Måndag 31 Augusti - Sommarens sista helg?

Så vad det måndag igen, ännu närmare min Svea-resa! =) AWESOME!

Hela veckan är planerad i detalj för att den ska gå så snabbt som möjligt, imorgon efter jobbet ska jag "fira" min spanjak's och min 6 måndersdag. Kanske inte så mycket att fira igentligen, men en odubbad bio ska vi iallafall gå på...! Jag vet inte om jag vill se American Playboy eller The Hungover, kanske båda.. Vi har lite att ta igen, då vi ALDRIG har varit på bio tillsammans. Det har lixom blivit för mycket film över datorn och sprit på helgerna.. :S

På onsdag ska jag försöka hinna med alla "köpen" till folk där hemma, det har beställts och det ska köpas lite presenter, vi får se vad jag hittar, senare på kvällen är det SUSHI-buffé med svenskarna på jobbet + vänner som inte tillhör Comhem-familjen.

Torsdagen blir att packa resväska, städa & tvätta hela dagen. Ska umgås med Phatt oxå, som kommer hem ifrån Mallorca igen. Få lite egentid med henne nu när jag ska vara borta ett tag.

Det kändes som att helgen var sommaren sista helg trots att fortfarande är stekhett om dagarna, men det kändes lixom som att den börjar ta slut nu. När vi åker till Cunit igen, det vet jag inte. Men denna helgen spenderades mestadels med Nina iallafall och vi har haft riktigt kul.

Vi hade pannkaks-kalas a lá Sebastian hemma hos mig i fredags med Jonas och sedan joinade även Jossan och Hanna med lite vin. Japp, jag har numera lärt mig att vin inte är att rekomndera i spanien, hur än jävla billigt det är att köpa. Godaste vinet kostar 70 cent (dvs 7 kr), men för full det har jag blivit hela tiden när jag druckit dettta och ska i fortsättningen hålla mig till min whisky. Senare på fredagskvällen drog vi ner vidare till Otto en sväng, men det blev för mycket sen, så jag gick hem.




Sebastian vart på G med att grädda pannkakor så fort han kom innanför dörren.


Färdiggräddat !!!


När Jossan och Hanna kom blev det vin!

Vi vakande upp lagom bakfulla jag och Nina, men tog oss ändå fingret ur röven och tog tåget till Cunit för att spendera resten av helgen där. Det blev ju stranden självklart med grabbarna och Marina och senare på kvällen partaj på The Suite. I början vart det dött, men sen drog det till riktigt ordentligt och jag, Nina och Marina hade bokstavligt talat DÖ-skoj !! Det var roligt att Nina tyckte om Cunit väldigt mycket. Hon hann träffa många, även Alvaros lilla familj. Vi får se när vi drar till Cunit igen, men jag hoppas verkligen på väldigt snart!


Nina "blaufittan" stekte på stranden och blev rätt röd på kvällen =)


Jag, Nina & Marina - gjorde susen på The Suite!

Söndagen gjorde vi inte mycket. Alvaro, Mario, Nina och jag åkte hem tidigt för att undvika traffik-kö och det blev även en sväng till kebab-stället innan vi alla skildes åt.
En riktigt trevlig helg med andra ord. =)


Njae, nu ska damen borsta tänderna och försöka sova.
From Barcelona with loooove! / THAI


Torsdag 27 Augusti - I would kill to..

I would kill to stay in my hometown just one evening or night, in the local bar with all the people I know, just having a "beer"  or two and chat with people, about other people, love and dreams, life and its good and bad moments...
I would kill to drive our familys car in the middle of the night with the windows open, feel the cool and fresh air, just driving alone trough my quiet litte town. I would kill to lie in my own sofa with my best friends, watchin a movie and just laugh about the wierd things that just we find funny. I would acutally kill to stay in the kitchen, listening to my own mother preaching about how I should my life and I would kill to just having my father around the house, just knowing that he's there somewhere and that I can call at him whenever I want.. I miss home and right know I miss home very very much. I can't wait before I go home next weekend.

Some sleepless nights, with tears falling down on my cheeks, I'm still wondering how my mother with somuch strength, took her huge step... and actually made it.



Just one of those days in Barcelona, but although with love. // La Chinita.


Måndag 24 Augusti - Städ-dag!

Japp, efter jobbet idag när jag kom hem var båda damerna hemma och var full igång med att städa köket och städat det blev det. Dom körde hel-rensning i köket medans jag hann dra ett städ igenom resten av lägenheten. Så nu sitter vi alla hemma i ett städat och nästan kliniskt ren lya. Känns bra!

Efter det var jag dö-hungrig så jag tog fingret och röven och faktist lagade té mig en måltid på kött och pasta av det som fanns hemma. Tänkte att jag skulle rensa lite av mitt käk nu innan jag åker hem till Svea i 10 dagar, känns onödigt att köpa en massa nytt när det redan finns. Pastan blev göör-good, och som tur var så blev det över till lunchen imorgon på jobbet. GITT!

