Torsdag 28 Januari - Blogg-dags !

Äntligen har jag tid att få blogga!

Har velat blogga hela veckan men har verkligen inte hunnit, då jag jobbat kväll hela veckan, så jag har jag sovit fram tills att jag börjat jobba och på kvällarna så har jag inte varit hemma.. Därmed så har jag inte hunnit...

Ligger nerkrypen i sängen (fortfarande med sminket på och med oborstade tänder, så jag måste ändå upp sen..), efter att ha ätit nudlar och lagat morgondagens lunchlåda. Det blev spagetti och köttfärs-sås som vanligt, hehe...

Lyssnar på Jay-z's senaste album The Blueprint 3... Jag Inte är SÅ mycket för hiphop, då jag gillar mer RnB och mjukare rytmer i den musik stilen, men måste påstå att hans nyaste album är bra. Favoriten på det albumet är "Venus vs Mars", lite lugnare, lite mjukare men ändå hård.


Jag måste berätta kort om min systers överasknings-visit! Vi hade en jättemysig helg tillsammans och jag var så jäkla glad över att dom kom ner, bästa presenten som jag fått! Jag hade aldrig själv fått den tanken..

Vi tog det mycket lugnt i helgen förutom på fredagen då jag drog med syster ut och festade. =) (självklart!) Vi var först på Solo och det gillare hon väldigt mycket, när det stängde gick vi vidare till Otto den sista timmen innan vi kom hem. Det var riktigt kul !
Vi var även och käkade sushi med Alvaros familj och våra vänner som även lilla Justin fick träffa. Dom tyckte att han var så söt och jag blev lite paff när Alvaros mamma viskade i mitt öra: "Du och Alvaro kommer få så söta barn tillsammans..." Måste påstå att jag blev lite överraskad att hon ens hade tänkt den tanken, hihi.



En promenad i gamla stan.



Kaffepaus och matdags för den lille skiten!

Vi hann även gå stora rundor på stan och se både gamla delen av den och hamnen. På söndagen blev det en sväng på Mare-magnum och det verkade som om hela Barca var där.. shit, vad folk ! Jag köpte dock ett armband på Natura casa som jag tyckte om. Kostade 8 euro, som hittat när det är REA!



Armband 8 euro på Natura casa.



Jag fick även TOUS-armband på min födelsedag, ett ifrån Lili och ett ifrån Mario.
Nu har jag 3, snart 4 ! =)

Självklart lagade vi thaimat hemma hos oss och Nipa lärde mig lite nya skills i thaiköket som jag kommer att ha mycket nytta över när jag är sugen på mammas mat i framtiden. =) Så kul att ha dom här... =) Bebis-sniffat det har jag GJORT !



Det lagades thaimat på fredagskvällen... mmmh! =)



Jag funderar på när jag ska åka hem till Svea på besök igen? Jag funderar på påsklovet, eller en vecka i Juni, då min kusin ifrån Thailand kommer och hälsar på i 3 månader, tänkte om jag kanske skulle ta 2 flugor i en smäll. Ska försöka få ihop pengar nu till Thailand, för jag vill verkligen åka dit i nov-dec i år och då måste jag spara både semesterdagar och pengar. Nu ska det sparas!!

I veckan då..
Jo i måndags var jag med Alvaro på kvällen där han spelade på Cabaret, en gammal horklubb i Barcelona. Jag måste säga att den var i väldigt bra skick och var en riktigt schysst nattklubb, synd att det inte var så mycket folk bara och att det ENBART var amerikanare.... =S

En amerikanare är helt OK, men en flock av dem är för mycket... Buuh ! Musiken vart annars bra, 50 % rock, 25 % house och 25 % hiphop&rnb och han delade golvet med Carlos och det gick super tyckte jag. Själv hade jag en massa skoj med Pedro, vi fjantade oss en aning..


Blackout Mondays @ Cabaret


Alvaret kör på för fullt.


Jag & Pedra gick bra ihop den kvällen. =)


Igår efter jobbet gick jag med jobbar-kompisarna till Travel-Port, en bar som tydligen alla ifrån jobbet hänger på onsdagar för att supa sig fulla och ha det trevligt. På kvällen har dom ett så kallat Pop-quiz vilket innebär att man är i olika lag som svarar på frågor om historia/geografi/musik/film/allmänt och laget som vinner, få en massa drink- och mat-biljetter. Tyvärr vann inte vi, men jag hade kul ändå. Jag kanske inte var på fest-humöret men nu har jag iallafall bockat av Travel-Port på min check-lista. Jag har aldrig varit där tidigare och kände väl att det var dags lixom, haha...!

Idag har jag inte hunnit gör mycket, jobbat hela dagen och imorgon jobbar jag morgon dvs 7-14. Efter det ska jag träffa Lili på stan och vi tänkte köra en runda innan jag tänkte ta mig till solariet för att påbättra den lilla brännan jag har. Resten av kvällen blir det TVÄTT & STÄD i lägenheten. Blir ingen utgång eftersom att jag ska jobba igen på lördag. Ville hellre jobba in en helg-dag istället för att ta en semesterdag, som jag tog när syster var här...

På lördag jobbar jag 10-17, efter det är det ganska oplanerat... Joey, en kompis till mig och Alvaro ville bjuda på middag på lördag-kväll och det tackar jag JA till även om jag får gå dit ensam. Joey är nämligen ifrån filippinerna, då vi delar samma typ av mat-smak =) Senare blir det garanterat FEST & FYLLA på Solo, woho !

