Tisdag 29 September - Cunit, Festival, The Hives, Solo & Catwalk.

Men god dag! Har ni inte listat ut det än, så är jag inte på jobbet idag heller... Enligt besöket på sjukan igår, fick jag med mig hem en nedrans bra hosmedicin (eftersom jag tydligen inte har hostat någonting inatt.) men det kan oxå bero på att jag tog dubbelt så mycket som jag egentligen skulle gjort strax innan jag gick och la mig med tanke på att jag verkligen hostade så mycket, så att jag blev lack. Tja, så länge överdoser funkar så..

I vilket fall, var diagnosen inget utöver det vanliga utan att om jag fick feber skulle jag komma tillbaka, samt om det inte hade gått över efter 2 dagar. Jag fick 48 timmars "vilande", dvs om man läser mellan raderna, så kan jag vara hemma ifrån jobbet och har rätt att vila upp mig, vilket jag faktiskt tänker göra. Jag har en tendens här nere att gå runt och vara småsjuk hela tiden och jag vet inte varför. Äter jag för dåligt? Äter jag rätt? Tillräckligt med motion? Bra sömn? Jag vet inte vad det är...?

Idag mår jag sådär. Jag hostar ju självklart inte lika mycket, men när jag hostar gör det mer ont och det känns mer. Dock jag har blivit mer snorig och är sådär snyggt röd runt näsan ni vet.. mmmh, sexigt! Jag hoppas att det går över tills nästa vecka iallafall.

Tänkte dock berätta lite om helgen som var. I fredags åkte jag med Alvaro till Cunit. Värmen här håller fortfarande i sig och man går fortfarande i shorts och  t-shirt, men det känns ändå som att själva sommaren har "gjort sitt". Det blev därmed varken stranden eller strandbaren under dagen trots det fina vädret.

Istället gick vi till den lokala glassbaren och umgicks med hanns mamma och pappa, vi käkade sen ute på en restrang vid stranden. Det var ritkigt trevligt (och gott käk!). Resten av kvällen spenderas i Calafell i The Suite och på Deja vú. Eftersom att sommaren är slut så var det inte lika mkt folk, men det var dock änd riktigt kul!!

Dagen efter mådde jag ju som jag förtjänade, därmed riktigt dåligt. Ändå blev det ett tetra-pack på kvällen med the Hives på scen och ett mycket trevligt sällskap, även ifall vi tappade bort hälften under konserten. Det var La Merce-festivalen som höll på. En festival som enbart firas i Barcelona. Man har olika slags konserter i olika delar av staden, visar andra kulturella grejer och det går en massa parader med folk osv.

På lördag kvällen då var det dags för The Hives (gratis är kul.) Gatanvar SMOCK-FULL, det var folk överallt. Shit! Men konserten var rätt bra, även om jag inte vart så intresserad pga av allt folk. Men vi fortsatte festen på Solo och efter det blev det jag Nina, Alvaro, Josefin, Mario och Basi vidare till Catwalk och dansade in dom sista timmarna. Det var skoj. Nina och hennes häst-nyllekommentar till Mario var bäst. Tänk er en smått packad Nina klämma fram det här på spanska till Mario; "Va gör du med det där hästnyllet?!" och antyder på tjejen som snackar med Mario och som visar sig gå i samma engelska-klass som honom. HAHA! (Men hon såg faktiskt ut som en häst, även om hon var snäll..)


Det visade sig att jag och Nina hade samma tankar för klädsel denna kväll.
Vi började asgarva när vi såg våra klädval. Det ända som skiljde var skorna, hahaha! Då menar jag att båda hade svart hår m lugg, likadana linnen, svarta skinn-leggin's och svart väska... =)


Scenen längstbort. Vi orkade lixom inte riktigt ta oss ända in när vi såg det här..


Tetra-pack on the street !

Japp, det va min helg det. From Barcelona with love/ Tina


Måndag 28 September - Sjuk & jävlig.

God morgon. Ska börja inlägget med att för ca 10 sekunder sen, nös jag så hårt att jag bet mig själv i tungan... Mmm, va det bloar gött i munnen. (helvete va ont det gjorde!)

