Tisdag 30 Mars - Oduschad & bajsenödig

Hej allihopa!

Idag har jag inte gjort ngt vettigt efter jobbet. Har ätit spagetti med köttfärsås och ikväll ville Alvaro att vi skulle gå ut och äta sushi och DET tackar man jue inte nej till ! Kom hem runt 16 och har legat i sängen sedan dess. Meningen var väl att jag skulle sova en siesta för jag är jättetrött, men jag lixom fastade och läste en massa bloggar och det slutade med att jag kollade på Bella & Tyras show. Har ni sett den ? Jag tycker att dom är duktiga framför kameran för att aldrig gjort ngt sådant tidigare.

Jag kom själv ihåg när vi hade live-skol TV varje måndag i vår studio när jag gick på gymnasiet. Vi var 11 tjejer som hade ett skol-tv program som hette Censur, vilket var riktigt kul. Varje vecka hade vi veckans fråga och hade alltid olika teman/ämnen som vi pratade om. Det var riktigt kul, men när det var tagning var man inte lika kaxig och det märktes alltid att man var nervös hur mkt man än ansträngde sig för att försöka vara som vanligt, men det är svårt när man inte är van...

På tal om bloggar och showar om det. I programmet jag såg, fastnade jag lite för hur många utav sveriges mest kända bloggar ser ut. Vad tycker ni om det ? Själv är jag inte alls ett stort fan av alla dessa provoserande bloggar där varje bloggare verkar ösa skit över både den ena och den andra. Att bråka genom en blogg känns som waste of time och jag tycker att man kan göra det utanför sin blogg. Dessutom att man bara skriver en massa skit som blogg-bråk visar mest att bloggaren själv inte har ngt annat bättre för sig, inte sant??

Nu vill jue inte jag påstå att jag "kan" bloggar, men om jag skulle välja en favorit är det antingen Kenza eller Foki, som är 2 helt olika personer. Kenzas gillar jag dels för att hennes talesätt och på det sättet som hon skriver på känner jag liknar mitt. (har ingen aning om det är så men..) Hon verkar ha en skön personlighet, men båda fötterna på jorden, MEN sen har jag ju ingen aning om hur bruden är i verkligheten. 
Men sen ska hon få liiiiite kritik för att det är lite för mkt fest- och tråkiga bilder. Jag vill se annat!! Men som om jag är bättre själv, haha!!
Att jag gillar Fokis blogg är för att hon ska få all beröm för alla bilder hon lägger upp och om att hon skriver om så mycket olika grejer. Visst hennes intressen är väl inte likadana som mina, men bloggen är lixom roligare att titta på.. :) Den kritik hon ska få är att att jag tycker hon ska vara lite mer personlig, alla kan ju inte vara glada varje dag och på toppen-humör 24-7...?

Men hur ska en bra blogg vara? Jag tycker om bloggar med mycket bilder, men ego-bild efter ego-bild på varje inlägg gillar jag inte om det inte är så att man ska visa ngt speciellt som har just med bilden att göra. Jag gillar bloggar som visar att dom har riktigt bra dagar och visa dagar som är bajs, utan att tala ut om sitt hela problem självklart. Men en blogg precis som självaste livet är... både bra och rööv-dålig.

Ska jag ge poäng till min egna blogg? Hmm, ingen aning. Min veckor ser ju precis likadana ut, haha. Men jag försöker mitt bästa med att göra den så intressant som möjligt och det blandar jag faktiskt med både personliga känslor utan att det blir för mycket, liiite äckliga detaljer och även den dära "obligatoriska" vad jag har köpt denna månaden-listan.. Men vad kan jag göra för att göra min blogg bättre? Har ni några tips?

Ska jag oxå lägga upp dagens tråkiga outfit, som inte passar ngn annan ändå..? Ge mer tips och visa mer bilder på hur det är att leva i spanien/Barcelona? Politiska åsikter? Eller ska jag berätta sex-detaljer om mitt och Alvaros sexliv? Hmm... Ge mig lite tips, tack ! Det skulle vara väldigt uppskattat! :)



Här kommer en lite bättre bild på min tatuering som jag gjorde i söndags.
Bilden är tagen ifrån tatuerarens facebook. :) Jag är jättenöjd och jag är redan sugen på att bygga ut den ännu mer..! Jag gillar jättemycket att pärlan som Buddhan har är i röd färg.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Är både jätteofräsch och jätte-bajsenödig !!
Vi hörs imorgon! Puss & kram allihop!

From Barcelona with love // Tina

Måndag 29 Mars - Nytattuerad!

Hejsan folket!

Jag hoppas att ni haft en lika bra helg som jag! Iofs har jag jobbat genom hela helgen, men jag har ändå hunnit inviga våren med att springa på stranden och känna doften av saltvattnet i Cunit. Jag vill har sommar nu och jag vill ligga på playan redan nästa vecka.

Förutom att jag jobbat hela helgen åkte jag och Mario till Calefell efter att vi båda slutat jobba på Solo vid 03 i lördags natt. Alvaro spelade i Calafell, så festen fortsatte där. Jag känder dock varken sug efter fest eller dans, så jag erbjöd mig att vara fyllechaffis den kvällen. Jag var rätt trött efter att ha jobbat..

Jag tror vi kom i säng klockan 09 på morgonen och jag sov enbart 5 timmar innan det var dags att gå upp och göra dagens gadd! Vi käkade lunch på Outlet, lika gott och billigt som vanligt... Det har blivit lite av en tradition att äta på Outlet på söndagar när vi är i Cunit.

Efter det väntades en 5 timmar långa tattuering som skulle göras och nu sitter den på plats! Jag måste säga att det gjorde inte så ont denna gången, men det berodde nog på att Juan som tattuerade mig var väldigt mjuk i handen, han "tryckte" lixom inte ner appraten så långt ner.