Föresten, jag berättar mer och tattueringen jag ska göra senare, men jag har fått den skissad och nästan klar. Den är inte att leka med ! =) Woho !


Godnatt med er! From Barcelona with loooove // Thai


Torsdag 21 Januari - Bästa födelsedags presenten!

I tisdags la dom upp bilder ifrån Tijuana, där jag var i lördags och festade med Marina, Lichi, Tamara och Africa. Riktigt nice klubb och dit tänker jag åka lätt flera ggr! Lägger upp några bilder:


Jag, Lichi, Africa, Marina och Tamara.


Lichi & Jag.


Marina, Tamara, Lichi, Africa och Jag.


Jag & Söt-Marina.


Min födelsedag i tisdags vart lugn och skön. Tack för alla gratulationer, vänner!!  Jag jobbade till 14, sen satt jag och försökte ringa hemma till vänner i Sverige, men det var inte många som svarade, haha!
När jag kom hem, blev det 3 timmars siesta innan jag vaknade, duschade och åkte hem till Alvaro för att äta middag med familjen. Mama Maite lagade till räkor med sallad, sen åt vi ost-fondue. (när man doppar bröd i smält ost) och det var jäkla gott !  Efter det kom dom in med en chockladtårta och sjöng för mig :) Det var mysigt! Jag fick ett Tous-halsband utav Lili, men jag tror att jag ska byta det till ett armband, för jag är inget fan av halsband, så jag och Lili ska ner på stan nästa vecka och se vad jag hittar istället. Annars var kvällen lugn, vi låg i soffan halva kvällen och kollade på spanska "Sanningens ögonblick", vilket var kul. Sen blev det sängen och då blev det Amerrika, rätt ok film med med sämst slut ever...


Lili, Mama, Papa, Alvaro och jag.


Cheeeeeeeeeeeeeeeese !


The family.


Birthdaycake!


mmmmmhhh !


Igår onsdag efter jobbet gick jag till Solo för att äta middag med Alvaro, det slutade med att jag åt middag med både Alvaro, Quim, Pitu och Santi. Jag och 4 män.. hmm. Iallafall. Pitu som var min favorit förra året och fortfarande är skulle spela på Duvet igår och jag lyckades får med mig både Lina, Hanna, Cattis och Camilla dit. VILKEN kväll, fy va roligt jag hade! Både fylla och fjanteri men alldeles för mycket amerikaner. Jag, Lina och Hanna stannade tills dansgolvet blev tomt och tills dom stängde och tillsammans vi tjejer med Alvaret sakta hemåt klockan 6 på morgonen. Det var en riktigt bra kväll..  JAG SKA SÄGA ATT DET ÄR HANNA OCH LINA SOM STÅR FÖR BILDERNA DENNA KVÄLL... :)  Dom dyker väl upp på facebook så småningom!

Väl hemma började det snurra till ordenligt och helt plötsligt vart plus att jag fick jag lite hemlängtar efter att få träffa familj och vänner.. Det blev en lite skvätt tår i min karls famn, tills han tog fram sin laptop och bad mig läsa ett e-mail... Lätt och göra det på fyllan lixom.. 

Under veckan hade han "beställt" en senare födelsedags-present åt mig på internet som skulle komma på fredag. Gissa vad det var för beställning... ? JO, min syster och hennes pojkvän och min systerson Justin!!
Han hade köpt biljetter till min syster och hennes familj för att dom skulle komma hit och överraska mig på min födelsedag !! OM jag började störtlipa av lycka !! Aldrig har jag fått en bättre födelsedagspresent..!!

Så just nu är Nipa och Tony här med lille Justin, jag ska bebis-sniffa hela helgen och bara mysa... Det är helt underbart att ha dom här!


Här låg dom i min säng och väntade på mig när jag kom hem ifrån jobbet. SURPRISE !


Jag, Phatt och Justin !


Världen sötaste systerson !


JAG ÄR LYCKLIG!! JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA KARL !

From Barcelona with love // Tina

Måndag 18 Januari - Sista dagen som "ung" 22-åring.

Godkväll..
Måndag igen då, känns väl ok med tanke på att jag jobbar morgon mellan 07-14 denna vecka. Ibland är det skönt att jobba tidigt eftersom att man får en massa tid över på eftermiddagen till att göra annat, men det bidrar oxå att man slösar mer pengar, för då kan man springa på stan och handla saker som man inte ska göra. Jaja..

Helgen som var iallafall... I fredags som sagt träffade jag Lina, Hanna, Cattis och Camilla i stan sent på fredagskvällen och vi drog en lätt barrunda i Raval. Iofs så gick jag forfarande på antibiotika så det vart inte så mkt alkohol-intag för min del, förutom EN mojito då. Det var trevligt att sitta ett gäng tjejer och bara tjöta lite, dessutom på svenska så sparar man tid och slipper lägga 2 min extra på att få ut dom känslor och åsikter på spanska, haha! Det var kul iallafall, men vid klockan 3 vart det dags att åka hem i sova i Alvarets säng.

