Tisdag 23 Augusti - Hamnen

Jag gick upp ur en säng klockan 07 imorse, sen somnade jag igen. Och sen gick jag upp klockan 13... jag hade kunnat ligga kvar i sängen hela dagen men jag blev hungrig och sen behövdes lägenheten städas. Jag städade och jag käkade mat. Det blev ett storkok så nu har jag massa mat i frysen som jag kan ta med mig till jobbet. Jag stannade hemma hela dagen men vid 17 började jag få panik och sprang på väggarna... Innan jag trodde att jag skulle smälla av, av rastlöshet tog jag väskan och gick ut. Jag gick och gick och jag var ute i 3 timmar innan jag kom innanför dörren igen.


Jag gick igenom stan ner till hamnen, hittade världens längsta brygga och satt där alldeles ensam och tog massa kort på omgivningen och njöt av solens sällskap. Den var helt underbar och varm.. Jag satt säkert 1,5 timma på bryggan och väntade på att solen skulle säga godnatt, men det blev lite för kallt och blåsigt, så jag gick med sakta steg hem igen... Om jag har lika tråkigt imorgon ska jag gå dit igen. Det var nyttigt och kändes bra för själen..


Början på den långa bryggan ut till vattnet..


Räddaren i nöden hängde stadigt på staketet..


Min brygga som jag hade en kvällsols-dejt med..


Jag bara njöt..








Solen..


Lilla båthamnen..


1,2,3,4...






En utav båtarna i hamnen på sina sista andetag..


Nyköpings hamn.

Godnatt // Thai


Tisdag 23 Augusti - Minnen från 2008

Visst är det kul när man tittar i den externa hårdisken och får se på bilder man inte sett på år!?
Att ta fingret ur röven och åka ner till Barcelona för att studera spanska är något utav det bästa jag gjort i hela mitt liv. Och att jag dessutom har minnen att dela med Madde som var med på resan gjorde ju inte saken värre. Vilken sommar vi hade.. :)

Minnen ifrån Barcelona 2008 - mitt första år i Espana.


Vi åkte turistbussarna den första dagen. Svettigt värre..


Vi la oss i hundskit när vi poserade med Barcelona.


Vi gick till Barceloneta första dagen vi besökte stranden. Och vi brände oss - javisst!


Vi gick i skolan på dagarna och fattade ingenting... que?!


Jag skolkade ifrån skolan och hängde på stranden.


Fille blev vår andra syster.


Latar dagar i solen.


Roliga dagar i solen.


Madde hade ett begär för Estella.


Vi brände oss ännu mer.


Satan och Spettet kom ner och hälsade på och såhär såg Satan mer eller mindre ut hela deras vistelse.


Vi hängde i fönstret på Sugar bar i Barrio Gotico.


Vi hängde även på andra barer..


Vi träffade Malin, Mark och Lotta.


Jag hängde alldeles för mycket på Otto Zutz.


Vi var på Festa de Gracia.


Vi fick bla besök av världens bästa tjejer Anna & Lisen.


Vi såg hela Barcelona ifrån Tibidabo.


Vackra Lisen.


Vi festade på Shoko.


Jannis var med och firade Maddes 21 årsdag.



Det blev endel chill hemma i student lägenheten...


Vi fick besök av Maddes bror Stefan och Johan.


Vi såg Barcelona spöa skiten ur Atletico de Madrid med 5-1 på Camp Nou.


Vi besökte Parc Guell sista veckan innan vi skulle åka hem till Sverige.


Madde gjorde allt för att komma när duvan..

Minnena man har i huvudet är bra, men får man se bilder, minns man stunder man glömt för längesen.
// Thai


Måndag 22 Augusti - Pichi 1 år

Idag fyller min Pichi 1 år ! :) Grattis till världens mest sötaste och galnaste lille mops! Helvete va jag saknar henne och hennes sällskap men jag vet att hon har det bra med sin papa!










Hoppas att ni får en fantastisk dag!
// Thai

Söndag 21 Augusti- Tillfredsställelse

Hmm..

Varför
blir man aldrig tillfredställd? Varför klagar man alltid och varför kan man aldrig bara vara nöjd?

Oavsett vart i livet man befinner sig, så var det alltid bättre när man var yngre eller så kommer det bli bättre när man blir äldre... I vilken ålder ska man då vara för att vara tillfresställd?

