Torsdag 25 November - Bildbomd fran Pattaya

Eftersom Camilla tycker att mitt bloggande har torkat ut den senaste tiden, sa har jag plockat ut en bomb med bilder ifran Pattaya. Vi har varit har i nastan 2 veckor och nastan blivit lite trotta pa det har, men imorgon aker vi till Kanchanaburi till mormor och resten av slakten! Imorgon far jag oxa traffa systrarna och ungarna, det ska bli saa kul ! Min resvaska har numera forvandlats till en present-vaska fulla skit vi har kopt - Vi funderar pa om vi behover en resveska till hehehe.. Har precis varit och kakat frukost och nu ska jag till poolen och slagga dar sista dagen for hemma hos mormor finns det varken pool eller hav. Vi har funderat pa att kora vattenkrig pa gatan ett par ganger eftersom att det ar sa jakla varmt dar. Numera kan man oxa kalla mig en blond neger. Min fina ljusbruna utvaxt syns till max, men jag tankte fixa det hos mormor med harforlangning och sen en liten manikyr pa de hela innan man kommer hem. Off to the poool folks! Hoppas att allt ar super dar hemma!
Puss & Kram



Vid bergsvaggen precis vid havet har Pattaya en skylt precis som Hollywood i LA. Tjusigt varre!


Vi var och sag krokodiler pa en krokodil-show. Inte sa mysiga, men nu har vi checkat det !


Lagga huvudet i en krokodil kaft verkar oxa normalt att gora..


En hangsoffa jag foralskade mig i. Frakta hem till Barcelona...?


Tyvarr syns det inte pa bilden hur javla varmt det ar i Thailand..




Pattaya walking street includes hookers, bars and ping-pong shows etc..


Funderade pa om jag skulle kopa en till kanin med klader till Camilla.:)








Gosedjur i farten. Det syns inte sa bra, men det ska vara en moped och en vagn som kor denna...


Cocktail-cars fanns det en massa av. Schysst idé tycker jag allt.


Vi firade loy Khratong i Pattaya oxa vilket innebar att man skickar ivag sma "batar" gjorda av naturliga vaxter ut pa sjon/havet. Man skickar ivag sina synder typ och hoppas att dom aldrig kommer tillbaka osv osv..


Jag och var loy khratong!



Vi hyrde moped i 3 dagar - helvete vilken fart det gick!




Annanas-shakes har det gatt at nagra..!



Vi akte ivag pa en liten battrip till en utav dom mindre oarna utanfor Pattaya, Koh Larn. Dar lag vi och badade i turkost vatten, akte jetski och fick betala 2500 bath eftersom att Alvaro fick for sig att kora in i en mindre bat nar vi skulle lamna den.. Ja, det var en fin dag med mycket solbranna iaf!
From Thailand with love // Thai




Torsdag 18 november - I väntan.

God morgon folket!
I vantan pa att vi ska bli uppplockade av en taxi sa vi kan aka och kolla pa en krokodil-show sa har jag faktikskt lite tid for att blogga. :) Har varken haft lust eller tid dom senaste dagarna att lagga upp natt tyvarr, men man far vara lat pa semestern. Vaknade for ca 1,5 timme sedan och vi har varit nere och kakat av den stora frukost-buffen som dom har har pa hotellet. MUMS!
Vi kom till Pattaya i sondags eftermiddag efter en javla restur i en minibus, som vi trodde skulle ga snabbare ifran Koh Chang till Pattaya, men det visade sig snarare att det skulle ta langre tid och att ryggen skulle komma till skada, shit, efter dessa vagar och guppande i typ 5 timmar.
Vi checkade in pa hotellet Diana in som ligger mitt i smeten bland shoppingvaruhus och barer med massa gladjeflickor som spelar musik sent in pa natten. Att lyssna pa thailandsk popmusik klockan 3 pa natten ar jag van vid nu.
Dom har dagarna i Pattaya har vi tagit det ganska lugnt anda, vadret har inte varit det basta tyvarr. OK. Varmt ar de givetvis, men alldeles for mycket moln, sa vi har bara badat en gang sedan vi kom hit, dock har jag ingen stress over det, jag tar dagen som den kommer, men jag hoppas pa att vi kan besoka stranden imorgon iaf.
Den lilla(?) bebis-tigern vart sa trott efter att vi nappat den med mjolk, haha.
Var utsikt ifran var balkong pa hotellet Diana Inn.
Forsoker att sola teet lite nar solen sticker fram mellan molnen.
Igar var vi och kollade pa en money-show, kort men sota apor, vi har kelat med stora kissekatter och shoppat en del. :) heeeeee...
Hann aka till sjukan i mandags oxa for mina eksem i nyllet, och nu har allt forsvunnit, thank god. Jag ser ut som en normal manniska i nyllet!
Nasta vecka aker till till mormor, tror att vi hoppas Hua Hin for vi bada foredrar att vara lata an att bara pa massa packning. Langtar tills mina systrar och mamma och pappa kommer hem till mormor oxa! :)
Puss & kyss!
From Thailand with love // Thai