På lördagen träffade vi Marina på Mare Magnum (köpcenter i hamnen) och vi käkade lunch på en resturang där det serverades sallad och stekt lax, det var gott men hade varit ännu godare med en god sås till. Efter det tog vi en taxi till Diagonal Mar, jag blev dock lite kinki eftersom jag och Marina hade planerat att ha en hel-dag för oss själva och så kom Alvaro och bjöd in sig själv med att luncha och åka till Diagonal Mar med oss och som vi alla vet så är Alvaret jävligt bra på att få så som han vill. (Likadan som jag är hemma i svea) I vilket fall så bestämde JAG mig för att enbart dra med mig Marina till diverse butiker och lämnade därför Alvaro ensam som bara ville gå i butiker med elektroniska saker... Haha. (neej, han blev inte kinki..)

Efter ca 4 timmars shopping fick jag iallafall med mig hem:
Jeans-leggings - 6 euro 
Skjorta till Lili - 13 euro
Kort ljus jeans jacka -11 euro,
Neon-rosa bikini - 6 euro
Söt svart plånbok - 3 euro
2 par trosor - 2 euro , allt på Primemark. (hell yes att vi gillar Primemark!)

Svarta stövlar, 10 euro på Blanco.
Blommigt linne 15 euro på Zara.

FAN VAD VI GILLAR REA !

Sen orkade jag inte mer och då åkte vi hem. Senare på kvällen efter att ha solat och gjort sig någorlunda klar för en utekväll tog jag metron till sista station på blåa metron - Cornella, där Marina bor. Där lagade hon, jag och Licho pasta carbonara och drack lambrusco tills vi gick ner till en bar och träffade Tamara och Africa. (tjejer som man alltid träffar på sommaren i Cunit) Runt 03 drig vi till ett nattklubbställe som hette Tijuana - en stor nattclubb i Vilka-Västern stil med riktigt mycket folk! (Finns det så mycket folk i förorterna???) I vilket fall hade jag riktigt kul, liiite för mycket reaggeton och liiiite för mycket spanskt, men annars var det en riktigt bra blandning av rock, pop, hiphop och house. Marinas vän som jobbade där släppte in oss på vipen som var en som balkong runt hela stället, det var lite kul att vara där med tanke på att man slapp stå och svettas med alla andra 2 meter ner, dit ska jag åka flera gånger, lätt !! Dock trött som ett as tog jag och Lichi metron hem till stan vid 6 på morgonen och hemma möte jag en väldigt onykter men kär och gos-vänlig karl som t.o.m ville ge sin födelsedagspresent till mig 3 dagar innan jag fyllde år!

Jag fick en kamera, och jag tror att det är en sådan som Hanna har. En Canon sx200 i blåå färg. Om jag va lycklig! Känt mig så enormt tom utan att kunna ha haft tillgång till kamera dom senaste 3 månaderna då jag gått och snattat på Alvaros och Phatts kamera.


Canon sx200

Självklart blev det ju lite fyllebilder i lördags så fort jag öppnat paket:


Sötnötet & jag.


..och så en ego/fylle-bild innan jag var tvungen att gå att lägga mig.

Imorgon har den stora dagen kommit för 23:e gången. Visst kan det vara kul att fylla år, men det "känns" lixom inte lika mycket längre. Jag får gulare tänder för varje år och kanske tills nästa så hittar vi en rynka på mig !
I vilket fall så fyller jag 23 år (jättegammal) imorgon och har därmed fått ännu mer 25-årskris eftersom att jag känner mig fortfarande som 18 (fast med lite vett innanför pannbenet!)

På min födelsedag ska jag jobba morgon efter det blir det hem en sväng för siesta, sen ska familjen Palau & Marimon fira mig hemma hos dom imorgon. Mama Maite frågade idag vad jag ville äta till middag, men jag lyckades inte komma på ngt, så vi får se vad hon hittar på ! :) Annars blir min dag rätt lugn. Jag har inte planerat ngt utgång imorgon, men till helgen blir det fest, HUR det får vi seee ! Åker till Cunit på lördag-dag och på kvällen blir det fest på The Suite & Deja vú, men vi kanske kan fixa till ngt skoj på fredagen, någon här i Barca som är sugen på Otto Zutz kanske? =)

Godnatt, nu ska jag äta thai-mat och sova!
From Barcelona with love // Thai

Fredag 15 Januari - Äntligen jävla fredag!!

Hej allihopa!

Vad ska ni göra i helgen?? Jag sitter hemma just nu sängen, slutade jobba vid 21. Hela veckan har gått så jäkla sakta, varje dag känns det som om man suttit timmar på jobbet. Det är faktura-tider nu med så det är många som ringer.

Iallafall, veckan som gått då... Ja, jag har inte gjort mkt mer än att sova och jobba i princip eftersom att jag jobbat kväll, går oftast inte upp förrens någon timme före att jag börjar så. Onsdagsmorse jag var iallafall inte pigg på att gå upp, men fick mitt hår fixat iallafall, superbra. På kvällen sen gick jag ner till Solo en sväng, Phatt och Carlos var där och dom gick vidare till Bikini, men jag och min karl åkte hem till honom och kollade på film istället.

