycket och haft för jävla roligt så det inte är sant! Vilka kvällar vi har haft asså!!

Idag fick JAG brev ifrån Moderaterna innehållande röstkort och diverse viktig info för svenskar som kan rösta utomlands. Rösta inför val, det har jag gjort 1 gång tidigare, men att jag röstade på centern för 4 år sedan gav väl ingen direkt bra resultat. Antingen är man röd eller blå. Nu är jag inte så jäkla insatt i politik och alla dessa viktiga frågor men jag ska iaf inte använda mig utav dom röstkorten jag fick hem i brevlådan hit iallafall.

Ni alla andra svenskar i Barcelona kan får mer info om när och var ni kan rösta genom den här sidan: http://www.val.se/val/val2010/rostmottagning/utlandsmyndighet/113.html#id1

Mitt schema är lite tajt men jag hoppas på att kunna springa dit antingen på fredag eller nästa fredag iaf.
Jag är inte alls mycket för politik, men måste ändå göra min röst hörd. Röstar du inte ska du fan inte klaga!

Medans jag nu läser mer info om mitt parti, så får ni kolla på förra veckans fester i bilder ifrån Linn's kamera:

Jag och Linn var på Catwalk förra onsdagen och ballade loss totalt på whisky/cola.
Hon tog en jäkla massa kort och hon träffade även på Mr Daniels.



Jag och 2 välfyllda drinkar.


Nu när man tänker efter är jag inte alls ngt sugen på att se vad som finns under dom där vita boxern, HÅRIGT!


Hej-hå, Linn och jag!


Linn med Mario, Quim och Pedro.



I fredags fick vi inte nog av Catwalk heller, efter en förfest hos Linn med Camilla så drog vi dit på fredag igen. Helvete va kul vi hade, vi dansade med skumma tyskar och Camilla fick damp på en kille som pekade finger.
Det var mer drama än vad det låter...



Jag och Camilla på catten.


Jag, Camilla & Linn.


Ramon, Mario, Jag och Camilla.




Camilla, Jag, Anonym och Linn.


Tuffa brudar.




I lördags var det bakfylla hela dagen och jag ångrade mig nästan när jag sa att vi kunde förfesta hos mig på lördagskvällen.
Det ångrade jag dock rätt snabbt tillbaka när kvällen började. Människor som vi känner ifrån alla hörn dansade hej-vilt som om vi vore en afrikansk stam till rock 'n roll tills klockan slog 6 och det var dags för frukost.


Jag & Weying.


Filip & Linn.


ööh, dans? !


Lite äckligt.


Såga snopp.


Ramon, Mario och Weying.




FEST !

Shit, jag får finbesök om en halvtimma. Dags att fixa grön curry med kyckling och ris !
Ses och hörs. Pusse.

From Barcelona with love // Thai


RSS 2.0