Som sagt, måndag är alltid måndag och den är lixom alltid sur... Men nästa vecka kommer jag hem en sväng och det ska bli skitkul. Dessvärre kommer jag inte vara hemma i nässjö så mycket som jag egentligen vill.. (fan!)
Jag som mest ville ta det lugnt, få nu istället en fullspäckad vecka med hets och stress som vanligt... Jag kommer komma till Göteborg rätt sent på fredagskvällen, så jag kommer sova hos Hanna den natten i Götet, dagen efter tar jag bussen till Landvetters flygplats, där jag möter upp mamma och pappa och där även min karl kommer komma med flyget.

Väl hemma i nässjö senare på dagen/kvällen blir det en massa tid me familjen, jag kommer äntligen få träffa min gravida syster som är i typ 7:e månaden nu och jag har inte sett tjockisen. Jag hoppas på mammas välkryddare thaimat OCH svenska mat. Helvete va maat jag ska äta ! Vi ska även fira pappa lite som fyller 54 år.
Sen på kvällen hade jag tänkt dra med mig min karl och visa hur vi festar hemma i Nässjö, ner till bryggan och dricka cider det första jag ska göra. Väl där HOPPAS jag att mina vänner kommer joina mig heeela kvällen och heeela natten ! =D *längtar som in i !*
Eftersom syster ifrån söder inte kan komma till nässjö den helgen, så jag har lovat att åka ner till henne mellan söndag-måndag lite snabbt. Det blir en snabb-visit i Lund och Malmö, + att då har min karl sett det oxå.

Kommer hem på måndagkväll och då får vi koka ihop en filmkväll tycker jag och så lite natt-kaffe på statoil så klart!
Tisdag blir det nya p-piller hos doktorn så jag klarar mig ett år till utan ungar (har klarat mig jävligt bra hitills, så det ska nog inte vara några probs..)

På onsdagen kommer vi dra till Göteborg en dag och sova på hotell över natten. Det blir nog stan för hela slanten, köpa lite löshår och sen måste jag köpa present till Alvaros familj, då det verkar som om hela familjen fyller på på vinterhalvåret och även till Phatt som fyller snart.
Alvaro kommer att åka hem på torsdags-morgonen, så jag kommer att åka hem efter det och spendera den sista helgen i Nässjö med ALLT & ALLA. Det rycktas även oxå att Fille (Madde, vår egna lilla Fille ifrån Barca 2008) ska komma och hälsa på oss o Nässjö !! =D

Självklart ska jag mysa med Micka's nya tillskott och träffa alla damer som jag måste prata skit med under fläkten och lite vin på det hela. =D Jag saknar er sååå!

Tänkte även dra en snabb sammandragning av helgen som var. Den började med ett glad vitt hemma hos José och Hanna, med Nina och hennes 2 tyska vänner och en annan fransk tjej. Det var livat och trevligt. Vi gick sen vidare till Otto Zutz där vi dansade glatt till Hip Hop och söp oss fulla på whisky/cola. Jag var tvungen att dra vid 03, så jag skulle åka till Cunit med Alvaro och Basi. FULL SOM ETT AS, deckade jag i bilen och när vi väl var framme, så ville jag sova kvar i bilen, men Alvaro praktiskt taget släpande mig när jag sov upp till lägenheten, slet av mig kläderna och jag vaknade upp med den mest underbaraste bakfylla jag inte haft på länge. Jag ville vända mig själv ut-och-in !

I vilket fall tvingade jag mig ut i solen, till stranden på eftermiddagen och träffade alla andra som var där och när kvällen kom ja, så var det ju inte mer än att börja dricka igen.. Söndagen innebar inprincip samma sak. =S
En sak som jag måste bara säga är att vi jämt ligger på stranden har vi alltid sand-krig, vilket är såååå förbannat kul !



Förfest hemma hos José och Hanna.


Nässjöbor i Barcelona. =D


Klickade fram en fin bild på Marina och hennes turkos-blåa ögon.


Och så en bild på det käraste så klart.


Alvaros lillasyster Lili och jag hade en riktig lång pratstund på lördagskvällen och
helvete va vi festade till det sen! =)


MEN MEN, nu är det måndag och ytterligare en jobbvecka.
Imorgon jobbar jag 14-21, vilket gör att jag missar dagen, men det är skitsamma, då det ryktas om att det ska regna hela dagen + hela veckan ändå. Surt, men men.. Resten av veckan är inte mycket planerad förutom torsdag, då min karl kommer hem ifrån Cunit en sväng och att resten av helgen kommer att spenderas där med Nina, woho. Nina ska inviga Cunit..! =D

Vi ses snart!
From Barcelona with love // Thai

Torsdag 20 Augusti - Dagens PMS-fitta

Idag bör jag få diplom för "Dagens PMS-fitta" med tanke på mitt humör...