Igårkväll gjordes det inte mkt heller, var hemma hela kvällen, städade och tvättade som jag typ alltid gör på torsdagar. Hann med att kolla på ALLA avsnitt utav unga mödrar oxå, haha. Fastnade lite för det.. Alvaro kom hem efter att ha spelat på Otto Zutz, lite rund om fötterna, men lika kärleksfull ändå. :)

I helgen har jag planerat följande: Ikväll ska jag träffa Lina, Hanna, Cattis och Camillia. Dom ska på barrunda i stan och jag tänkte att jag skulle haka på. Blir inget drickande för min del då jag fortfarande går på antibiotika tills imorgon, sen vill jag vara pigg och fresh tills imorgon då jag ska träffa Marina. Vi tänkte köra rea-racet hela dagen och förhoppningsvis shoppa lite. Jag behöver dock en ny kalender, samt tänkte jag köpa ngt till Lili, eftersom att jag fick ett TOUS-armband utav henne på trettondagsafton. Katalaner och deras traditioner, det är presenter som ges hela tiden...!

Haha, nej men ikväll iallafall. Det ska bli trevligt med lite svensk sällskap för en gång skull ! Det blir förhoppningsvis en tidig kväll och jag och Alvaro inte drar till Catwalk senare, vi får se. Annars har jag nycklarna till honom så jag kan smita hem tidigare och sova!

Imorgon kväll ska jag ut, men jag ska ut och hälsa på Marina i hennes hood och det blir antagligen en massa reaggeton och salsa - inte min smak alls, men det kan bli kul ändå. Marina är alltid ett kul sällskap och dessutom behöver jag ngt nytt !

Dessa jävla I-landsproblem, det kommer bli en rätt chill kväll, men ändå... Vad ska man ha på sig? Jag fick ett par aprikosfärgade byxor utav Alvaro förra veckan, som han hade hittat på stan och köpt. Jag gillar färgen, men kanske lite för färg-glatt nu till vintern? Vi får se.

Nästa vecka fyller man panik-gammal nämligen 23 !! Shit jag var ju nyss 18..

Hoppas att alla får en kalas-kväll iallafall. Puss & kräm!

From Barcelona with love // Thai

Onsdag 13 Januari - Middag med Solo & Karaoke

Men hallå eller!!!

Min nya passion är definitivt KARAOKE!
Vi hade personal-middag i måndags med Solo. Först trodde jag inte att vi "extra"-anställda vart bjuda, men klart vi vart det! Vi var ca 40 personer ifrån Solo, kockar, dörrvakter, bartenders, djs, servitriser, idioter till chefer, samt dom bra cheferna. Vi käkade på en resturang som ligger vid hamnen som jag inte kom ihåg namnet på, med det var väldigt gott.

Det bjöds på bröd med tomat, spansk skinka, sallad, mussolor, friterade bläckfiskringar som plock-mat till förrätt. Efter det käkade jag en entrecot med potatis och pepparsås. Jag kan säga att jag var mätt för den dagen. Efterrätten bestod av citronsorbét, jävligt surt men ändå gott. På bordet fanns det oxå whiskyflaskor man kunde shotta med. Eftersom att jag går på antibiotica blev det ICKE någon alkohol för mig denna kväll, men jag hade lika rolight ändå.

Efter middagen gick hälften utav oss till en karaokebar som ligger i närheten. Jag som på något sätt fått för mig att karaoke bara hör ihop med människor med snea ögon (utom jag), fick mig en lavett på käften!
Klart man har ägt på singstar (haha!) men jag har aldrig seriöst tagit mig själv till en karaoke-bar förutom och Nykter dessutom. Men fy fan va kul jag hade.

Ok... Första låten med Madonna och "Virgin" var väl en väligt bra uppvärmningslåt och jag skakade som bara den i mina knän. (Ska man försöka sjunga snyggt eller ska man bara ge järnet oavsett hur det låter är fortfarande min fråga??) Iallafall, låtarna efter det blev bara bättre och bättre och tillslut ville man knappt gå av scenen, för det va så jäkla kul. Det roligaste var ändå att den som gick upp först utav oss i sällskapet vart chefens gamla pappa som är typ 65 år och sjöng på med fetaste balladen..

"Meningen"
var att vi skulle stanna en timme max, jag och Alvaro innan vi skulle åka hem igen, men den timmen blev 5 roliga timmar och vi kom hem vid 06 på morgonen. Skumt, eftersom att jag inte druckit en minsta droppe alkohol. Kan väl erkänna att jag var en aning trött när jag vaknade vid 12, men grrrrym kväll! Lätt att det får bli en efterfest på en karaoke bar en kväll när man varit ute, haha!

Bilder ifrån kvällen:

Jag, Aleksandra & Naomi väljer låtar..

Halva högen iallafall..

Några av grabbarna är uppe och sjunger.

Aleksandra & Jag.

Chefen och hans flickvän.

Naomi & Aleksandra!