Jag fick även ett piller som jag tog (nej det var inga droger). Det var piller som man normalt käkar för rygg-muskelvärk vilket gjorde att mina ryggmuskler slappnade av. Ett tag låg jag seriöst och halvsov, men blev inte så kaxig efter 3 timmar när han skulle fortsätta göra skuggningen i 2 timmar, helvete va det sved !
Det gjorde som "ondast" vid fläsket, men ju närmare rygg-raden kändes det inte mycket. Nöjd är jag. :)

Haha, om min mamma någonsin kommer att lära sig hur man hanterar en dator, kommer hon bli väldigt arg när hon ser detta..! Men nu är jag alldels för stor för att hon ska ha en påverkan på detta beslut iaf! :)


Skissen som gjorde att jag blev kär. Jag beskrev hur jag ville ha den och han fick fria händer till att måla, vilket blev ett riktigt bra resultat.


Jag var liiite nervös när vi väl skulle sätta igång eftersom att mina tidigare tatueringar inte tagit mer än 20 minuter.


Ååh, alla fina färger som man bara ville ha..


Mario, som självklart ska lukta och ha sig..


Jahopp, då skulle vi sätta igång...!


Juan in action. Juan är en utav Alvaros 1000 kompisar som bor i Cunit, där dom känt varandra sedan barn.


Kände mig nöjd över att jag lixom inte skrek, vilket jag trodde att jag skulle göra..!


Konturerna klara... nu fattades bara 2 timmars smärta. Jävla piller som inte hjälpte då.. :/


Mer eller mindra klar, det fattades smådetaljerna. Nu hade jag nog legat där i ca 4 timmar.. Halva vänstra delen var lixom bortdomnad av smärta.


KLAR! (Jag var tvungen att göa bilden mörkare, då blixten tog precis på min kladdiga tatuering)
Den är stooor, men den är så fin!

Anledningen till att jag valde att ha Buddhas ansikte, var dels för att Buddha tycker jag är riktigt vacker. Jag är inte särkilt religös utav mig och väljer jag en religion är det absolut buddism, då jag tycker att budskapet och historian är bra. Buddha fanns och hade varken konstiga krafter eller var son till någon gud, utan fann livets mening genom lång meditation.
 
Jag gillar det levandsätt och dom levnadsråd som buddister lever efter, trots jag absolut till 100 % inte följer den själv, men som jag absolut respekterar och så gärna skulle vilja leva efter. Buddismen handlar mer om att man ska finna sig själv i lugn och leva så gott som möjligt. Här en några av de vanligaste levnadsätt man ska leva efter. (Taget ifrån Wikipedia.)


Att inte döda - utan värna allt liv

Att inte ta det som inte är givet - utan respektera andras ting

Att inte ägna sig åt olämplig sexualitet - utan vara omtänksam och ansvarsfull

Att inte ljuga - utan att tala sanning

Att inte orsaka att andra människor missbrukar droger, eller själv missbruka dem - utan hålla sinnet klart

Att inte tala om andras fel - utan vara förstående och medkännande

Att inte upphöja sig själv och nervärdera andra - utan övervinna egna brister

Att inte undanhålla andlig och materiell hjälp - utan fritt ge när så behövs

Att inte hänge mig åt vrede - utan vara överseende

Att inte smutskasta de tre juvelerna - utan upprätthålla dem


Mina systrar gillade mycket av tanken att jag skulle tattuera in Buddha, men inte att jag skulle ha den på nedre delen av ryggen, då det kan anses vara "respektlöst" och det kan jag förstå. Men jag är ändå glad att jag valt att ha min buddha på min kropp överhuvudtaget och att Han hjälper mig genom livet trots att han sitter 10 cm över skjärten. Haha, jag är redan sugen på nästa tattuering... Det här är farligt !

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag hem till Alvaro och käka middag med han och familjen!

Puss & Hej, vi hörs imonn!

From Barcelona with love // Thai


Fredag 26 Mars - I behov av.

Hejsan gott folk!

Jag hoppas att ni fått en bra start på er helg. Idag var jag ledig och sov ut till klockan 14, då min kära karl kände för att väcka mig vid 06 i morse efter att han vart och spelat på Otto.. Det roligaste med Alvaro när han är full, är att han är ÖVERDRIVET ÖVERKÄR och ska pussas och kramas så mycket så att det blir lixom irriterande jobbigt, men jag antar att jag ska det enbart positivt, men oxå att han är väligt allvarlig. Det pratas om att flytta ihop, spara pengar och "vi" och "vi måste"... osv. Han om någon har planer! Haha!

Efter att ha sovit ut halva dagen och insett att vi missat tyå årets första sommardag, klev vi rätt snabbt upp ur sängen och tog en taxi för att möta upp hans pappa och hans jobbarkompisar på lunch. Det blev pizza och det var gott. Efter det tog vi ytterligare en taxi ner till stan där jag skulle inhandla en tröja som jag lovat min chef och den är nu klar, så den ska jag ta med mig ikväll till henne.

Mitt i stan, i solens varma strålar, i kortarmat och och i solglajjor gjorde nivån på mitt shoppingsug väldigt hög. När det kommer in nya vår och sommarkläder är det farligt, jag höll andan och köpte ingenting förutom en lotion som jag hittade på H&M. Den luktar vanilj och äpple. Jag är en sucker för lotions med olika smaker och har nog dom flesta smak-lotionerna ifrån Sephora - och dom är ett par stycken vill jag lova!

Iallafall, efter en snabbis på stan har jag nu fått ihop en lista av vad jag verkligen behöver och verkligen VILL HA:
Självklart vill man jue slänga med 100 par skor, tröjor och klänningar, men nej.. Detta är det första jag ska handla så fort jag har pengar att "spendera":


Ett par nya Ray-Ban i helsvart glas denna gången. Lite mer sportigare stil.. Jag vet exakt vart jag hittar dom så det är liiite frestande! Ligger runt 1000-lappen.


..och eftersom att jag är totalt blind utan glasögon och inte använder linser blir min syn för varje dag sämre och sämre. Därför tänkte jag inskaffa mig ett par nya "lite modernare" glasögon för mina stackars ögon. Ray-Bans aviatar i läsglasögon provade jag även idag i svarta bågar och dom kostade inte alls lika mycket som när man köper nya glasögon i sverige. Jag fick pröjsa 3000 för mina klassiska sletna som jag har idag och dom här får jag ett par nya för ca 1600 kr. Must have...! Dock vet jag inte om jag ska svarta, silver eller guldiga bågar - vad tycker ni?