Det har svängit upp och ner heeeela dagen. Först på jobbet tyckte jag så synd om mig själv för att jag hade en sån mensvärk och på tal om den vet jag inte var den kommer ifrån. För ett år sen hade jag inga problem alls, nu vill jag bara dö i 3 timmar tills mensen finally kommer. Och det gjorde den, men det hindrade mig inte ifrån att lägga mig på stranden efter jobbet och sola ryggen i 3 timmar. Somnade som en svettig stock ensam på stranden och vaknade upp med världens vitaste rumpa. Tog tunga steg bort mot metron vid 18 och mötte Alvaro på tågstationen när han kom hem ifrån Cunit..

Inte vart jag mindre gladare av se min karl, vi tog taxi till Sagrada Familias Mc Donalds och trotts en cheeseburgare och en glass med karamell-sås senare så var jag inte mer glad för det. Han ville att jag skulle följa med honom hem, men jag ville inte besvära honom med att vara en bitter pms-brud idag så jag sa att jag skulle åka hem istället och träffa Phatt.

Att han blev lite kinki över det det vet jag nu... Sorry, men orka!!! I vilket fall så är jag hemma nu, tar det lugnt och försöker kinka ner så lite som möjligt, trots det har min karl fått med mig ut på middag ikväll, så jag måste hoppa in i duschen snart, guuud vad jobbigt allting blev.

Men jag ska oxå ha diplom för "Dagens hjälte" då jag hjälpte en tjej för att inte bli rånad på sin plånbok på metron.
Jag stod i ett perfekt hörn av en fullpackad del av metron, ni vet i ett speciellt hörn där ingen behöver stå och knuffa dig eller där du inte står i vägen för ngn.... Iallafall så kom det på ett gäng turister som skulle till stranden. 5 minuter senare så kommer det 6 zigerare (egentligen ifrån latinamerika) som kommer och knuffar sig in hos tjejerna, som om det vore väldigt trångt på metron. Ni vet, så där så man måste lukta-på-någon-annans-svett-trängsel. I vilket fall så lade jag märkte till hur männen tog på allas fickor som om de letade efter ngt och då fattade jag att de kände på folks fickor för att se om det fanns ngt i dem så dom senare kunde snå det som fanns, vid rätt tillfälle.
Då jag lade märkte till att en utav tjejerna var ett utav offren, såg jag sakta bakom mina solglasögon hur mannen sakta stack ner sin hand i hennes ficka, men i samma veva  fick jag damp och tog tag i hans hand och föste bort den ifrån hennes ficka och skrek på spanska: " Fitta, vad sysslar du med?"
Han agerade som chockerat och tittade på mig, men spelade som om han inte fattade någonting. Tjejen med plånboken fattade verkligen noll, men klickade tillslut och fattade vad han skulle göra. "Har du inget annat jobb eller vaddå??"  fortsattde jag, sen höll jag käften, men ville så gära klappa till honom.. Strax därefter innan tjejen gick av så tackade hon mig med ett leende och en flirt.. Vilken gööör-go känsla jag fick då. *stolt*

Det värsta av allt var att zigernar-jävlarna var gammla gubbar och kärringar i 40-50 årsåldern !!! Fy, fan va pinsamt. Jag skulle nästan förstå om 16-åriga grabbar skulle göra detta pga att vi ungdomar är ju dumma ihuvudet som vi är, men att vuxna männsikor gör detta är ju förjävligt.
Jag och zigernarna hoppade av på samma station, dom gick snabbt upp för rulltrappan, superglada för cashen dom nyligen gjort på stackars turister, gick ner till andra perrongen som gick tillbaka på samma linje för att hitta ytterligare stackars offer.. Jag ville bara skrika och varna folk, men varför gjorde jag inte det...?!?! Jävla FITTOR !

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och förhoppningsvis försöka bli lite gladare när jag ska äta middag med min karl, men ärligt talat är jag inte hungrig + att jag mår illa...?? Jaja. godnatt.

Puss hej!
From Barcelona with PMS. // TIna

Onsdag 19 Augusti - 35 graders STEK på stranden.

Men tjenare eller!!

Kom hem ifrån playan för en timme sen och solen stekte fortfarande, lätt att det verkligen är sommarens varmaste vecka. Det går knappt att andas ute !! Vill verkligen inte att sommaren ska ta slut, men jag hoppas att den håller i sig så man kan ligga på stranden till oktober iallafall, som vi gjorde förra året, innan regnet sätter igång.. Suck, men regn är ändå bättre än snö och slask. =)

Började jobbet vid 07 idag och det var inga problem tyckte jag. Dagen gick supersnabbt, då vi svarade på en massa kundtjänst-mail och hade team-möte i en timme. Jossan och Hanna var förbi jobbet idag med och dom fick det, men börjar inte förrens om 2 veckor, Congrats ladies!
Efter jobbet vid 14, så tog vi metron ner till stranden och stekte fram till 19, jag somnade såklart och vaknade upp när Nina kom ner och joinade oss. Det är lite trevligt med Nässjö-folk i Barcelona. Nu är det bara att få resten av Nässjö-folket där hemma att komma ner och inse hur jävla gött det är här nere ! =) LIFE IS GOOD.