På vilken plats man än befinner sig så vet man att det alltid finns en plats som är bättre... Men hur vet man vilken plats som är bättre?

Vad man än får så vet man att man alltid kan få någonting bättre... Vad är då bäst?

Hur man än ser ut, så vill man ändå ändra på sig själv... Men vad är det man ska ändra på?

Varför suktar vi efter något mer och varför är vi aldrig nöjda över det vi har..? Det finns alltid ett "men om..".... VARFÖR..?

Det svåra i det här blir när man inte vet vad som är bättre, vad som är bäst för en och vad som gör en lycklig. Kan inte någon bara tala om det för mig så vore mitt sökande efter 100% tillfredsställelse mycket enklare.


Hua Hin / Thailand 2007.


Bamboo Island / Thailand 2007.


Goood natt! // Thai

Söndag 21 Augusti - Watch out!

Que hora es?

Jag fyllde på mitt klockförråd med 4 nya klockor när jag var nere i Barcelona senast. Jag kan nog säga att jag är lite beroende av klockor av denna varianten... heeee :) DOCK fattas det en blå, den får jag köpa nästa gång.. 

Varför överdriva...?! :)

Watch out !!





Vad gillar ni för klockor..? :)

Puss // Thai

Lördag 20 Augusti - Kallt augusti

Idag får ni kalla mig bitter om ni vill.

Jag kom tillbaka hem ifrån Barcelona igår kväll. Det var blandade känslor.. Varje gång jag åker därifrån vill jag bara stanna kvar och det gör ont. Hur kan det vara så?

Jag hade 2 fantastiska dagar i Barcelona men jag blev lite sjuk sista dagen vilket sög. Vi kom fram i onsdags kväll, precis i samma ögonblick Messi sparkade in 2-1 mot Madrid och Barcelona vann hela ligan...!
Det gjorde min välkomst till Barcelona ännu bättre. Vi gick till Catwalk. Jag träffade vänner jag inte sett sedan jag kom till sverige i april och det var blandade känslor. Mycket glädje, lite sorg men kvällen kunde inte bli bättre! Jag hade verkligen jättekul..!

Dagen efter,  fick jag vad jag förtjänade efter svett i luftkonditionerade lokaler tillsammans med whisky&cola blandat med is... Jag vaknade sent och hade skitont i halsen... Men trots det träffade jag Phatt på eftermiddagen och vi låg på Marbella-stranden hela dagen och njöt av solen och varandras sällskap. Massa tjejsnack och tillslut somnade vi båda i kvällssolen. Tjejer och deras drömmar.. :)


Vila Olympica / Barcelona.


La playa Marbella / Barcelona.


Phatt & Jag.

Kvällen tillbringade jag hemma hos Lili, min lillasyster jag aldrig fick. Jag hade inte varit där sedan i april och det kändes konstigt men samtidigt väldigt hemma... Allt såg precis som vanligt ut, allt luktade som vanligt. Jag fanns fortfarande kvar på familjefotona i hallen... Det kändes konstigt, men samtidigt så var det hur mysigt som helst och träffa henne. Vi käkade kvällsmat och pratade hela kvällen.
Jag fick värmefrossa på kvällen och det kändes som om jag hade feber och det slutade med att jag somnade i deras soffa och sov där över natten..



Lili & Jag hemma myser på kvällen. TQQ !

Dagen efter vaknade jag upp ensam i lägenheten, gick till Lilis jobb och lämnade hennes nycklar innan jag åkte vidare ner till stan och gick runt ensam och njöt av att vara i mitt Barcelona... Sen var det dags att ta bussen till Girona och åka tillbaka hem till Sverige.


Avinguda de Gaudi, Sagrada Familia / Barcelona.


Carrer de Ferran, La Ramla / Barcelona.


Carrer de Ferran / Barcelona.

Jag tänker mycket. Jag tänker alldeles för mycket.. Vad vill jag göra med mitt liv? Vad vill jag bli när jag blir stor? När kommer jag bli stor?... Ah, jag känner mig bara förvirrad. Får man ta en paus ifrån livet? Trycka på STOP och sen när man vet trycka på PLAY igen..?