Onsdag 17 November - Blogga?

Blogga ikvall kanske... eh, nae!! Jag hoppar fan idag med! Kanske hors imorgon.. Man far vara lat ibland.
Ska nu forsoka ge mig pa att sova min 4:e natt medans dom thailandska gladjeflickorna festar pa i bargatan brevid for 273:e gangen i ar. Att dom orkar..?!!
Idag har jag tittat pa apor, klattrat pa elefant, kelat med en tiger-bebis och shoppat for alldeles for lite pengar!
Puss & Godnatt!
From Thailand with love // Thai

Fredag 12 November - Slapp dag.

Tjoohopp!
Nar internet fungerar, sa fungerar det BRA, men nar det fungerar ar ta mig fan som ett lotteri. Igar vart vi pa batutflykt bland koh changs sma oar, Alvaro gillade det starkt och trots att det var molnigt hela dagen kom han hem rod som en raka. En annan har ju inget pigment kvar alls och ar istallet rod i hela ansiktet av eksem... (panik, jaaa..)
Jag vart dock lite besviken pa batutflytkten och masta saga at batutflykterna i sodra Thailand ar mycket battre tyvarr. Battre snorkelvatten och finare koraller. Men mannen vart ju lycklig sa det var bara att se lika lycklig ut, haha!
Skylten vi sag nar vi kom till koh chang ifran varan bat.
Varat rum som vi betalar 1000 bath/natt vilket ar ca 250 sek.
Alvaro i solnedgangen forsta kvallen vi kom till Koh Chang.
Jag ar inte lika fortjust i kvallsdopp...
Jag & Alvaro pa batturen igar. Den finaste stranden vi var pa tyckte jag!

Idag har vi tagit det lugnt, gick en morgonpromenad pa stranden och la oss i solen en liten stund, sen gick vi hem for siesta. Det har regnat under kvallen sa vi har hallit oss inte storsta delen av den, men hann att springa ut och kaka lite middag och aven fatt i oss varsin thailandsk pankaka! :
Alvaro pa vag till stranden idag. Solig morgon!
Sai Khao´s strand var undrbart ode-tomt ! I LIKE !
Nu ar det natt och syrsorna ar i fullgang tillsammans med alla andra djur i djungeln brevid att satta sina toner, vad jag njuter av att vara har... Lagger upp dom bilderna jag faktiskt orkat vanta pa att dom ska laggas upp, haha!
Hoppas att allt ar bra dar hemma, pussi!
From Thailand with love // Thai