Jag försov mig till jobbet idag, vaknade av att någon smällde i dörren här hemma och insåg, att normalt sett ska det vara jag som är den första som smäller i dörren, eftersom det är jag som är den första som går upp på morgonen. Vaknar upp och tittar på klockan, givetvis stod den på 8.10 och jag tänkte "Heeelvete oxå..!" Ringde Frej och sa det att jag skulle bli sen till jobbet, men att jag skulle komma så fort som möjligt.

Under halvtimmen, som jag vaknde till och fixade iordning mig insåg jag att jag hade sovit 3 timmar inatt (inte undra på att jag försov mig..?), då jag kom ihåg att jag hade legat och vridit och vänt mig i denna hetta till säng (har precis tagit fram mitt täcke nu efter sommaren..), samt att jag hostat så mycket så jag tror att jag höll vaken hela huset, med tanke på att jag hade öppet fönster.

Med tanke på att mitt bröst ömmade så in i helvete och att jag faktiskt hostar lika mycket även om jag sover eller är vaken, så tänkte jag, att det är faen med dags att gå till sjukan och få medicin för det här. Ringde tillbaka till Frej och sa det att jag skulle skita i jobbet idag och springa till sjukhuset istället.. Så fort jag andas med öppen mun, då kittlas det så där fint längst in i halsen, ni vet så man är tvingad till att hosta! Jag har alltså inte ont i halsen alls, och jag stör mig som fan på det där kittlet, usch !!

Jag hade samma skit i februari, men det lät va alldeles för längsen tills jag hade så ont i bröstet, så jag inte kunde andas ordentligt. Det blev lung-röntgen och hela kittet, men dom hittade inget speciellt fel, utan att jag hade hostat så mycket så musklerna, lr vad man nu ska kalla det, var så ömma. Jag blev hemma en halv vecka med medicin.. Jag tror inte att det skulle vara ngt annolunda denna gången, utan samma sak. Det är nog snarare ytterligare en varning för mig att sluta röka. (hur i helvete ska jag klara detta...? Känner mig så svag som människa som totalt har blivit så låg att jag blivit bunden på dessa små vita cancer-pinnar!)

I vilket fall, så va det bara att ta sig till sjukan och självklart får jag inte en tid förrens ikväll klockan 19. Tog metron tillbaka en station och invaderade hos Alvaro istället för att åka hela vägen hem. Försökte verkligen att somna, men hostade så mycket så jag insåg att jag lika gärna kunde skita i det.. Nu har jag ätit frukost och även klunkat i mig en kopp te med massa houng. Inte fan hjälpte det..

Vi hörs senare, så får jag berätta om helgen som har vart.

Jag är ju inte döende, men jag känner mig så gammal i kroppen.
From Barcelona with love
// Thai.


Måndag 21 September - Nya tillskottet i familjen

God måndag!

Jag måste ju presentera det nya tillskottet i familjen - med snopp !! Nipa klämde ut med kejsarsnitt i torsdags förra veckan ut en Justin (eller Kerstin, som mamma utalar det, som sagt det tar nog ett tag tills hon utalar det hela rätt..haha!) Har inte sett hur han ser ut, men fick ett mms ifrån Fredrik idag och han va så söt ! (och tjock!)


Jag måste ju påstå att det ser ju ut som att Lille Justin fått sig en fläsk-läpp, fast på kinden.. haha!
Men jag tycker han är söt ändå! =)

Snart kommer Nina och då ska det ätas thaimat! Uppdaterar mer senare..
From Barcelona with love / Stolt moster.


Lördag 19 September - Baksmällan

God lördag kväll, gott folk.

Just nu ligger jag i sängen och chillar. Idag har jag sovit hela dagen från 07 imorse hos Alvaret tills klockan slog 15.30, gick upp och käkade och var tillbaka i säng en timme senare igen och sov till 20.30 innan jag åkte hem till mitt. Den baksmällan som jag haft idag var inte att leka med fan. Men det var det absolut värt efter gårdagens partaj.