Förlåt, men jag känner redan nu att jag inte är förberedd för min första vinter i sverige efter 3 år utomlands. Jag hoppas lite på att den blir min sista för jag känner mig inte alls gjord eller skapt för Sverige. Det är bara augusti och 16 grader ute, jag kan inte tänka mig hur min reaktion blir när jag vaknar upp och det är -25 grader ute. Panik?

Sverige är bra på alla sätt och vis, men jag är hellre lycklig.

Nää, det är nog dags att avsluta nu. Hoppas att ni får en underbar lördag kväll.

// Thai


Tisdag 16 Augusti - Sista dagen.

Sista dagen på jobbet idag, sen åker jag till Barcelona i 2,5 dygn. I neeed a medelhavsdos typ NU! Fuck va kul jag kommer att ha! :)


Amsterdam 2010.

Lördag 6 Augusti - Receptet på Kärlek

När jag slår upp ordet "Kärlek" i Svenska Akademiens ordbok står följande förklaring; stark känsla, önskan om lycka och välgång, glädje och tillfredställelse över att vara i dess närhet, innerlig tillgivenhet, ömhet och längtan, motsatt till hat... etc etc.

Vad är receptet på en kärleksaga som slutar "dom lever lyckliga i alla sina dagar..."?

Jag beundrar mina föräldrar stort. I november har de varit gifta i 26 år... Jag blir lycklig av att se att mina föräldrar fortfarande ibland är nykära och det är dom som är mitt hopp på att man faktiskt kan leva livet ut tillsammans med en person, att man kan älska en och samma person livet ut, att man kan bli gammal med en och samma person tills döden skiljer oss åt.

När du tittar honom i ögonen och du känner att du skulle kunna titta i en evighet och allt runt omkring blir suddigt och livet stannar för ett ögonblick. När du tänker på honom så kan du inte låta bli att att le och känna hur det pirrar i kroppen. När ni skrattar tillsammans, när ni leker ihop och du känner dig riktigt lycklig. Visst är det underbart att vara kär..?

Men kärlek är så mycket mer än så. Tryggheten som säger dig att det är här är en plats du är trygg och säker. Tilliten som säger att du kan befinna dig på andra sidan jorden och känna dig lugn och inte den minsta oro. Kärleken som inte behöver minsta pirr i magen utan styrkan i att kämpa tillsammans eller kraften den ena har för båda när den andra inte orkar stå upp längre.... Kärlek är ingen dans på rosor, men så länge vi kämpar tillsammans, så länge vi känner tillit och så länge vi känner trygghet i den vi älskar kommer vi att komma långt.

Men sen då..? Vad är den magiska kraften till att älska hela livet ut förutom trygghet, tillit och styrka?

Nästa gång vet jag att jag kommer att älska som om jag aldrig blivit sårad tidigare. Och nästa gång kommer jag att älska hela livet ut.




// Thai - just one of those days...

Fredag 5 Augusti - Moment of honesty

Moment of honesty.
It's becoming something that's impossible to ignore..




Buenas noches / Thai

Fredag 5 Augusti - Jobba 5 dagar i rad?! WTF!?

Jag jobbar 5 dagar i RAD! WTF!?! Kanske är pinsamt "bortskämd" men jag är van vid att jobba 3 dagar och sen ha typ 2 dagar standby. Dessutom jobbar jag tidigt så jag måste ju typ gå upp vid 04 varje morgon, suuurt!

Idag gick jobbet iallafall bra, hade 4 sektorer idag, vilket egentligen är jobbigt, men de gick susen! Är dock trött som faen nu, tänkte laga till lite käk, sen bara chilla resten av kvällen. Ska försöka att gå och lägga mig tidigt oxå, imonn ska vi upp klockan 03:45. OJ OJ OJ!

Var nere i Nässjö under mina 3 dagar som jag hade ledigt, eller jag åkte hem till Nicko och hälsade på henne i Norrköping en sväng i måndags innan jag åkte vidare söderut. Vi chillade hemma hos henne, kollade på film och dagen efter blev det en sväng i city och en fika innan jag åkte vidare. MYS!! Ska hälsa på henne igen första helgen i september, ska bli så kuul!

Jag tillbringade hela tisdagen med familjen, vi käkade en massa (stark!) thaimat som mamma lagat, drack en massa rosé som Fredrik hade köpt. Dansade med barnen i köket och hade bara det allmänt mysigt :) Det blev dock ett kort umgänge med systarna eftersom att dom åkte hem dagen efter.