Onsdag 10 November - Finally "High speed" internet

Heeej allihopa!
Hoppas att alla dar hemma mar bra! Min semester startade for ett par dagar sedan och jag har egentligen knappt haft tid med att blogga eller haft tillrackligt bra internet for att ans komma ut pa natet, men nu javlar!
Idag har vi akt buss i 5 timmar ifran Thailands huvudstad Bangkok ner sydost mot on Koh Chang. Det var en battur pa 25 minuter innan vi nadde on och hittade ett hotell som heter Sai Khao Inn som ar ett riktigt bra stalle tycker jag. Frascht, stor rum med tv, kylskap (som vi egentligen inte behover) och AC. Det ligger ca 200 meter ifran stranden :)
Vi kom till Thailand/Bangkok i mandags eftermiddag runt 15, men kom inte forrens till vart guesthouse White Lodge forrens runt klockan 18 efter att ha vantat pa att fa stamplade pass och trafik-kon inne i Bangkok. Vi spenderade 1,5 dag dar, men hann anda med ratt mycket. Som jag sjalv sagt sedan tidigare har Bangkok aldrig varit ngn favorit, kalla mig lite lat eller krasen men jag gillar inte att behova ta taxi till alla stallen man vill besoka.
Observera att endel staender bilder ligger fel, men glomde bort att andra detta!
Jag pa flyget from Zurich till Bangkok - 10 timmars flyg vantade. En aning trott.
Det basta pa flyget ar ju det godaste flygkaket!
En solnedgang vantade oss nar vi narmade oss Bangkok city.
En liten hund mitt i all trafik-kaos. Stackars alla hundar som folk bara lamnar bort nar dom blir "stora"
och inte ar lika sota langre...
Vi har iaf besokt Wat Phra Keow som ar "kungapalatset" i Bangkok - givetvis jattefint och Alvaro vart impornerad pa alla fina tempel dar, vi hann med den kanda ga-gatan Khao San road som finns med i nastan alla "thai"-filmer. Dock kom vi vid fel tid pa dagen, men gatan var ingen skillnad pa dom flesta fest- och shopping-gatorna i min favoritstad Pattaya som vi aker till nasta veckan. Vi hann med en bit i China-town, sag dock ingen skillnad var och nar den slutade, haha!
Inne i Wat Phra Keow.
Alvaro.
En liten munk.
Alla sma-statyer pa byggnaderna ar sa vackra!
En kort battur pa floden och sa hang inne pa shopping-varuhusen MBK och Siam Square. Jag gillar att shoppa, men dessa varuhus ar bara for mycket, du far panik - inte for att det finns sa mycket du vill ha, men du vet inte ens vart du ska borja titta for att VILJA ha det... usch!! An sa lange har det inte blivit ngn shopping alls - man ska spara det basta till sist :)
Utanfor MBK - Maah Broon Krang.
Inne i MBK - HEJ SHOPPING !
Basta kortet under dagen. En gubbe med hans symaskin i et litet gatuhorn 2 meter ifran trafiken.
Kanske man skulle oppna upp ett litet gatukok med kottbullar hemma i Barcelona nar man kommer hem...? Kan ju va natt..
SOPPA, NUDLAR! Jag far ata hur mkt jag vill !!
Ett litet kort utanfor White Lodge, vart guesthouse vi badde pa i Bangkok.


Dar emot har mitt mat-sug blivit nagot storre - Alla dessa dofter av mat gor att jag vill ata hela tiden trots att jag inte ens ar hungrig. Jag ar i mitt egna mat-paradis! Thailandsk mat, godis, frukt och massa annat gott !  Mmmmh!!
Efter 2 dagar i Bangkok iaf sa hann bade jag och Alvaro trottna och kande att vi skulle aka till Koh Chang istallet som ar en liten o sydost om Bangkok och det ar betydligt lugnare. Det forsta vi gjorde nar vi checkade in var att springa ner till stranden och bada i solnedgangen tillsammas och sa blev det en drink och annans pa det tills vi torkade och gick hem igen... Det ar sa forbannat skont att ha semester. Just nu ar det "vinter" har nere, men rovsvetten rinner minst lika mycket som nar det sommar i Barcelona - det blaser lixom inte!
Alvaro ligger och sover en sen siesta just nu, vi ska senare ut och kaka lite. Det blir att somna tidigt idag for imorgon ska vi upp klockan 7 for att aka pa bat- & snorkel-trip runt om oarna har. Har ni aldrig gjort det ska ni absolut gor detta!
Puss & kram hors imorgon!
Fram Thailand with Love // Thai

Lördag 6 November - Packad & klar!

Heeeej allihopa!

Nu är resväskan packad och klar och just nu väntar jag på att alarmet ska ringa imorgon klockan 09:00!
Imorgon äntligen så åker vi till Thailand i 4 härligt jävla veckor! Jag gick på semester redan igår och firade det rejält!

Vi firade Camillas födelsedag men middag (SUSSSHIII) förkrök på Ninfas och sen ös på Otto zutz! Helvete vilken kväll ! Meningen var att jag skulle ta det "lugnt". Lugnt och lugnt.. Jag, Lina och Linda var sist ut av hela gänget igår. Haha! Det var riktigt skoj och jag kom hem vid 06...