Min parfym-hylla börjar bli väldigt torr och det är dags att inskaffa sig en parfym igen. Jag har mina favoriter och nr 1 på den listan är givetvis Dolce & Gabbana Sicily som är omöjlig att få tag i sedan ett par år tillbaka. Ska leta sönder stan då jag endast har ett par ml kvar på min lilla flaska som står på hyllan. Parfymen är en riktigt höst och vinter parfym - mycket kryddig och kvinnlig.


En annan favorit som jag fick först i är Nina Ricci's "Ricci Ricci". Samma sak där, lite mycket höst, vinter och liiiite vår. Men den är kryddig och fruktig och luktar vädligt gott.


MEN! Den jag FAKTISKT ska köpa för sommaren är givetvis min sommarfavorit som jag hittade på Ibiza's flygplats förra året, nämligen Issey Miyake's EAU D'ETE SUMMER EDITION! Det är min absolut favorita sommar parfym! Det roliga är att det är herr-parfym, men den luktar så frächt och så sommrigt så jag skiter i om det inte är för tjejer. Och Den går faktiskt att hitta utan att beställa den ifrån webben ifrån andra sidan jorden. Dyr är den inte heller mellan 400-500 kr. Next on my shopping-list !

Förutom alla kollektioner som finns i butikerna som jag även vill kassa hem, ska jag försöka lugna mig nu. Nästa månad köper vi biljetter till Thailand jag och Alvaro, men det är ju tänkt att man ska leva och spendera där, så även det måste jag spara ihop en buffet till, men det blir ganska enkelt eftersom att valutan där är ca 5 ggr längre en euron. :)

Nu är det dags att dra fingret ur röven och ta sig ngt att äta och sen göra sig iordning för jobb på Solo ikväll.
Vi hörs!

Puss & Kräm

From Barcelona with love // Thai


Torsdag 25 Mars - Snabba moves!

Hallå folket!

Jag hoppas att ni alla mår bra. Min vecka har varit riktigt bra, haft planer hela veckan har har först ikväll fått äta mina efterlängtade nudlar, finally. Ni som känner mig VET vilken passion jag har för dessa nudlar, haha. Många kan tycka att jag kanske inte äter annat än "pasta" med buljong, men man kan göra en nudelsoppa så mycket mer än det. Själv anser jag att en riktigt nudel-soppe-rätt innehåller ngn form av kött. Jag kör alltid på köttfärs, det är godast. Sen när man har kokat ihop allt, toppar jag oftast det med lite finhackad vit-kål & koriander. Funkar utmärkt med vanlig hackad sallad eller broccoli. På så sätt känns soppan liiiite mer nyttig och definitivt mycket godare. Jag ska ta en bild på det nästa gång så får ni se. DET finns en anleding varför mina vänner alltid tigger nudelsoppa hemma hos mig när jag är hemma i sverige, haha!

Iallafall, veckan som har gått. I måndags iofs hann jag inte mycket, det blev en chill kväll hemma. I tisdags hann jag handla och fylla på kylskåpet någorlunda innan jag faktiskt åkte hem till Alvaro och käkade kvällsmat med hans familj där. Vi hann även ut och cykla i tisdagskväll och han enas med att han vill att jag ska köpa mig en FIXED bike, men det är inte riktigt min stil av cykel. Jag är hellre sugen på farmors gamla skräp-cykel. Gamla cyklar är mycket bekvämare för skjärten! Iallafall. Jag lämnade alla mina papper som behövdes för min kontrakt så nu är även det fixat och klart.

Igår onsdag efter jobbet åkte jag till Cornella och träffade Marina. Det blev återigen en massa tapas och en massa skitsnack, vilket var riktigt trevligt!

Idag efter jobbet tog jag tåget till Sitges och hälsade på Sebastian. Han bodde riktigt fint och fräscht. Köket var 100 % IKEA, kände lite att jag längtade hem och blev avundsjuk! Han hade lagat god kyckling med currysås och ris och vi färgade hans hår och jag vann så klart på bowlingen på WII, innan jag tog tåget hem igen.

Väl här hemma har jag inte gjort mycket. Jag hann att tvätta en vit-tvätt och var så jäkla rastlös att även jag färgade mitt hår samtidigt som jag dekorerade om i vardagsrummet. Jag har tagit bort höstens mörka färger och låtit den vita färgen komma tillbaka, så nu är i princip hela vardagsrummet vitt, från vägg till gardiner, soffa och bord. Snyggt och fräsch blev det iallafall.

I veckan fick även vi reda på att paret som vi bor med ska flytta ut nästa vecka. Jag uppskattade inte riktigt att folk inte kan säga till att dom letar annat boende eller säger att dom ska flytta om en vecka, då jag inte skiter ut pengar och kan lägga 3000 kr mer på en hyra helt plötsligt. Vi har iallafall löst det bra och en ny inneboende är on her way. Så nästa vecka blir vi 3 tjejer igen och min hyra stiger med en 1000. Ingen fara för jag ska byta rum oxå och får nu ett mycket större rum. Kände att jag behövde det då jag under det senaste året på ngt sätt shoppat lite för mycket och behöver mer plats. Ser nästan lite fram emot att gå på Ikea och köpa lite nya möbler till mitt nya rum - hihi... Den nya tjejen som flyttar in har jag aldrig träffat tidigare, men hon verkar väldigt bra, lugn och har både fötterna på jorden. Hon är brittisk, men född och uppvuxen i Barcelona/Sitges. OCH hon är 25 år, thank god för en kvinna i sina äldre dagar, då jag inte pallar mer barn fasoner längre.