Jag, Nina, Hanna & Jossa efter en cheese och glass på McD. Dagens lunch typ..


Jossan & Hanna på stranden.


Nina kör lite beach-tennis med grabbarna ifrån jobbet.
Jag tyckte dock att bollen hamnde i vattnet fler gånger än vad den var med i spelet så att säga...
=P


Slog på TV'n nyss oxå och dom visade bilder ifrån Pamplona, där man släpper ut tjurar, som får springa och "jaga" folk gatorna. Idén är ju sjuk, men kultur är kultur. I vilket fall så var det tydligen någon som hade dött då han blivit stångad av en tjur. MEN SERIÖST..?! Är man så jävla dum i huvudet att man tycker det är roligt att bli jagad av en bjässe tjur med horn som kan stickas upp i analen ända upp till magpåsen och dö pga det, då får man ta mig fan skylla sig själv..! Kanske är jag en aning okänslig, men det är faktist sant.


Idén är som sagt idiotiskt..


Nu ska jag ta mig en dos nudlar med färska groddar, hoppa in i duschen senare och sen lägga mig tidigt.
Vi får välja själva om vi vill börja 7 eller 8, jag ska försöka satsa på 7, så kan jag ev steka en dag till på stranden. =)
Och imonn får jag träffa min karl och Phatt !! *längtar* Hoppas och ber till gud att mensen inte hinner komma... =P Heeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeee.... !!

Hörs imonn folks!
From Barcelona with love
// Teeena.

Tisdag 18 Augusti - Sommarens varmaste vecka

Jahopp.. Inget mer ovanligt än soffan idag igen. Jag börjar gilla den här soffan starkt asså..

Jag skulle till stranden efter jobbet idag, men vi kom iväg så sent plus att  det blev molningt när jag satt på bussen vägen ner, så jag hoppade av i centrum och matshoppade lite på Carrefour och åkte hem och lagade lite thaimat istället.
Resten av dagen har varit chill. Städade toan och sen har jag legat i soffan i kollat sjukt tråkiga spanska "prat-program" och suttit vid nätet. Det är jätteskönt att bara vara hemma faktiskt, man kopplar av och tar det lugnt.

Dock är det så förbaskat jäkla varmt, denna veckan kommer att vara den varmaste veckan på hela sommaren och imorgon väntas det 35 grader, vilket är bra för jag jobbar 07-14, vilket betyder att jag kommer att steka i på stranden imorgon mellan 14-19 med några dopp emellanåt och NJUTA!


Imorgon ska det stekas!!!


Jag diggar 2008's bränna jag fick, sexigt värre...! Haha!

På tal om inget snackas det om att jag och min karl funderar på att åka till Thailand. Jag är mest nojjig över att han bara vill stanna 14 dagar och jag menar på att vi då lika gärna kan åka till Mallorca istället, men nej tydligen inte. Sen nojjar jag över att jag troligtvis kommer bara kunna spara ihop max 6000-7000 kr fram tills dess vilket bara räcker antingen till flygbiljett eller buffet-pengar, men som enligt honom inte är några problem. Klart man är tacksam om det bjuds, men man känner sig ändå en aning tattig. Jag erbjöd mig dock att betala i natura när han vill... (haha, som om jag INTE skulle vilja!! ) Vi får se hur det blir med den saken..

Och på tal om min karl så firar vi snart 6 månader tillsammans. 6 månader, jämfört med tidigare förhållanden jag haft är egentligen som en fis, men det är sjukt vad jag blir lycklig av den där karln, han gör mig glad 99 % av den tiden vi umgås med varandra .Vi pratar om det rätt ofta (särskilt på fyllan =) om att vi aldrig bråkar eller har sura stunder, vilket faktiskt är sant. Det längsta vi har kommit är egentligen heta diskutioner om vem som har rätt angående saker och ting vilket kan handla om skitsaker som " Nej, vi ska hitåt, för butiken ligger på denna gatan....- Neej, älskling. DET gör den inte alls..."  HAHA!

Han är en karl som passar mig, vi är som "grabbiga" polare, samtidigt som vi har våra ensamma och undebara stunder. Ja, vi kallar varandra för "skithögar" och "du är det fulaste jag har sett", rapar äckliga whisky-rapar och fiser ägg i nyllet på varandra och andra äckliga saker som jag inte ens ska nämna här.
Men vi har oxå våra sjukt underbara mys-stunder där vi överdoserar varandra med komplimanger, så där som bara tonårs-kärlekar gör. "Älschkliiiing !!! Hööörni, jag schka gifta mig med den här tjejen en vacker dag och hon schka föda mina ungar"  (japp, den kommer på fyllan, kanske inte helt sanning, men förbaskat kul att höra när han står mitt på nattklubbsgatan och skriker till folk som egentligen inte bryr sig ändå..=) Det som är mest sjuk är att jag är som besatt, jag är så såld jag kan vara, vilket ioförsig är en förbannat härlig känsla. =)


Where there is love, there is life.
  You are awesome Baby!