Emil & Lina under middagen.


Steffi & Nathalia.


Jag & Linda.


SUSHI!


Camillas paket-öppning. En goodiebag med 18 inslaga småpaket! HAHAHA!


Påväg till Ninfas!


Vi sjöng och käkade tårta på Ninfas!


mmmmh !


Jag på golvet och så lite tårta...


Full ös på Otto! Det blåa dansgolvet på 2:a vången ÄGER !

Givetvis så hade jag lovat mina svärföräldrar att vi skulle åka till stan idag klockan 09. SHIT! Det var bara att stiga upp och klä på sig indräkt igårdagens svett och rök-doft. Mama ville att jag skulle stanna hemma eftersom att jag var så trött, men jag kände att hade jag lovat, så hade jag lovat. Så jag, mama och papa åkte och köpte färsk pasta, som jag själv fick "skära" och sen gick vi vidare till La Boqueria och till Cort Ingles för lite köp och fika. Det var bara vi tre och det var jättemysigt, trots att jag var trött.. När vi kom hem så blev det sängen i 3 timmar innan vi käkade mat.

Efter det åkte jag ner till stan igen för att ta en fika me Phatt, det var faktiskt trevligt eftersom att det var längesen vi sågs så hade vi mycket att prata om!

Ikväll väntar först och främst middag med familjen och Mario, sen ska Alvaro iväg och spela, men han spelar bara till klockan 03 på Club Soma, sen kommer han att åka hem. Jag har lite beslutsångest för hur jag ska göra ikväll. Jag hade gärna velat stanna hemma och ta det lugnt fram tills imorgon, men vet att jag inte kommer somna förrens sent ändå eftersom att jag har resfeber. Det hade oxå varit kul att åka till Soma och säga hej då till alla och bara ta ngn drink. Vi får se.. Kvällen är ännu ung!

Väskorna står i hallen klara för att resas, har inte packat med mycket alls. 12 kg gick hela in-checknings väskan på och då är det ändå bara skit jag kommer att slänga när vi väl åker hem sen. Dom sparade pengarna är insatt på kontot - redo att spenderas! Vi lyfter imorgon från Barcelona klockan 14:30 till Zurich och sen där ifrån flyger vi klockan 22 på kvällen vidare till Bangkok. Kommer fram på måndagen runt 15 lokal tid. Vi kommer att ta med oss mac:en och jag kommer att blogga så fort jag får tillfälle och så länge internet inte är alltför seegt !!

Pusss & Kram!

From Barcelona with looove !

// Thai


Ondag 3 November - Nyklippt!

Hej hej!

Jahopp, då var det onsdag kväll, dagen har gått snabbt idag tycker jag. Efter jobbet åkte jag hem och slöade lite, sen gick jag till salongen där Lili jobbar och fick håret nyklippt. Jag klippt bort att det slitna och tunnat ut det nu tills vi åker. Har världens vackraste utväxt som är ljusbrun. Funderade på om jag kanske skulle göra en avfärgning när jag kommer hem och försöka få fram min naturliga hårfärg eller möjligtvis lite normal-brun på det hela.

Det återstår att se eftersom att jag typ haft svart hår sedan typ 5-6 år tillbaka och är så van vid det. Tycker att jag ser äldre ut ju ljusare jag gör håret. Hmm, man kan ju testa, annars är det ju bara att färga det svart igen. Haha!

Det var meningen att jag skulle hjälpa Linda och flytta idag, men tanten med nycklarna var givetvis inte där, spanjorjävlar ibland alltså. Vi ska göra ett nytt försök imorgon igen. Förövrigt kommer jag att spendera hela dagen efter jobbet i lägenheten. Försöka städa det sista och packa min resväska!


* Fön
* Plattång
* Espirifen (huvudvärktabletter & hungover-killers)
* Vita Converse
* Flipflops
* Sandaler
* Ryggsäck
* Midjeväska
* Kamera + laddare
* Mobil + laddare
* Kortlek
* Solglasögon
* Swedbank-dosan
* P-piller
* Biljett & pass
* Bikini's
* Underkläder & strumpor
* Kläder
* Hygien-produkter

HAR JAG GLÖMT NÅTT ?

Hörs imorgon, då är det bara 2 dagar kvar ! :)

From Barcelona with love // Thai

RSS 2.0