Imorgon är jag ledig, vilket är skönt. Iofs jobbar jag på solo på kvällen, men det känns skönt att man får vila upp sig under dagen iaf. Jag hade tänkt att springa ner på H&M och fixa en tröja som min chef var så förtjust i. Jag har en tendens att klippa i mina kläder när jag tröttnar på dom för att "skapa ngt nytt". Min chef gillade detta och har sedan 1 månad tillbaka tjatat om denna tröja med bar rygg, så jag tänkte att det var dags att fixa den nu. Måste hinna förbi solariet oxå och får lite färg. :)

Lördag efter jobbet åker jag och Mario till Calafell igen, där Alvaro ska spela och vi alla sover där eftersom att jag ska tatuera mig dagen efter. Nej, nervositeten har inte kommit än... Vi får väl se. Hehe.

Nu ska jag fortsätta leta efter billiga thailandsresor till mig och min karl :) Woho!

Sist men inte minst ska jag ge dagens ROS till Hanna som har tagit sig tid att fixa iordning min blogg.
THANK YOU!!!  :) :)

God natt med er. Hoppas att ni får en rikigt skön helg!
From Barcelona with love // Thai


Tisdag 24 Mars - Cause it ani't me!

Det här med att inte städa är superbra, man får över en massa tid till annat!!
Men vem som ska tömma den just nu överfyllda papperskorgen och byta ut den.. återstår att se. Och vem som ska bära ut sop-påsen som redan står i hallen återstår att se. Eller vem som ska plocka in den "rena" disken återstår att se, eller vem som ska ta bort alla sönderkokta makaroner i vasken återstår att se, CAUSE IT AIN'T ME ! :) Nu ska jag till jobbet och göra nytta!
Tjo hej!

From Barcelona with love / Thai

Måndag 23 Mars - Måndag måndag...

Hejsan gott folk!

Jag hoppas att ni fått en bra start på veckan. Min helt ok, den slutade betydligt bättre än hur den började iaf. Sov röv-dåligt inatt, vred och vände mig hela natten plus att jag svettades satan. I morse ville jag inte ens gå upp och gå till jobbet kändes ännu mindre roligt. Måste erkänna att jag börjar bli trött på det där nu, känner att det kanske är dags att göra åt det? Vi får se, som svensk med halvtaskig spanska finns det inte mycket att välja på och dessutom lär det vara mer arbetstimmar och Ännu sämre lön.. hmm?

Jag skulle gärna vilja testa ngt nytt, men jag vet inte vad. Dessutom skulle jag vilja lära mig ännu bättre spanska, eller snarare ordentlig spanska då jag kör på min blatte-spanska fortfarande. Den funkar utmärkt med familj och vänner, men kanske inte ute i arbetsvärlden. Saker jag absolut skulle tänka mig att kunna göra här nere är att anordna events, vad som helst! Nattklubbar eller modevisningar? (Åh, va jag saknar när vi i Beat It anordnade modevisningarna i nässjö, sånt bra och grymt var det och så kul !) I need a project. Privata engelska klasser skulle vara en idé, så spanjackerna suger på engelska. :)


Åhh, Beat It - den gamla dansgruppen! Va kul vi hade ! Vilka tider det var!

Jag fick en inbjudan till Voddler idag som jag signade upp mig på, men jag kan ju inte titta på några filmer?! Vad är det för skit? Någon som kan hjälpa mig? Jag får jämt felmedelandet "Voddler is not currently avaiable in your country. You will be able to browse the website, but you can't browse or play movies yet." VAD ÄR DETTA ?
Vad ska jag göra för att få det att fungera ?


I helgen satte jag iaf stopp för mig städeri, jag ska inte lyfta en ända trasa eller sopp-borste på väldigt länge (jag undrar själva hur jag ska orka leva i detta men jag hoppas på det bästa... *kvääk*) Jag har därmed slutat ta ansvar för att vara den Enda som får byta ut papperskorgen som är fylld med mat så det hamnar på köksgolvet, ta bort hårbollar ifrån avlopps-röret och torka bort brunkräm ifrån badrumsbänken/spegeln som inte är mitt eget spackel. Jag ska sluta plocka in "ren" disk ifrån diskstället och istället låta det översvämmas som precis alla andra i denna lägenheten gör. Jag ska sluta att plocka upp 1 dl gammal äcklig pasta som sitter fast i diskhornet och i avloppsröret för att folk inte kan ta bort sitt egna skärp. Jag ska sluta sopa och dammsuga efter folk som går med skor inomhus. Punkt slut. Önska mig lycka till. :)

I helgen vart det inte mycket gjort än att jobba som sagt och helgen som kommer ser likadan ut. Däremot ska jag tattuera mig på söndag och det ser jag fram emot, lite nervös eftersom att tatuteringen är väldigt stor! Det kommer att bli min 3:e tatuering, men oxå kanske den första ordentliga eftersom att mina andra 2 är väldigt små. Jag kommer väl antagligen hinna dö av smärta innan den ens blir klar, haha!


Min första tatuering som jag gjorde med bambu i thailand 07.
Den sitter i nacken och texten är på thailändska.


Min 2:a tatuering som jag gjorde 08 - som en födelsedagspresent till mig själv,
sitter på höften och är även den på thailändska. Den 3:e får ni se om en vecka! :)


Annars i veckan har jag inte planerat mycket. Denna veckan jobbar jag 12-29 och är ledig på fredag! Känns skönt, då man hinner göra annat/vila inför Solo sen på kvällen. Imorgon blir det lugnt, ska hinna ner på stan och köpa thai-mat och även in på Consum och handla det som fattas i kylen. På onsdag hoppas jag på att få träffa Marina och käka tapas på La Patata igen, det var så gott sist och så har vi tid att snacka lite skit oxå. :)

Har en oehört stor hemlängtan efter vänner och familj och jag hoppas att jag kan få boka en resa hem iaf till juni-nångång. Behövs kan jag säga för jag saknar ihjäl mig!

Tanken var att jag skulle jobba på Otto Zutz ikväll igen, men jag sa nej eftersom att jag börjar tidigare imorgon, så vill hinna sova ut + att jag är slutkörd som jag är. Dom där amerikanarna är fan inte roliga att leka med asså..puhh!