Nej, nu ska fröken laga lite lunch till morgondagen innan hon går och lägger sig. God kväll och godnatt!
From Barcelona with love // Thai

Måndag 17 Juli - Svett-panik i 30 graders värme.

Godkväll.
Återigen måndag kväll. Jag ligger i soffan och är mätt på nudlar. Säkert många utav er som undrar hur jag kan äta så mycket nudlar utan att bli trött på skiten. Jag kan säga att Om det bara fanns nudlar kvar att äta i värdlen så hade jag inte varit ledsen för det, så mycket älskar jag nudlar!

Dessvärre blir nog mamma ledsen när jag kommer hem, då jag känner att jag gått ner i vikt igen. Numera finns inte den fina/feta stjärt jag fick/jäste upp efter min 10 kg's uppgång förra sommaren. Nu är det som det alltid har varit, en liten benig skink-bit, men det får duga tillsvidare...


Det kanske inte syns att jag gått ner ett par kilon på bilden, men det syns DEFINITIVT att min karl skaffat sig en dubbel-haka under dessa snart 6 månader tillsammans, MOHAHAHA !!  *skadeglädje* =P   TJOCK !!
Bild ifrån helgens kalas i Cunit.

En annan sak är att denna sommaren här nere verkar aldrig ta slut. Inte för att jag vill det, men det har återigen kommit en sån där värmebölja med 30 + hela dagen, vilket innebär bara svett, svett svett och svett typ. Det här med att komma fräsch och någorlunda söt till jobbet har jag ju lagt ner sen maj. Numera ser man ut som en nyvaken och halv-svullen bakfylla varje dag man går upp och ger blanka fan i det, det gör jag oxå. Inget illa emot det, men ibland förstår jag mig inte på endel damer, som kommer med svettigt, men fint påkletat smink till jobbet. Usch, va jobbet det måste vara ändå..
Igårnatt när jag gick och la mig runt 03, kollade jag tempen och den låg på 25 grader, mitt i natten i ett varmt Barcelona. Boah!!

Först vill jag oxå tacka för dom kommentarer jag får, inte tusentals, men dom få jag får gör mig riktigt glad och ger mig även push framåt och det känns bra. Tack ska ni ha. =)

Och det hära "jag-vet-inte-vad-jag-ska-göra-med-mitt-liv"-depp har lagt sig lite. En stor del av helgen gick åt till dessa funderingar och jag fick även prata av mig lite hos Marina, när vi båda två låg i ett varmt, men svalkande medelhavs-vatten klockan 19 igår kväll i solnedgången. Hon och hennes taskiga engelska vart en superbra tillsammans med min supertaskiga spanska, vi kom rätt djupt i vårt snack ändå. Jag pratade om mitt och lyssnade, hon pratade om sitt och jag lyssnade. Precis ett sånt där snack man behöver då och då..


Sötaste Marina & Jag.

Ibland önskar jag att vore spanjorska... Spanjorer är så varma, dom verkar ta dagen som den kommer och trots problem finns det alltid ett leende och ett "mañana, mañana"-känsla som jag gillar. Det känns mer som om man ska njuta av den tiden man får här och nu istället för att lägga ner tid och ångest på det som kanske händer om 5,10,20 år...Och det är precis det jag ska försöka göra.

Må det vara riktigt sura dagar på Comhem, så man inget annat än hellre vill smita hem, men vissa dagar är förbannat roliga oxå. Må jag vara riktigt pank och käka nudlar 2 veckor innan lön, men jag har betydligt roligare här och föredrar min egna lycka än att vara rik. Jag älskar att vara här och det har jag sagt 1000 gånger tidigare !! Just nu, just idag känns det bra iallafall..

Jag får köra en genomgång av helgen som har varit...
I fredags kväll var jag hemma hos Nina och hennes tyska vänner och roommates Hannah och Joseph. Där fanns även Jossan och Hanna och det var kul och träffa dom oxå, se hur dom hade klarat sig dom första dagarna som Barca-bor. Vi (eller dom..) satt och förfestade i den hittills mysigaste "Typical-Barcelona-style" lägenheten som jag sett i Paral-El. Medans jag väntade på att Alvaro skulle spela klart på Club Solo till klockan 03, så förfestade dom för en senare utgång.

Senare på natten åkte jag med Alvaro och Basi till Cunit, det blev ingen utgång utan det blev direkt hem och sova, jag var dö-trött och deckade dirket. På lördagen var det födelsedagsfirande nr 1, då vi var ca 20 pers som firade en kille som hette David som fyller 24 år. Det käkades grillad kyckling med pommes och allioli, det dracks Lambrusco för fulla plastmuggar och även någon flaska sprit/whisky gick åt. Och självklart avslutades allt med ett sju-helvetes jävla vattenkrig som vanligt. Tyvärr fick jag lida denna gången och jag dräktes inte bara i vatten, utan fick även ett par doser av Coca Cola oxå, mmmm söt, kladdigt och gött i värmen..!  (förra gången skyddade jag mig med diverse mobiltelefoner och kameror, det gick bättre =)


När vi firade David som fyllde år på Frans bakgård, med god mat spirt och vattenkrig.