Helvete va kul jag hade igår. Vi var ca 10 tjejer och Joseph som ända kille som förfestade hemma hos Nina innan vi alla gick ut på City Hall. Det var fylla så det räckte och blev över. Vi dansade, drack och fjantade oss som fan. Alvaro kom förbi sen vid 03 och även hans polare var med, vilket gjorde sällskapet ännu större. Shit ! Marina var oxå med, vilket var jättekul, då det var ett tag sen jag såg henne med.


Förfest hemma hos Nina, Hanna & Joseph i Raval.


Joseph tog kort på oss alla tjejer på förfesten.


Marina, Jag & Nina på City Hall. Innan det vände ordentligt för oss. :)


Checka glas-tricket min karl gör, hehe. Igår snackade han om att vi skulle gifta oss Maj 2010 eller 2011. Jag fick välja år, men det skulle iallafall vara maj. :)

Vi skulle egentligen åkt till Sabadell idag och firat Phatt's födelsedag, men det ska vi göra imorgon istället.
Grattis till Phatt som fyller 20 år nu (idag söndag). Hon ska ut och partaja imorgon, men tyvärr kan man inte haka på eftersom att man jobbar på måndag. Jaja..

Resten av kvällen blir lugn den med. Jag tänkte tom att jag skulle gå och lägga mig snart. Läsa lite kanske..?

Puss och Godnatt. From Barcelona with love.


Fredag 18 September - Grattis Madde 22 år !

Grattis Madde på din 22-årsdag! Jag försökte ringa förgäves för att få tag på sig idag, både mobil och hem, men inget svar what so ever! Men jag hoppas att du firar riktigt ordentligt och har så himla kul !


Idag är det Finally Fredag! Jobbet gick snabbt, sen blev det en siesta hos Alvaret innan jag tog fingret ur röven och gick och solade. Kom precis hem och det blir lite nudlar innan jag hoppar in i duschen och gör iordning mig för kvällen. SÅ JÄVLA SUGEN PÅ WHISKY&COLA så det smäller om det. En bra grej är att Nina gillar det med, vilket betyder att vi kan snåla ute på klubbarna dvs dela drink hela tiden. PERFA! =) 



När jag och Nina partajade senast i Cunit/Calafell.


Har egentligen inget att skriva om idag, men jag hittade ett par bilder sen ett tag tillbaka och ska väl försöka förklarar varför jag älskar min karl så förbannnat mycket:



Vi har roligt! (Cunit)


Han är rolig.
(Han hittade lite smycken i Cunit en gång i våras, första gången jag var där)


Vi har roligt. :)
(klockan 11 på morgonen, lika fulla båda två)


Ha en GÖR-GOD helg!
From Barcelona with love // Thai


Torsdag 17 September - Väntar på helgen.


Tjoff ! Det är mycket jag har att säga idag, iallafall enligt mig själv.

Idag blev jag nämligen nybliven moster till en liiten liiten pojke, som Nipa klämde ut genom ett kejsarsnitt imorse. Det är typikst att vattnet ska gå när man har kommit tillbaka till Barca efter typ 4 dagar, fan att jag missade det, men jag väntar hestigt på bilder på den nytillkommna i familjen. Grattis syster! Jag har funderat på namn hela dagen, men va ska man döpa en halv-thai-pojke till? Alex kanske..? Hmm.


Sen måste jag presentera Barcelona-familjens nya tillskott: Tiger, eller han har egentligen inte fått ett namn än, men han är söt (och jobbig, för jag trampar på honom säkert 10 ggr om dagen) En nyfiken fanskap, som mer än inget annat än att hoppa ut genom fönstret och då menar jag att han verkligen tar sats oxå + att han hårar minst lika mycket som Cookie. Jag tror att han är en norsk skogskatt lr ngn mix åt det hållet.


Tiger med stora klumpiga tassar. En aning bitter och inte alls gosig.