Dags för sängen! Vi hörs imorgon. Puss o Gnatt!
From Barcelona with love / Thai

Lördag 20 Mars - Don't we just LOVE shoes!

Hej hopp allihopa!

Min PMS-vecka har nog lagt för nu är jag en aning på bättre humör. :) Igår efter jobbet på kundtjänst vart det raka vägen hem för dusch, ombyte och käka innan ytterligare en helg i baren på Solo. Kvällen gick finemang, inte så mycket folk, lugnt o skönt (även för fötterna). Efter det hann jag tom med en fylla på Otto, den känns idag kan jag säga, men lär nog gå över efter en dos av starka nudlar. :)

Imorse efter typ 2 timmar framför datorn med grym musik och en älskling som låg i sängen och som tyckte mindre om mig just för tillfället, så tog vi en frukost på Pans&Company innan vi gick en snabbis ner till stan. Hittade inte ett SKIT, så jag åkte till solariet innan jag kom hem hit. Vi får väl se vad det blir för svarta kläder ikväll.. känner mig lite rockig idag måste jag säga och då är det bra med svart iaf. :)

Hör och Häpna! Ni barca-bor som inte redan visste att en utav mina favorit-dj är Joe Cabana, bör komma till Solo ikväll, då han spelar där och jag står i samma bar. AWSOME ! Bra musik blir det med andra ord till 100 % Kom dit vettja !

Btw, det rycktas även om att Tina ska få kontrakt på Solo, grattis till mig. Det innebär egentligen inget speciellt mer än att jag får "a-kassa" om jag blir sparkad nångång.

Alvaro, min sötaste kom hem ifrån Marocko med 3 nya converse-skor till mig. GULA, SVARTA & VITA ! Min sko-hylla räcker därmed inte längre... Men 3 skor rikare är definitivt värt ett nytt sko-ställ ! Han köpte även med sig skor till Michan, u got them on monday baby!


Nu har jag vita, svarta, gråa och gula. Fattas typ rosa, gröna och blåa.. :) HAHAHA!

Imorgon vet jag inte rikigt vad som händer. Alvaros päron tycker att vi ska följa med dom och Lili & Joel till Zoo ! Det återstår att se för jag antar att jag kommer sova till typ 15 ?! Dagen annars blir lugn som faen.

Hej Hopp, nu är det dags att bli människa med lite nudlar lixom. :)

Vi hörs och vi ses !
From Barcelona with love // Thai

Svar på kommentaren
till Venneza om hur jag fixade mobilt abonnemang:
Abonnemanget står inte i mitt namn, utan i Alvaros vilket gjorde det mycket enkelt. Jag hade kontakt-kort med Vodafone innan, så det tog 10 dagar för dem att portera numret till Moviestar där jag har abonnemanget nu.
Dock så TROR jag att det ganska enkelt ändå. Du kan säkerligen behöva ditt NIE-nummer, pass och ev kontrakt på ditt arbete för att täckna ett abonnemang. :)

Onsdag 17 Mars - Dillchips & Thaimat.

Hej !

Är inte dillchips ngt av det godaste ändå ? Särkilt när man är svensk som bor i Barcelona OCH enbart kan äta dillships från Estrella typ 2 ggr om året! Idag fick jag en stor grön påse Dillchips ifrån Michaela, då hennes pappa precis anlänt ifrån Sverige, bara det gjorde min dag ! =) Skippade tom lunchen för att jag nästan åt mig mätt på dillchips, haha! Tack Michan och tack till Michans pappa!

Vi gjorde ett bra byte där, då Alvaro åkte till Maroko idag, så bad jag honom att köpa med sig ett par converse till henne, om han nu inte glömmer det! Michan, du får dom på måndag! :) Självklart glömde jag INTE att även göra en beställning till mig själv, mohaha!

Efter jobbet tog jag bussen och beställde hem thaimat till mig och Phatt, det gjorde susen för det mättade maten och det gjorde även lunchen till imorgon, samt att jag slapp laga mat. Jag beställde grön curry-gryta med kyckling som är min favorit av alla dessa curry sorter, sen blev det även färska vårrullar och kött stekt i vitlök&vitpeppar. MUMS ! Thai-resturangen ligger 1 kvarter bort och heter El petit bangkok - stället är grymt litet, ni kan inte ana. Det är mindre än mitt vardagsrum inkl kök och besökstoalett ! Helt sjuk och det är alltid fullt med folk varje gång man kommer dit!


Phatt, nöjd & belåten :) Thai-food is the shit!

Iallafall, nu har jag mättat mig med käk, hunnit att duscha, slänga in en tvätt och hängt upp den. Hann även att städa téet lite här hemma oxå innan jag gowsar ner mig i sängen. Imorgon börjar jag 12, vilket är en konstig tid, vi har börjat få en massa skumma tider nu, men det är helt ok. Skönt med lite förändring, så länge man kommer ihåg vilka tider man ska jobba, hehe.

På tal om inget så eftersom att Alvaro är i Maroko nu, så blev även jag och Michan en aning suga på att åka dit över en helg. Det finns ju hur mkt som helst att shoppa där + att det billigt! Flygen dit är billiga, så vi tänkte att vi skulle ta och boka och åka en helg i april :) Vi får se när vi åker och hur vi bor. När Alvaro brukar åka dit så spelar han alltid på ett ställe som heter Le Carre, vilket är en nattclub som sitter ihop med ett hotell. Kanske man skulle kunna få lite rabatt?? Hmm..

Imorgon efter jobbet hoppas jag på att Ida ställer på sushi och lite skitsnack annars blir det att äta hemma hos Alvaro, utan honom men med resten av familjen och sova där. Fick medelande av Lili att hon tyckte att jag skulle komma dit och hälsa även att Alvaro inte var där, vilket jag redan hade i tankarna innan. I vilket fall blir de soffkväll med henne och mama imorgon :)

Helgen, som vanligt... Jobbar både fredag och lördag, men lika bra det! Trött och slitsam ännu känner jag mig inte så jag kör all-in !!