Idag onsdag hann jag me att gå till frisören, eller till Lili's jobb för att färga min utväxt och klippa teét lite. Det bli superbra (och gratis naturligtvis..) Jag skulle vilja få håret tvättat varje dag på det sättet som man får hos en frisör, ni vet när man får den där sköna massagen i huvudet.. mmmmm!
Efter det klämde jag i mig en pizza innan jag gick till jobbet. Väl hemma här hann jag med att städa lite snabbt, sopa, damsuga och damma överallt i hela lyan, men känner att toaletten, den skurar vi imorgon!
Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag sticker iväg till Solo för att plocka upp min man innan vi åker hem igen. :)
Ha en trevlig lill-lördag !
From Barcelona with love! //// Thai

Lördagen 10 Januari - Nystädat & svenska chips

God kväll folket.
Medans 50 % utav alla andra spanjaker och utlänningar säkerligen är ute i stan och festar, ligger jag nu hemma ytterligare en kväll, dock inte i Mama Maites knä i soffan och kollar på "Salvarme" som jag gjorde igårkväll. Nu är jag hemma hos mig och har faktiskt ikväll hunnit att städa mitt rum så nu luktar det nybäddat och lite rökelser på det. Tänkte hoppa in i duschen och försöka duscha bort min förkyldning som jag nu knapprar antibiotica för.

Jag som trodde att jag började bli frisk i torsdags kväll efter ha vart på sjukhuset fått flumil, mådde röv fredag morgon och jobb var det sista jag tänkte på. Inte bättre av att jag blev väckt på morgonen 2 timmar innan jag ens skulle upp av att Phatt kom hem efter jobbet.

Njae, det blev inget jobb i fredags heller. Istället bokade jag ny tid för sjukan eftersom att jag bara hade sjukintyg för torsdagen. I fredags fick jag iallafall antibiotica och jag känner mig redan på bättringsvägen. Jag låg hemma hos Alvaro HELA dagen, blev ompysslad av Mama, fick soppa och sånt gött. Inbäddad i soffan och kollade på tv med Papa som sällskap. Ahh, när man är en aning sjuk och verkligen önskade att sin egna mamma var där och tog hand om en som bara hon gör, så har jag även fått en sådan här. IDAG lagade Mama Maite min favoritsoppa till hela familjen. Jag käkade mig bokstavligt talat MÄTT för hela dagen.

Iallafall...Tröttheten har försvunnit och jag fick faktiskt sugen att följa med Lili idag till IKEA när hon skulle dit. Hade redan varit hemma och sovit och varit sjuk i 2 dagar och kände att Njää, nu är det fan dags att ta röven och göra ngt !! Väl på IKEA där hela Barcelona verkade vara, fick jag huvudvärk, men lyckades ändå vara socialt stöd för Lili som skulle köpa sig ett skrivbord.

Själv släpade jag med mig en lättare garderob, vinglas (som jag är mästare på att ta sönder) samt lite ljus och skit. 79 euro gick kalasaset på, fick lite ångest, men det försvann när jag hade monterat upp allt och nu ser det helt plötsligt jättemysigt ut i mitt lilla rum!!
Alla mina (3) möbler går i mörkbrunt, sen jag har sådana där "skiniga" gardiner i svart/lila/och en skvätt orange/guld. Fick för mig att göra en sänghimmel av den sista svarta delen och nu fick jag samma känlsa som jag hade hemma i Svea, lite asiatiskt, eftersom att mina väggar går åt Buddahas håll.. Sen lite ljus och lyktor på min hylla = MYSFAKTOR på hög nivå!!


MITT RUM !


Min nya garderob fick iallafall plats med hälften utav mina kläder. :)



Min svarta himmelsäng !


Att försöka få med allt på bild är ju en annan femmma..


Min byrå. Intressant kanske...?



RESTEN AV DEN 100 KVM STORA LÄGENHETEN.


Vardagsrummet.


Vardagsrummet. Den där spegeln används till 100% !!


En utav våra 2 toaletter. Den andra ser likadan ut, fast mindre.


Köket.


Hallen går i rött !

 



Måste säga att det varit skönt att vara hemma och inte göra ngt denna helgen, även om det har kliats lite i fingrarna eftersom jag blir så rastlös, särkilt när jag känner att jag "missar" en ledig helg med att vara sjuk. Men samtidigt är jag oxå hellre sjuk en helg än att missar jobb och pengar på det. Helger finns det gott om, boah !!

Kom på att min födelsedag är om 1,5 vecka. Hmm, har ingen aning om vad jag vill göra eftersom det är på en tisdag. Jag tror att själva födelsedagen blir rätt lugn, men funderar på att helgen efter kanske käka på en Jamaicansk resturang som jag blivit lite nyfiken på. Vilka som hänger på får vi se, men jag antar att det blir fest på det efter. Haha, ovanligt..

Inte mer ovanligt att man önskar sig PENGAR på sin födelsedag heller. Skulle vara bra att ha, med tanke på att detta året måste jag börja betala tillbaka till CSN (RÖV..), sen skulle det sitta fint med lite extra cash när jag och Alvaro åker till Amsterdam i februari, som han fick i julklapp/födelsedagspresent. :) Då ska det ätas svamp och rökas lagligt, mohahaha! (trots att Alvaro sagt Nej.. my ass..)

I veckan som kommer har jag inga planer alls, jobbar 14-21. Går aldrig upp tidigare än 1 timme innan jag börjar och oftast orkar jag inte göra ngt efter jobbet heller. Brukar kalla kvällspass-veckorna för spararveckorna eftersom det ända jag lägger pengar på då är mat, vilket är bra för min ekonomi. Great.

Njehepp, tänkte lägga upp lite bilder på mitt rum, blir dock inte så mysigt eftersom att blixten förstör allt, men skitsamma! Hoppas alla har en GÖR-fin lördag.

FROM BARCELONA WITH LOVE !! // THAI

Torsdagen 7 Januari - Så minns jag 2009

Godkväll.