Efter en tripp till stranden på eftermiddagen, där vi (damer)  tittade på karlarna när dom spelade strand-fotboll. Det var Singels vs. Married ones. Det var ganska kul att se dock... På ngt sätt såg singlarna liiite fräschare ut, lite tajtare, lite muskulösare och liiite mer solbrända..Haha. Min karl som sagt, tillhörde ju inte det laget.. =P

Väl hem för en snabb dusch, sen vidare till resturangen Outlet för dagens 2:a födelsesdagsfirande för Guti som fyllde 33 år. Vi var ca 40 personer som käkade och det var riktigt gott och trevligt. Efter matkalaset fortsatte förfesten på Guti's terass, där det var obligatoriskt med hatt och det där det även njöds på Mojito's. Mmh! Mmh Mmh!


Senare samma kväll firade vi Guti's födelsedag på Outlet,
följt av Mojito's och gratis-konsert med Macoco.


Födelsedagsbarnet och det finaste han har på sig, jag och varsin Mojito.

Den festen var lång ifrån slut, då vi drog oss mot helgens "mini"-festival. Det spanska bandet Macaco (jag vet, det säger er säkert inte ett skit.. men kolla upp Macaco - moving på youtube, så får ni en smak på vad slags konsert det var..) hade en gratis konsert och jag tror att hela Cunit var där, ca 2000-3000 pers. Det var riktigt skoj, trots att jag inte hängde med i texterna överhuvudtaget. Men rolig och full - DET blev jag! Ni vet, en sån där överdriven extacy-fylla typ, där energin kommer ifrån ingenstans och man bara står och hoppar/dansar/studsar och fular sig..och dessutom i en strå-hatt..
Klockan slog 03 och min karl entrade scenen med sin Mac-book och drig igång sin del av kvällen. Självklart vart det inte lika tajt med folk som på konserten, men vi dansade så det räckte och blev över.. Vilken kväll !!

Hand i hand och med några snesteg tog vi oss alla hemmåt runt 5-6 tiden och hamnade i en vädligt intressant diskussion jag och grabbarna. Intressant, intressant...

Söndagen kom och jag vaknade supersent, klockan 15, hann luncha hemma hos Alvaror's päron och även träffa Lili och hennes Joel som precis kommit hem ifrån Ibiza - nybrända och fina. Efter det stekte vi på stranden resten av eftermiddagen/kvällen i denna hetta !!

På kvällen blev det middag på ballen med grabbarna och Marina, dom kollade på fotboll och jag var mindre intresserad och mer trött, men jag åkte hem mot Barcelona vid 02 inatt med Basi och Bruno, somnade som en stock på vägen hem i bilen.. ZZzzZZZZzz... Det var min helg ja... =)

Veckans planer:

Tisdag - stranden med Jonas och ev ngn mer efter jobbet. Ice Nice ! På kvällen kanske man blir sugen på Shoko alltså.. Vi får se... =)
Onsdag - jobbar 14-21, därför blir det först fika med Nina, Hannah, Jossan och Hanna innan jobbet. Kvällen blir lugn, som vanligt.
Torsdag - Träffa min karl som kommer hem ifrån Cunit, och även träffa Phatt som kommer hem ifrån Mallorca.
Fredag - Dagen är obestämd, men resten av helgen kommer att spenderas i Cunit ! =)

Enough of bloging today.
From Barcelona with love // Thai


Onsdag 12 Juli - Some deep(shit?)talk (in eng)

Well, as I said before in my last speech, lets keep the deep talk for later.. Well for me now its a bit late, cause I have to wake up at 7 tomorrow moring.. Anyway..

Im still home alone, Phatt is still in Mallorca and I think that Mirian still is at her parents place and Alvaro is still in Cunit. I have to admit that I sometimes enjoy to spend time on my own, well not too long though!! But just let myself to breath out, think and just be on my own. In sweden actually in the weeks, I spend a lot of time on my own and just meet friends on the weekends.. Maybe sounds wierd to you, but thats me.

Yesterday I was speaking about life.. If I translate what I wrote it was like: "  What is most important in life? To be happy in the situation you are in and to take the day as it comes, or to think of a career, so you become someone that is economically independent in the future or to follow the love where it leads you, no matter how it ends up?
Faith, hope and love...? What is that exactly

Sometimes, I feel like a split person .. I asked an older workmate today and she answered my question with: "You should do exactly what you feel at the very moment you want. If you think you have problems now lady, you really dont want to get older. The older you become, the more problems you will have ... " 


Mamma & Pappa. My love, my everything.
 
These days I've been asking myself about my mother...
Why she moved  from Thailand to Sweden in 1984..? For the love of  my father or to get a better life in Sweden or both? And especially how she took the courage to move to the other side of the planet and "leave"  the life she had there, her two baby girls, her family and friends, and put it in someone else's hands and hope and believe that there is a better future and that, above all, that love will last forever...
When I think of it, I admire my mother for taking that huge step in her life. To leave a safe place behind her and have the hope of finding an even safer and better place.