En annan sak oxå. Den senaste veckan har jag känt mig en aning bitter. Både sur och förjävlig har jag varit och jag vet det innest inne själv, men ändå fortsätter jag vara sur utan anledning..eller? Njae, jag vet inte riktigt vad det är och jag hoppas att jag kan skylla på mensen, försvinn nu..!

Men jag funderar på om det kan vara jobbet? Jag kommer lixom ingenstans där. Att sitta på internet-support är ok, men jag är så fruktansvärt trött på att behöva ha en kurs i hur man hanterar en dator innan man ens kan hjälpa kunden med deras problem. Ett IQ-test kanske skulle vara bra att ha för folk som inte kan läsa fakturor?  Sen skäms jag nästan över hur människor faktiskt kan bete sig i telefon, det är ju pinsamt ibland! Visst kan jag förstå att man ringer in för en anledning och jag förstår att man kan vara sur, MEN det finns tamejfan gränser... Att ringa in och bara be om att DET ska var si och så och inte ha den minsta respekt av hur vi arbetar är sjukt.. Nej, jag har inga magiska händer och jag kan inte trolla fram ett fungerande bredband. Nej, jag kan inte göra ett undantag för det är så här vi jobbar. Vad är det människor inte förstår? Det pinsamaste är att vi pratar om vuxna, näst intill gamla människor i 50-årsåldern som beter sig som barnrumpor. Folk i min egna ålder ha tom bättre respekt och förståelse, fyy på er gamla. Ni som ska "vara" så förbannat bra förebilder åt alla andra.

Det värsta är när dom börjar hoppa på en personligt som " Du lilla gumman, jag ska tala om för dig..", " Du, lisa, greta eller vad fan du heter..." (<- den fick jag igår och höll på att garva ihjäl mig..!) eller "Kan du ditt jobb eller...?" osv osv osv... Vad trött jag bliiir!

Nej, nu ska jag sluta klaga och försöka sova! Ha det gott!

From Barcelona with love // Thai

Tisdag 16 Mars - Connected to the world with Blackberry

Godkväll!

Äntligen har jag kontakt med världen med ett mobilt abonnemang! Efter 2 veckor av väntan av mobil och porteringar som spanjacker inte kan göra, så fick jag iaf min mobil. :) Nöjd och belåten.

Ska även säga att Nagen ringde mig nyss och det var kul att prata med honom, jag hoppas att DU kan komma ner ngn jävla gång och hälsa på mig ! =)

Nu ska jag fortsätta äta och hoppa in i duschen innan jag går ner till Solo för att möta upp Alvaro innan vi åker hem till honom!

Imorgon ska jag & Phatt beställa hem thaimat och dricka lambrusco i soffan! Jag gillar´t! :)



Blackberry curve 8520 - white & fresh and it's MINE!! (observera att just denna mobilen inte är min..)



Puss & Kram
From Barcelona with love!


Lördag 13 Mars - Snabbis!

Hej Hej !

Det blir ett snabbt inlägg idag, ska iväg till Solo nu och jobba. Redo och klar för att hälla upp drinkar igen.
Men innan dess blir det dagens....


Dagens aktivitet:




Träffade Hanna på morgonen och det blev en frukost på Sandwich & Friends på uteserveringen, en aning kallt eftersom att vi fick sitta i skuggan. Efter det blev det 3 timmar på stan! :) Trevlig dag!

Dagens köp:

Min nya blommiga sommar-klänning. Som hittat på Blanco för 25 euros!
JAG VILL HA SOMMAR NU !

Vi hörs!! Hoppas att ni har en kalas lördag!


From Barcelona with love // Thai

Onsdag 10 Mars - Efter både sol, regn & snö.

Tjosan allihopa.

Nu sitter jag hemma och är dö-hungrig. Tänkte koka ihop ngt gott i köket snart när det inte är upptaget. Vi får dock se vad det blir. Jag har inte hunnit att uppdatera så mycket nu sedan förra veckan men nu jävlar bli det en snabb genomgång. Helgen har jag inte så mycket att säga om. Jag jobbade den rakt igenom, både fredag och lördag. Hann på lördagen även med en liten sväng ensam på stan oxå, vilket var skönt. Går runt och titta lite i alla affärer. Handlade inte så mycket, mer saker som jag behövde som smink och dyl.

Efter jobbet i lördags åkte jag och Mario vidare till Calafell, där Alvaro spelade. Jag blev fylle-chaffis eftersom att Mario vill dricka, men det var inga problem för jag kände inte riktigt för fest heller. Efter fyllekäk kom vi iallafall hem och hamnde i säng runt 08 på morgonen. Dagen därefter vart det varken BBQ eller en visit på stranden då det regnade som as, så vi höll oss inne hela dagen och kollade på film istället. Jag fick se min blivande tatuering och blev ännu mer sugen på att få den gjord. Förhoppningsvis så kan jag göra den nu snart i mars redan och jag kan förvänta mig 4 timmars döende smärta. Shit, jag kan inte förstå folk som tycker att det är "skönt" att tatuera sig. Min 2a tatuering som jag gjorde med maskin tog säkert bara 10 minuter och jag ville bara gå under jorden, haha!

Måndagen kom och vädret blev fan inte bättre. SNÖ i Barcelona har jag aldrig sett tidigare! Jag var i chock det kändes som om jag fick en lavett av sverige lixom. Snö och blask, blås och regn. Hela Barcelona var i kaos och tramvian och bussarna slutade att gå. USCH, vad hemskt det var! Vissa tyckte dock att det var mer intressant och roligare.... :) (bilder lånade ifrån Lili)


Utanför Alvaros fönster.


Lili & Mama.


hmm?


Iallafall, jag jobbade jue hela måndagen under dagen, så jag satt inne i värmen iaf...
När jag kom hem, trodde jag mest att det skulle bli en hemmakväll, men då Alberto behövde ngn bartender som kunde jobba på Otto Zutz, så jag blev tillfrågad. Var iofs väldigt trött, men lite extra cash är aldrig fel så jag jobbade i samma bar som Phatt. Kvällen gick bra vi hade kul och det var mycket folk och mycket amerikanare. Guud, ibland hatar jag dom! Amerikanare som är mellan 18-25 år beter sig värre en värsta sortens fjortisar.. helt sjukt! Jag kan även tillägga att jag var den värsta sortens fjortis när jag var nybilven ton-åring.