Dagen annars har varit som vanligt, veckan har gått snabbt och idag har jag haft riktigt jobba kunder/ärenden. USCH! Ett tag gjorde det mig nästan lip-färdig, men jag hoppas på en bättre dag imonn. Jag känner fortfarande att jag "semestrar" lite för mycket efter svea-resan. Men jag hoppas på ändring efter en helg med cola&whisky. :)


Var och hälsade på Nina i hennes nya lya som hon delar med syskonen Hanna & Josef. DEN är riktigt jävla fräsch, och jag blev helt kär i köket och i badrummet. Hela lägenheten går i lime-svart-vitt, supersnyggt. Vi gick en runda på stan, tittade och önskade vad man hade i garderoben. Ibland undrar man hur mycket pengar man har lagt totalt på kläder i sitt liv, sen man började bry sig om vad man hade på sig, inte sant? Efter det bjöd Nina på en as-good pasta rätt. Det var riktigt gott med tanke på att det mesta jag äter är nudlar för att jag varken har ork eller fantasi till att laga sådan mat till mig själv. Kanske man skulle ta tag i mat-biten ändå, så man får någorlunda normal energi i kroppen..?



Innan jag kom hem, sprang jag förbi Solo en sväng och gjorde min karl sällskap när han käkade, snackade lite skit och en puss innan jag gick vidare hem igen.


Jag & Nina på en sväng på stan med Hanna idag.


Nina, full fart med att laga mat i det fräscha köket :)
Haha jag måste få påpekar 75 % utav allt som finns i lägenheten är snott oxå! Fyy !



Jag kanske har glömt att jag har sagt att jag förlängde mitt hår innan jag kom tillbaka ner hit. Det blev svartfärgat, långt och lugg. Känns bra, nu när hösten närmar sig och man kan gosa i hår och ha mössa. Dock så är det fortfarande sommar här och linne räcker gått och väl fortfarande på natten.



Imorgon är det finally fredag, längtat som fan efter att få gå ut och ha en ute-kväll i Barcelona. Det blir förfest hos Nina och jag vet inte vilka vi bli ännu, men sen bär det av till Solo innan vi kör sista timmarna på Otto, som vanligt. Det är svårt att ta sig ur en vana alltså, men jag tror att det blir kul eftersom att dom flesta spanjackerna har kommit hem ifrån semestern och nu är det fullt ute på klubbarna igen. Gittans!



Jag måste verkligen komma på en hobby att göra.., typ verkligen gå in för musiken och dj:andet. Mamma och särkilt pappa tyckte att jag skulle börja spela igen och ta hjälp utav Alvaro. Även Alvaro ville att jag skulle ta med mig mina skivor ner till Barca, så jag kunde spela här nere. Men jag känner att om jag ska börja igen, så ska jag börja om från start. Köra via laptop och spela skivor som man ska. Men ah, man vill jue så mycket men självkänslan om att börja spela i ett annat land med en helt annan musik-kultur än den jag är van vid hemma gör mig så jäkla skraj, seriöst.. Vi får se. Drömma kan jag ju fortsätta med ett tag..



MEN! Jag har iallafall börjat läsa minsann. Jag är verkligen ingen som läser böcker om jag inte blir tvingad, men när jag väl läser en och den är bra så slutar jag inte läsa. Sen gillar jag mest verklighetsbaserade böcker eller biografier när jag väl ska läsa. Köpte med mig ner Jenna Jameson's biografi och hennes liv och den läser jag just nu - och är helt inne i den. Superbra! Fick även med mig Marilyn Mansons biografi oxå. Nina har ett par böcker som jag kan få låna om det är så att jag vill läsa mer i höst.. Va avkopplande det är att läsa egentligen.. riktigt skönt. :)


Jag kan vara jävligt sen på allt, men har ni inte läs denna, så läs den!



Hoppas att ni får en toppen-helg, nu ska jag läsa innan det blir sängdags!
From Barcelona with love //
Thai


Tisdag 5 September - Hemma efter 10 dagar i Svea.

God eftermiddag! Då var man back on track hemma i Barcelona efter 10 semesterdagar i Svea.

Att komma hem till Sverige var hur skönt som helst, träffa vänner, vara hemma och umgås med mamma och pappa och hälsa på mina systar. Det var även första gången som familjen och vännerna fick träffa Alvaro för första gången och mamma och Alvaro kom skitbra överrens trots mammas katastrofala engelska, men det kändes skönt att mina päron äntligen fått träffa honom iallafall.