Why do we have all this "needs" in life ?!? "you have to study to get a good education...you have to make a career and earn a lot of money.... you need to find the perfect man and husband and you need to build your own house and have precious little kids..."  Is THAT really a lucky life to live? Maybe I could be the poorest person in the world, but poor doesnt mean unhappy right..?

Everybody knows that Im not a big fan of Sweden, not the swedish people though, mostly the depressing climate and to be depressed over nothing 6 months of the year. I love the sun and I was born to love the sun.

So.. I keep asking myself these small questions...  Should I pack my bags forever and take the biggest step in my life? "Leave" a safe life in sweden, my family and my friends to get a life here and put myself in someone's hand, hope and believe that there is a better future and above all, that a love will last forever..? I mean, why not??
My mother did that and it ended up pretty good, I think..

(dont read this to seriously.. its just thoughts that runnin through my head sometimes...)

From Barcelona with love and thoughs // Thai


Onsdag 12 Augusti - I eftermiddags-solen med Nina.

Dagen börjar med att jag igår natt, råkade sätta klockan på 07,45 itsället för 06,45, vilket betydde att jag var tvungen och ringa in om att jag var sen. Men det var inga probs med det. Redan 08,20 var jag på plats med att ta samtal, alltså bara 20 minuter sen. Jag gillar min chef Frej :)

Btw, så räknade vi ut både Frej och jag att vi slösat ca 80 000 sek på cigaretter sen vi börjat röka.. Den kändes lite deppigt, men jag mådde lite bättre när vi räknade ut att Mariana som rökt i 27 år slösat typ 300 000 sek på tobak, så kändes det som ett mindre depp, men USCH va hemskt ändå. Tänk att man kan slösa en halv mille på tobak och dessutom får sig en långsam och smärtsam död på köpet.. Det är nog dags att tänka om snart tror jag. =/

I vilket fall så drog jag mig bort mot Barceloneta och träffade Nina som redan hade stekt ett par timmar. Vi låg väl inte och pressade som man normalt brukar göra, utan vi vred och vände på oss och snackade röven ur oss närmare bestämt. Det var riktigt trevligt. Skönt att någon man känner hemifrån kommer ner och bosätter sig här ett tag, schysst lixom.. =)


Fuck me, I have facebook... Mohaha!

Kom precis hem nu och insåg att min mage var lite hungrig, dags att ställa sig i köket o laga lite käk tänkte jag.
Spagetti och köttfärssås blev jag plötsligt sugen på...? Sen är det nog soffan som gäller..

DAGENS BÄSTA LÅT-TIPS fick jag ifrån jobbet, tack Martina.
Parou Stelar - Chambermaid swing - döööskööön!

Med "deep-talk" bliré nog senare inatt....  Hasta pronto!

From Barcelona with love / Thai

Tisdag 11 Augusti - TV & Obesvarade tankar

God natt folket.

Ännu en kväll framför soffan. Numera ska vi bara jobba mellan 08-15 på dagarna och aldrig jobba helg. Vi får se när den förändringen sker iallafall. Kom hem strax efter 15.30 och pösade dirket ner i soffan och glodde på TV. Somnade sen mellan 18-20 och fortsatte att pösa i soffan. Har precis tittat klart på en film med Denzel Washington och Eva Mendez. Jag har sett den innan, men kommer inte ihåg vad den heter. Klockan är 24 och jag ska hoppa i säng snart..

Jag är fortfarande hemma ensam.. Just för tillfället är det ganska skönt, med tanke på att huset vart fullt i 10 dagar. Men saknar min karl ngt förjävligt. Eller saknar och saknar, jag vill gosa och sova med honom...!! Men jag får glatt vänta till torsdag då en annan inte är ledig sön-ons hela året typ. Jaja, vissa utav oss har det bättre än andra.. :)

Nu är det inte långt kvar tills jag kommer hem en sväng. Denna gången har jag inte planerat något alls, jag ska ta dagen som den kommer och försöka umgås och träffa familj och vänner så mycket som möjligt. Ringde till far idag och fjäskade smått om jag kunde få en fri-natt på hotell i Göteborg en dag med Alvaro, så han kan få se en storstad iallafall.


Barcelona Summer Week 2009 at Montjuic.

Det är skönt att vara ensam ibland, men det bidrar oxå att man tänker igenom väldigt mycket. Har läst endel bloggar idag och fastnade för ett citat: " Where there is love, there is life"  och jag fick mig åter en tankeställare..