Igår tisdags när vi vaknade var vädret som vanligt igen. Snön var borta och solen framme som vanligt, bara en aning kallare, men det fanns inga spår efter att det vart snö-storm inte. Konstigt??
Efter jobbet hann jag hem och laga lite kvällskäk och duscha innan jag tog metron till Alvaro, väl där chillade vi och kollade på film tills vi somnade. MYS!


Det här med skor börjar bli farligt, i helgen köpte jag ett par nya klackar och idag efter en impuls ett annat par på Sfera. Farligt farligt!! :) Nu får det vara nog, MEN jag skulle väldigt gärna vilja köpa mig ett par nya vita converse innan jag är nöjd, hehe.


Nyinköpta klackar ifrån Sfera & Bershka 35 euro/paret.

Annars? Jo, tack allt är bara bra. Dagarna går väldigt snabbt nu och jag hoppas att dom saktar ner när våren och sommaren kommer och det blir varmt. Jag håller på att spara ihop lite pengar så jag kan köpa mig en biljett till Thailand nu i november, mama Maite är min bank och jag ger henne pengar som hon får spara åt mig, annars kommer jag bara att slösa upp dom. 3000 sek har jag gett henne nu på 1,5 vecka. Stolt över mig själv ÄR jag. Förhoppningsvis kan jag redan köpa mig en biljett redan i april/maj. :)


Bamboo Island, Senast jag var i Thailand, 3 mån över jul/vinter 06-07. AWSOME.

Njaehe, kanske man skulle ta och fixa ngt att äta? Hoppas att ni har det bra hemma i svea!

Puss & Kram

From Barcelona with love // Thai


Torsdag 4 Mars - Grattis Micka 23 år!

HEJ !

Jag vill börja kvällen med att säga Grattis Micka som fyller 23 år idag! Jag hoppas verkligen att du haft en kanon dag med din familj och att du firar rejält med dina vänner. Jag hoppas att allt är bra med dig! Läste din blogg och tycker att det skitkul att du fick Grease-biljetter. Hoppas att du får en underbar helg!

Det är sjukt vad man saknar stunder hemma i "tråkiga" Nässjö ibland. Dom få gångerna man är hemma i sverige uppskattar man dom stunderna man får med sina vänner, dock känns det som om jag aldrig har tillräckligt med tid att träffa alla, då jag oftast är hemma för kort stund, man ska hinna med att hälsa på systrarna som bor åt norr och söder, samt hinna tid att umgås med mamma och pappa och sen på det slänga på alla vänner som man ska hinna uppdatera sig på! SJUKT, men jag uppskattar det verkligen när jag kommer hem..! Jag hoppas att jag bokar resa så snart som möjligt! Förhoppningsvis blir det i juni månad och då hoppas jag iaf kunna vara hemma 1-2 veckor. (wow, eller hur?!)

Här nere i Barcelona känns tiden just nu knapp. Jag hinner knappt vakna innan jag ska iväg och jobba och när jag väl slutar är jag alldeles för trött för att hitta på ngt med någon. Jag blir oftast hemma i sängen och chillar eller samma sak fast hemma hos Alvaro. Det är inget jag dock tycker är jobbigt. Jag tycker det är skönt att "inte göra ngt" på vecko-dagarna och sen försöka göra ngt på helgerna. Dock blir det inte mycket över till det heller, då söndag kommer att bli min ända lediga dag framöver. Och på söndagar orkar man jue inte lyfta ett finger, haha. Men det är OK. Eftersom att jag jobbar helger nu oxå bidrar det till mer pengar vilket är bra, då kan jag spara, både till Thailands-resan och ev till en buffet till annat. Vi sparar dagarna till strand-fest och annat skoj till sommaren istället. Nu jobbar vi järnet!

Ni som inte vet hur "dyrt" det är att bo i Barca ska veta att man är inte kaxig med dom pengarna man tjänar här inte, haha!! Jag bor i ett litet litet rum på ca 6kvm, men dock i en väldigt stor och ren lägenhet, men betalar ändå 2600 kr för mitt rum + el, gas, vatten och internet&telefon-räkningar. Räknar man detta så hamnar jag på samma summa som jag betalade för min vinds-våning på 50 kvm som jag bodde på hemma i Nässjö bla, där jag bet 2500 kr i hyra/mån. Men självklart, det är ju skilland på Nässjö och Barcelona. :)

Men det är det värt, just nu känner jag att bor hellre för förjävligt in till sista centen, än att bo hemma i Nässjö, tjäna OK, men leva lite halvtrist liv... Njeee. Jag har blivit mer impulsiv vilket är både postivt och negativs, det som händer, händer... Jag klarar mig alltid. Som jag alltid har sagt, skiter ngt sig är det bara att ta första bästa flyg hem, hem till mamma och pappa och tryggheten!

Fick en "bra" lön denna månaden + att jag kommer tjäna några tusen till denna månaden ifrån Solo. I tidags blev det därför ett par nya fräsha sol-glajjor ifrån RayBan, dock inte pilot-glasögonen som dom flesta har utan en i Carrera stil, fick punga ut 99 euro efter nedsatt pris, men det var dom värda! Inhandlade även ett par high-heals till mina stackas fötter. Samma jävla höga klack, MEN eftersom att platån är väldigt hög, är dom mer bekväma än dom som jag har. Förhoppningsvis klarar jag denna helgen utan värk in mina fötter - ngt negativt med att vara asiat, man är ju för kort! :)

Jag köpte även 2 tröjor till Alvaros pappa, en sen födelsedagspresent eftersom att jag inte hittade ngt i Amsterdam, sen köpte jag en jeanskjorta till min karl oxå, GUD va snäll man kände sig denna dagen! Haha!
Även Alvaros mamma förstorade jag upp ett stort kort på mig och Lili som både hon och jag tyckte om, så snart så hamnar väl den på familje-väggen oxå. :)


Sådana här köpte jag, men med mörkare glas naturligtvis. =)

Idag efter jobbet tog jag faktiskt fingert ur röven och åkte ut till Cornella för att träffa Marina, en utav dom bästa tjejkompisarna jag har här nere. Vi kommer riktigt bra överrens och hon är en helt underbar tjej! Vi käkade tapas av den godaste sorten (Skoja min dojja om jag blev mätt lr !) och hann tjöta skit innan jag tog sista metron hem för sängdags.