Sjuk och jävlig är jag, men är på bättringsvägen. Så bra att jag ska jobba imorgon. (vill dock stanna hemma och inte göra något, men har börjat inse att semestern Faktsiskt är slut..) I tisdags sov jag 21 timmar totalt på ett dygn, men ett uppehåll på 3 timmar för att äta och skita. Jag mådde förjävligt när jag vaknade upp, ingen energo så klart och så kom den där nedrans förkylningen igen! Jobbade inte idag utan gick till sjukan istället och fick samma recept som jag alltid får Flumin (skitbra!) och paracetamol. Imorgon ska jag iallafall jobba, är inte ritkigt sugen, men får trösta mig med att det är sista jobbdagen denna veckan... :)

Eftersom att alla andra har vart så duktiga med att har haft en genomgång på sitt 2009 och jag faktiskt inte har ett skit bättre för mig, så tänkte jag att jag skulle göra samma sak, men ännu bättre !!

Vi börjar med..

Januari 2009:
* Då hade jag precis flyttat ner till Barcelona en 2:a gång, denna gången för att vara roomie med Phatt, som jag träffade sommaren 2008. Vi bodde tillsammans i en liten kall 3:a som såg väldigt fräsch ut, men som sedan visade sig vara helt tvärtom. Det blev strömavbrott vartannan dag, vattnet läckte och var dessutom kallt. Vi fick mögel i vartenda hörn och tillslut fick vi moppa upp vår egen avföring innan vi bestämde oss för att flytta i mars 2009.

* Jag började på One Contact och satt som säljare för Com Hem AB, första månaden gick väl helt ok. Vi var ca 30 som började och idag är det bara jag, Jonas och Erik kvar ifrån gruppen!

* Jag festade hej-vilt typ varennda kväll jag var ledig och var nästan konstat bakfull om jag inte var full. Vilket liv! Jag firade även min 22-årsdag på en Japansk resturang med alla mina hitills funna vänner i Barca.


Februari 2009:
* För att det blev februari, slutade jag inte festa för det. Jag såg knappt solen och firade Alla Hjärtans Dag med min Ballentines-flaska. Vi är än idag mycket nyförälskade, även han får mig att må någorlunda dåligt dagen efter.

* Istället för att inte förfesta alls började jag hitta Peppermint som mitt nya förfestar-ställe som garanterade att man rullade ut därifrån efter 2 liter whisky/cola för 20 euros!

* Jag råkade hoppas i säng med ett alldelles för litet lamm, men vi är sedan dess vänner.


Mars 2009:
* Träffade jag min framtida man, som jag tidigare haft vänskaplig kontakt genom facebook, msn och sådana där sajter, där man enbart har varandra som vänner, men som inte säger mer än: "Hej, hur mår du?".. sen inget mer, så egentligen kände vi väl inte varandra. Nåväl, vi hookade upp på BroadBar när jag var där ensam och full. Hittade ett ansikte jag lixom kände igen och tänkte att det var dags att att ragga kompis. Det slutade i grovhångel i baren och ett After på Madame innan jag deckade i taxin hem. Inte ensam så klart...

* I mars flyttade jag och Phatt till en Betydligt bättre, större och varmare lägenhet för betydligt bättre pengar. Vi blev även 3 vänner som bodde tillsammans, Jag, Phatt & Miriam och en månad efter det blev vi t.om. 4, då Miriams pojkvän Jordi flyttade in oxå. Istället för att pröjsa 500 euros, ligger nu min hyra på 250 euros. FINT.


April 2009:
* Släpade jag med mig Phatt till Svea för första gången och hon gillade det. (om hon nu inte ljög för mig...) Vi gick på Hotell Högland, vi käkade kebab och vi åkte till Jkpg och hon träffade min familj och mina vänner. Det var skoj!

* Jag för första gången på spansk konfirmation på min karls lill-kusin. Det var kul och får träffa släkt ifrån hans sida och se hur saker och ting görs på spanskt sätt.


Maj 2009:
* Hittade jag mitt 2:a paradis, dvs CUNIT !! Det finns ta mig fan ingen bättre plats än att vara i Cunit en sommar och spendera hela dagen på stranden med vänner, ha sandkrig, gotta i glass eller sitta i strandbaren och äta god sallad för att sedan på kvällen gå ut på nattklubb med alla andra spanjacker ifrån småstaden!

* Jag och min man vart med i våran första fajt, jag vart en aning förvirrad då jag började slå på min man istället för den andra personen som hade startat bråket. Vi löste det alla och nu minns alla det som Bocadillo-fajten. (Baguette-fajten)

* Jag stod på La Rambla/Pl. Catalunya och såg när folk firade när FC. Barcelona hade vunnit både Champions League, La Liga och Copa del Rey. Vilket liv och vilket härlig känsla!

* FC Barcelonas efterfest på Solo minns väl alla? OM Inte jag som var där !! Hugs and kisses to Piqué!


Juni 2009:
* Jag var på Martineé Summer festival och ville supa mig minst lika full som alla 6999 som var där, men jag var bakfull denna söndagen.

* Jag firade svensk midsommar med svenskar och avslutade den på stranden med alla svenskar, innan jag drog vidare till Opium och avslutade den ensam med att se David Guetta.