Jag med Justin & Simone, mina balla syskonbarn.


Simone, min syster Nisa, jag, min syster Nipa & Justin. Dricker lite rosé i trädgårn!


På onsdagen stekte jag med Anna, Micka och barnen i Gisshult hela dagen. Vi pratade giftemål eftersom att Micka nästa år blir FRU! Shit.. när kommer det hända mig? Jag har jue inte ens en karl.. Jag somnade ju givetvis i solen oxå och fick en sån där fin RÖD färg i nyllet på kvällen.


Micka, som blir fuckin FRU nästa år! WOW!! :)


Jag gosar in mig i Annas pattar. Finns andra bilder som man inte lägger upp här.


Jag testade Millans "bad-puffar". Heter det så..?


Var ju tvungen att få till dyk-posen oxå. :P

Onsdagskvällen kunde inte sluta bättre. Jag, Anna & Lisen satt hemma hos mig och grillade kött och käkade massa gott på ballen, samtidigt som jag mixade mojitos av både jordgubbar, blåbär, hallon och mango. Smaskigt gott. Vi satt på ballen och tryckte till 02.00 och hade då hunnit med att prata om dagens problem, våra yngre tonår som klassiska fjortisar, kärlek och en massa annat. Rockade bland annat loss till 90-tals ballader och jag och Anna avslutade kvällen med att lyssna på en massa 50-tal. Sjukt bra! :)


MOJIITOS FFS!! :D



Min lilla mamma & jag! :)



Lisen njöt av kvällssolen och en jordgubbsmojito!


Lisen tog kort på min röv...


.. och på tal om röv, så försöker jag sätta Anna i röven medans hon grillar.



Men sen fick vi till ett lite mer seriöst kort..


Söta Anna!! :)





Maaaaaaat !!!!


Anna & Lisen blev mitt trevliga sällskap på ballen under onsdagskvällen... MYS!


...Vi smider även lite planer om att åka till London alla tjejerna i början på Oktober, det ska bli så kuuuul. London har aldrig lockat mig, men det ska bli kul att komma iväg. Undra hur många shoppingpåsar 9 tjejer kan samla ihop?? :)

Ja, just det. Tänkte boka Barcelona 17-19 augusti oxå :) Jag behöver lite medelhavsdos igen och så ska jag träffa Pichiii, min älskade hund. Det blir inte alltid som man tänkt sig när det gäller skillsmässa..

Förövrigt mår jag superbra, helt jävla fantastiskt. Det lixom bara är allmänt bra.. pirrigt, glatt, busigt och bara ovant! Höres!

Pussi // Thai

Måndag 1 Augusti - Pizzaface

Jaa, det är ju ett helvete att man vakna upp ser ut som en jävla pizza i nyllet idag. Sexigt värre.. Jag har typ 10 små amigosi nyllet som jag just nu håller på att döda med tandkräm. På tal om det, hjälper det förresten? Jag har hört att det torkar ut finnarna, så vi får väl hoppas på det bästa!

Hopp, igår hade jag standby men dom ringde aldrig så jag hann med att tvätta alla kläder jag hade här hemma, Malin kom förbi på 2 koppar kaffe, sen kollade vi på årets sämsta film. Den var då dålig att jag inte ens kom ihåg vad den hette.. fyyy. Min roomie kom hem oxå och han bjussa mig på Chili Nam Nam vilket var jävligt gott. Jag bjöd dock på deserten som blev lyxshake och mjukglass på MAX innan jag hamna i matkoma.

Ännu senare på kvällen åkte jag hem till Rubi & hans roomies och vi kollade på Hangover 2 vilket var fantastiskt bra. Tänk att jag inte ens somna till filmen. Haha!

Idag ja, soligt som fan och det är redan augusti vilket bidrar till lite ångest. Jag borde väl egentligen ligga i trädgården och inta lite sol, MEN jag har bestämt mig för att det blir film i soffan innan jag åker mot Norrköping och hälsar på Coco ikväll... Myyyys!

Imorgon åker jag ännu mer söderut, mot Nässjö och mammas maaaaat! Systarna är där oxå, så hela familjen blir samlade, awesome!!


Fr hö: Min systerdotter Simone, min syster Nisa, mamma och min andra syster Nipa. Wooop wooop!

Höres!! // Thai


RSS 2.0