Vad är viktigast i livet ?
Att vara lycklig i den situation du befinner dig i och att ta dagen som den kommer, eller att tänka på en karriär, så du blir någorlunda ekonomiskt oberoende i framtiden eller att följa en kärlek vart den än leder dig? Tro, hopp och kärlek eller hur va det nu igen..? Ibland känner jag mig smått splittrad.. Jag frågade en smått äldre jobbarkompis idag och hon svarade på min fråga bestämt: "Du ska göra precis det du känner för just i det tillfället som du vill. Om du tror att du har problem nu, så vill du verkligen inte blir äldre. Ju äldre du blir, desto fler problem kommer du att få..."

Imorgon ska jag fråga min mamma varför hon flyttade till Sverige 1984, för kärleken till pappa eller för att få ett bättre liv än i Thailand eller för båda? Och framförallt hur hon tog sig mod att flytta till andra sidan jordklotet och "lämna" det liv hon haft där, lägga det i någons annans händer och hoppas och tro på att det finns en bättre framtid och att framförallt att kärleken kommer att hålla. När jag tänker på det så beundrar jag min mamma något så grymt för det hon gjorde. Lämna en trygg plats bakom sig, för hoppet om att finna en ännu tryggare plats.

Ibland vill jag bara släppa taget om mitt liv, jag vill inte ha ansvar för min egna framtid. Jag vill bara vara inte tänka en dag i förväg. Shit, jag önskar att jag vore 10 år gammal och va superlycklig över att få lördags-godis..

God natt, nu väntar min säng efter 8 timmar framför TV'n. Imorgon blir det andra bullar, nämligen stek på stranden med Nina efter jobbet !

From Barcelona with love // Tina


Måndag 10 Augusti - Efter 10 dagars besök & BSW 09

Efter 10 dagars besök av syster och hennes familj, Fredrik & Hanna, så har jag äntligen tid att sitta ner och blogga! Det är måndag och efter 10 dagars festande har jag som sagt inte alls återhämtat mig ifrån sena nätter och fylla upp till öronen, vilket gjorde susen när man börjar jobba efter "lång" ledighet. Idag ska jag lägga mig tidigt, så jag blir någolunda pigg till resten av jobbveckan. Jag är helt hemma själv då Phatt är på Mallorca och Mirian hemma hos hennes päron, samt att Alvaro är i Cunit hela veckan och har semesterdagar med sina polare. Det är ganska skönt att få vara ensam ett tag, även om det ibland kan vara liite för ensamt..

En stor slutsats efter mina besök från Sverige så har jag haft riktigt kul, det har varit huset fullt och korta nätter av sömn.
Vi ha turistat runt i stan och vi har festat sönder oss, iallafall jag och Hanna, puff! Vilken vecka..

Vi har gått på Zoo och vi var uppe på Tibidabo förra lördagen för att kolla utsikten och det bjöds även på en otroligt trevlig och god lunch där. Vi har även varit i Cunit och spenderat hela dagen där. Stan har vi även varit runt i och shoppat i.


Nisa, Simone & Per på Zoo!


Fredrik bjöd oss på lunch när vi var uppe på Tibidabo och kollade utsikten. Det var riktigt trevligt!


Jag & Hanna ifrån Tibidabo med utsikt över hela Barcelona.


En söndag med Mojitos i Cunit med allt och ALLA.

Förra måndagen så började Barcelona Summer Week och vi tillbringade 2 dagar på stranden med en massa housemusik och mojitos så det räckte och blev över. Man fick sig även dos sol och solbränna på det hela.
Vi har såg även Fedde Le Grand på Opium, det riktigt nice.
När självaste festivalen satte igång på fredagen vart jag först en aning besviken då David Guetta som både jag och Hanna so badly ville se inte skulle dyka upp pga av ngn flygplansfel. Men slutsatsen av det hela var ändå kul !
Tack både syster med familj, Fredrik och Hanna för ert besök ! =)


Hela stan var fylld med denna reklamen.


Alvaro spelade på stranden med sina beats.


Phatt & Hanna stekte på stranden.


Det blev ett par drinkar den där dagen... boah!


Stranden var ju inte lite full eller så..


Jag, Phatt & Hanna på Opium.


Jag, Fedde Le Grand och Hanna på Opium. Sicken kväll !!


Jag, Hanna & en ny Barcelona-bo Nina på Otto ! =)


Phatt & Hanna i kön och väntan den "rätta" gästlistan.


I'm a VIP bitch! =)


Just enter the festival !


Efter typ 4 timmmars dansande hittade vi den här att svalka oss med, men vi hade ganska roligt med den oxå :)

Snacka om att man är död nu efter alla dessa dagar och denna veckan ska bara spenderas hemma i soffan framför TV'n och mat ända fram till fredag. Jag har inget planerat alls i veckan, men känner att det ska tas lugnt.
Helgen kommer att spenderas i Cunit, då det är mini-festival och konsert med Macaco och där min karl är warm up. Vi kommer även att fira Gutis födelsedag och Phatt ska komma och joina oss på söndagen oxå. :)

Nje, nu ska jag kolla in Scary Movie 4 på spanska. Ingen höjdare kanske - försöker fortfarande att vänja mig vid dubbade filmer och det går väl sådär..  =/

From Barcelona with love / Thai

RSS 2.0