* Jag hade sommarens första BBQ hemma hos Basi på hans bakgård, med fetaste grillen och sötaste poolen. Det slutade med äckligt okryddat grillat kött och 4 nakna män i poolen.


Juli 2009:
* Jag åkte till IBIZA för första gången och var riktigt taggad på fest, men Ibiza var en liten fis jämfört med Thailand kan jag summera och nästa gång åker jag hellre till Mallorca eller liknande. Men klart att vi hade kul.. :)

* Jag var på min första personal-fest där det bjöds på fylla till 100 % och vi blev nästan utslängda ifrån Ryans bara för att vi sjöng så mycket. MYCKET kul hade jag.

* Jag drack aldrig så mycket Mojitos som jag gjorde i Juli och spenderade vartenda helg i Cunit.


Augusti 2009:
*Besöksmånaden kom och kom det gjorde Hanna, min syster och hennes pojkvän och min systersotter Simone och Fredrik. Vilka 2 härliga veckor jag hade fullproppat med turisktgrejer, resturangbesök och sena nätter.

* Jag såg Fedde Le Grand med Hanna, medans Phatt låg hemma och deckade.

* Jag var på Barcelona Summer Week uppe på Montjuic och dansade till "When Love takes over" trots att David Guetta faktiskt aldrig dök upp.. men vilken känsla!

* Jag var på Macacos gratis-konsert i Cunit och sjöng på spanska!

* Nina tog fingret ur röven och flyttade ner till Barcelona!! Det säger väl allt !?

*Även 2 andra smarta nässjö-brudar tog sitt pick och pack och flyttade ner till Barca, nämligen José och Hanna!
Nu vart vi 4 härifrån!

* Jag ska hej då till min kärlek den 28:e agusti, nämligen stranden...buhu..



September 2009:
* Bara för att det blev september innebar det inte att sommaren tog slut. Det var fortafarnde soliga 20-graders dagar och varma nätter.

* Jag släpade med min Alvaro till Sverige för första gången och även han tyckte om det. Vi gjorde precis det vanliga. Gick på Hotell Högland, åt kebab-pizza och åkte till Jkpg. Vi hann även med Malmö och Skövde oxå.

* Jag minns Ninas & Hannas limegröna köksfest, jag minns min första utegångskväll på City Hall och jag minns när jag och min älskling planera vårt bröllopsdatum. 2010-05-15 !

* Jag minns Barcas statsfest och vi såg The Hives, när jag och Nina såg precis likadana ut !

Oktober 2009:
* Jag cyklade förförsta gången i Barcelona. Att cykla en bakfull dag tog för mycket på den lilla energin jag hade kvar.

* Vårt katt Cookie bestämde sig för att denna gången hoppas ut ifrån fönstret och bryta sitt ben och därmed tvingade vi att avliva henne. :(


November 2009:
* Jag minns att November vart ganska lugnt. Kom in i hösten och i vardagen igen. Back on track.

* Jag fick mitt 2:a nuvarande jobb som servitris på Club Solo där jag än idag är kvar och jobbar.

* Jag åt Calcots och det var INTE gått alls!? Vem fan kom på den ideén?!


December 2009:
* Jag var min 2:a personalfest hemma hos min boss Frej. Den började riktigt bra, men slutade väldigt bortglömt.

* Jag julpyntade för första gången i Spanien. Det var spännande och jag firade även min första Jul. Det var mysigt.

* Jag var hemma i Svea kort för att först och främst träffa min nykläckta systerson JJ (Justin), helt underbart söt! Dessutom träffade jag ju självklart efterlängtade familjen och vänner innan jag åkte tillbaka hem till Barca igen.

* Jag var i Andorra och åkte skidor !

* Jag firade en sju-helvetes bra Nyårsafton på Club Solo, dock utan Rickard som istället blev rånad av en taxichufför och hamnade på sitt hotell.






Det var mitt år... får jag summera det måste jag säga att jag aldrig tidigare haft så händelserikt år tidigare. Jag har gjort mycket och jag har sett mycket nytt, mycket kulturelt.  Jag har träffat mycket nya vänner.

Det finns oxå väldigt mycket jag lärt mig och som jag fortfarande håller på att lära mig.
Jag som alltid tidigare varit den som planerat och den som alltid velat ha en "2 års planerad period" har lärt mig att typ ta 1 vecka i taget, njuta i nu:et och om det kommer problem i framtiden så löser man dem då. "Det löser sig alltid..."

God natt med er!
From Barcelona with love // Tina


Tisdag 5 Januari - Röv-dag.

Vilken röv-dag.. Började med att väckarklockan började pipa vid 06.30. Det var bara att gå upp och göra det bästa av situationen - gå till jobbet. Väl på jobbet fick jag sån "Nu-ska-tina-bajsa-så-det-svider!!"-ont i magen. Så ni som gick på stora toan i morse, toaletten längst till höger - japp, det var jag som sket.

Några timmar efter det kom illamåendet och därmed gick jag hem för dagen, kom hem och sov 6 timmar. Vaknar upp och är hungrig, men blir minst lika illamående efter att jag ätit. Nu ligger jag här och tycker synd om mig själv. Det blir nog sängen nu och sova trots att klockan inte ens slått 21 ! OCH NU HAR JAG ONT I HALSEN MED !!!

Grattis till mig själv oxå, idag firar jag 1 år på Comhem, tack Jonas för att du påminde mig.