Jag & Marina förra sommaren i Cunit av alla våra 100 dagar tillsammans på playan!

Helgens planer som sagt.. Imorgon jobbar jag 14-21 på kundservice, sen 23-05 på Solo. Lördagen hade jag tänkt att sova bort halva dagen, ev springa en sväng på stan eller bara vara hemma och städa som jag inte hunnit göra denna veckan. Ser förjävligt ut hemma. På kvällen 23-03 jobbar jag på Solo igen och efter det åker jag och Mario till Cunit och hälsar på folket där. Alvaro spelar där i helgen, så jag hoppas att det blir en gnutta sol under söndagsn så man kan hälsa på stranden och inviga den lite :) Det ryktas även om BBQ hos Mario med hans föräldrar och med Alvaro och hans föräldrar. Ev så hoppas jag på att få kolla på min framtida tatuering/retuchera den och fixa en tid för gaddning. Vi får se hur helgen slutar iaf!

Hoppas att ni alla andra får en riktigt kul helg! Nu ska jag sova, och jag kommer somna så gott, skittrött!!

From Barcelona with love // Thai

Onsdag 3 Mars - Diplom till dagens Bitter-fitta.

Idag har jag nog tagit diplom i både sämsta flickvän, arbetskamrat, kundservice & vän. Min dag började inte alls bra, då jag upptäckte att jag knappt kunde andas då jag hade båda näsborrarna fulla med snor + att det kändes som jag svalt en snopp som fastnat i halsen. Så bra mådde jag imorse...

Självklart blev det ännu bättre av när Orange (en telefonopertör) hörde av sig och sa att nummerporteningen till dom inte gick igenom, därmed ingen Blackberry denna veckan. TACK för den. Lyckades iaf fixa ett kontrakt med Moviestar istället som vart billigare och jag hoppas då att jag kan min förbannade BB nästa vecka.

Idag har det regnat HELA dagen i Barcelona och alla som känner mig vet väl att jag varken är fan av varken regn, snö eller kyla. Särkilt inte när jag inte är rätt klädd för detta. Sov hos Alvaro inatt så jag kunde inte direkt välja kläder när jag vaknade... Fick låna ett paraply som var alldeles för stort för mig, vilket bidrog att jag nästan flög iväg eller inte kom någonstans i detta blås-väder.

Väl på jobbet kände jag inte heller på världens bästa humör att hjälpa folk som hade problem med deras bredband. Jaja... dagen bara flöt iväg och jag måste väl erkänna att när jag nu äntligen har fått komma hem till mig och kunna stänga in mig själv i mitt rum, så känns det bättre. I-landsproblem..

Förkylningen är ok, vill bara att jag ska vara superfrisk till helgen, då jag jobbar igen..
Nje, nu får det räcka. Det ända som jag lyckades bra med idag var min korv-stroganoff som blev kalas. Tack för den. Nu ska jag ner i sängen och bara vara... förhoppningsvis får jag besök inatt, woho..!

From Barcelona with love // Teeeena

Måndag 1 Mars - Mcd & chill i soffan.

God kväll !

Just ligger jag och Alvaro ska(v?)fötter med varandra hemma i vår soffa med varsin laptop, så himla romanstiskt, haha....!! Vi har nyss käkat McD-mat men jag känner redan suget efter nudlar, så jag ska koka upp lite av det hade jag tänkt. Igår firade vi vår 1-årsdag, det var iofs inget specillet utöver det vanliga. Alla dagar känns en aning speciella.. :) Vi låg iallafall i sängen halva dagen och bara latade oss. Det blev middag med familjen på dagen, men under kvällen tog vi en promenad i gamla stan o kollade läget. Barcelona är så fint när det närmar sig sommaren, det är lixom mer liv.

Efter många om och men, så valde vi att gå till Solo och äta middag, DET VAR gott ! JAg var mätt som fan efter...Efter det kom Marina förbi till Solo och det blev ett par jordgubbs-mojitos innan vi tog metron hem. Innan vi somnade i sängen låg vi o kollade på film till 05 imorse, hehe..

Idag var det dags för jobb igen 14-21. Var inte riktigt sugen, men hoppas att det går bättre imonn. :)

Gårdagen i bilder. Efter som att jag faktiskt hade med mig kameran till Solo, så tog jag en massa bilder på stället när det inte var så mycket folk. Solo kan väl nog anses sig vara lite snobbigt ibland ja... :)


Huvud-baren på main-floor. Jag tar kortet uppe ifrån resturangen som går i étage.


Resturangen på Solo, där jag jobbade innan jag började i baren.


VIP:en på 2:a vån.


Mainfloor, där spelas house och det finns även VIP-bord där.


Jorge, jag & Alessandra - ett par arbetskamrater på Solo.


Alvaro pratar jämt i telefon... ? :)


Förrätt !! Min favorit !


Varmrätten var ännu godare !


Och så en skål på det med lite vitt vin :)


... och så kom Marina och vi snackade lite skit i baren.. :)

Nje, nu ska jag äta nudlar... MMMMMMMMMMMMMM!!!

From Barcelona with love // Thai

Måndag 1 Mars - 1 år med Alvaro idag.

Idag firar jag och Alvaro 1 år tillsammans!! Vi firade det igår, uppdaterar om det ikväll. Nu ska jag iväg till jobbet! PUSS!!

Alvaro & Jag för 1 år sedan.
From Barcelona with love!!! // Tina

RSS 2.0