God natt. From Barcelona with love // Tina


Söndag 3 Januari - Jul, Alvaros födelsedag & Nyår.

Dåså! Jag hoppas att alla fått en kalasbra start på sitt 2010! Känns skumt, nyss var det ju Millenium år 2000...eller? Min har iallafall startat bra med ett antal för mkt whiksy/cola, men jag har oxå haft riktigt kul !

Julen var både mysig, trevlig kärleksfull och stressig. Det var lixom fullbokat ALLA dagar! Som sagt, 24 var vi på middag hos ett par vänner till Alvaros päron. Den 25, då men verkligen firar julen här, så vaknade jag av att Mama och Papa kom in och i princip drog mig ut ur sängen för att sen slänga sig på sin son på hans 25-årsdag!
Dagen fortsatte med paketöppning och det vart en jävla massa paket ska jag säga.


Wake up Baby and happy birthday !!


JUL hemma hos familjen Palau Marimon. :)


Jag Alvaro och Mari-Carmen.

Vid 14 kom resten av folket dvs, vänner till Alvaro och vänner till hans päron. Vi åt en lång middag som bestod av först en soppa, därefter kött ifrån olika djur, fågel, fisk och allt vad det var. Följt efter det var det ju efterätt i massor, samt Alvaros födelsedagstårta. Under 12 timmar hann jag äta mig mätt, sova siesta 5 timmar, vakna upp och inse att gästerna fortfarande vara kvar ! Mer julfirande eller firande av Alvaros födelsedags vart det inte mer den dagen. den 26 hade Alvaret e middag på Thai Gracia med alla polare och därefter fortsatte vi festen på Solo, likaså efterfesten som varade till morgonen...

Vi hann åka 3 dagar till Andorra för att åka skidor vilket var riktigt kul och det var så skönt att komma ifrån Barca ett tag, vara i lugnet och bara njuta.

Nyårsafton kom och det bestod av att jag sprang på stan halva dagen försökte hitta en klänning som jag sedan köpte, men som jag inte hade på mig endå. Jag var på Club solo vid 21 för att jobba till 03. Hela jobb-passet vart väl en aning en förfest då hela resturang personalen drack och sprutade Moet på allt och alla. Det var kul. Klockan slog 24, det var nytt år. Det drack ännu mer Moet och det åts 12 vindruvor med kärnor i. Klockan slog 3 och då bestämde jag mig för att sluta för att fira in året som alla andra. Partyhatt och sprit. DET VAR riktigt kul. Mindre kul dock att jag hade förväntat mig att Rickard skulle komma, men istället hamnade han på sitt hotell efter att ha blivit rånad på sin plånbok av en taxiChaufför!!! Illa illa..


Joel, Lili & Jag.


Förutom Moet & Whisky/cola rökte jag cigarr så klart!


Jag & Lili dansade på bordet, SÅ KLART !


Victor (jobbarkompis i resturangen) & Min chef på Solo. Erkänn att herr boss är ganska snygg ? =)


Kort med älskling blev det ju oxå! :o)

Dagen efter, vart man bakful hela dagen, sov bort hela dagen och senare på kvällen trots bakfylla lyckades jag supa mig riktigt full med Rickard på en bar i centrum. Ja, 4 timmars tjöt och sprit på det resulterade en vinglade fröken thai, totaldeckade hemma hos sin karl. MYCKET trevlig kväll måste jag säga!!


Jag & Fnask-Rickard hängde i en bar i 4 timmar. GIVET vilken fylla vi fick!


Nu kommer vi till igår..., då jag vara lika bakfull som vanligt, inte vart sugen på att jobba alls, fick pallra mig upp och jobba på Solo ändå. Trodde och bestämde mig för att vara trött efter att jag hade slutat, men det sket ju sig det med. Iväg med Alvaro, Kim och Mario till Otto Zutz efter att Solo stängt och vi kom inte därifrån förrens det stängde.

Idag har jag iallafall lyckats att inte få bakfylla, städat hela lyan. Tvättat 2 tvättar och hunnit ladda upp bilder ifrån kalas-veckan på facebook! Inte illa. Dock mindre sugen på att inse att min 2 veckors-semester faktiskt tar slut idag, då jag borjar jobba 08 imorgon igen. BUHU !!!! Jaja, sånt man får ta. Ikväll ska det iallafall ätas fin-middag på Solo med Alvaro och Phatt, sen ska jag hem och sova efter att ha pippat 1.a gången år 2010 !!! (jäkla mens, men som nu är över.. hurrra!)

Vi hörs i veckan!!

From barcelona with love // Thai =)


Fredag 1 Januari - GOTT NYTT 2010 !

Gott nytt 2010 pa er ! Jag berttar mer om gardagens festande pa Club Solo efter att min bakfylla ha bestamt sig for att forsvinna... MEN jag hade riktigt kul :) Har kommer istallet lite bakfyllebilder ifran dagens middag med familijen Palau Marimon. Hoppas att ni fick lika bra start pa 2010 som jag! Puss pa er !
Min alskling i det vackraste ansiktet.
Lite harigt.
Joel, Lilis pojkvan, sa javla ful bild.
Stord.
Joel, Miguel (Alvaros lill-kusin) & Alvaro.
Godispapper.
Alvaro.
From Barcelona with love // Thai

RSS 2.0