Alvaro med mamma thai, jag, pappa & Nipa.

Alvaro i sin tur tyckte Sverige var kul, vad han har sagt till mig, men jag fick likadan respons som när Phatt var med mig senast i april, att det är lugnt och skönt i Sverige. Där kan man koppla av... Ja, järmför man det med Barcelona så är det sant.


Alvaro & Jag i Malmö, BO 01 västra hamnen.


Och så lite flum i Malmö-city.

Första kvällen hemma i Svea tillbringade jag med Hanna i Gbg och det var riktigt skoj, trots att jag var dö-trött, så blev det ett par vin och några flaskor cider inne på Berså, vilket slutade med en riktigt kul kväll. :) Tack Hanns!

När Alvaro väl kom på lördagen och vi blev uppplockade på Landvetter av mamma och pappa, tog vi bilen hen till Nässjö, där det bjöds på mammas thaimat! Fan va gott det var ! Senare på kvällen träffade jag ALLA vänner på Bryggeriet och på Högland så klart, det är ju ett måste när man kommer hem.

Under veckan hann jag och min karl även med att åka till Lund/Malmö för att hälsa på syster nr 1, en shopping dag i Jönköping och även hälsa på syster nr 2 i Skövde innan han tog flyget hem på torsdagsmorgonen.

Resten av helgen spenderade jag med vänner och det var riktigt skönt att bara ta det lugnt, chilla och snacka ut. Självklart blev det ju lite vin på det, även husfest, fotboll och självklart film-mys! Det var riktigt kul och träffa Micka oxå och hennes 2 månaders söta Milton, så söt så söt !
Tack för det, vänner. Jag har ingen aning om när jag kommer hem nästa gång. Vi får se, men ni vet att ni är välkomna ner!


Fille (till vänster) från Barca 2008, från Ystad kom och hälsade på Nässjö!


Självklart ska mina vänner fjäska sig in på nudlar och mammas thaimat medans jag är hemma. Haha! =P


Mickas 2:a sötnos Milton fick jag oxå träffa, så söt och så snäll. =)

Men nu är man hemma igen och idag började jag ju jobba självklart. Det gick bra, kanske inte så riktigt taggad på att jobba efter 10 dagars semester, men jag hoppas att jag är piggare imonn iallafall.
Snart blir det till att färga Phatt's hår blont, sen ska jag iväg och fusk-sola. (Har ju inte blivit en aning blek hemma i Svea lr så!) Sen ska jag hem till Alvaro och chilla, fira hans mamma Maite som fylle år i söndags, som jag missade! Har köpt en korg med honung med polka-gris-smak, polka-karameller, té och svensk sås! Kände inte riktigt för att ta med svensk sill om den skulle bli dålig på vägen hem.

Resten av veckan blir ganska chill...
Imonn tänkte jag städa hela lägenheten, så det blir någorlunda rent och snyggt, sen hoppas jag på att träffa Nina en sväng. Torsdag blir chill, hemma och inte göra ett skit. Fredag ska jag UT, det ska drickas whisky/cola om jag så ska behöva gå ut ensam. På lördag och jag och Jonas bokat att laga svensk middag och på söndag ska jag fira phatt som fyller hela 20 år!

Jag hoppas att ni andra har haft en bra vecka/helg.
From Barcelona with love// Thai


Torsdag 3 September - Efter en stressig vecka.

Efter en stressig vecka är det äntligen torsdag, dagen innan jag dra hem mot sverige i en vecka!
Efter en massa jobb, umgås med karl, köpa allt man ska köpa och tappa bort plånboken var pricken över I:et, men nu har det lugnt ner sig. Jag kände mig tom utan att äga en plånbok, så jag fick en utav Alvaro.
Med cash och med diverse klubb-kort så känns det lite bättre iallafall..haha!

Jag antar att mitt Sverige-besök kommer innebära blogg-torka för min del, då jag hellre föredrar att hitta på annat! Vi ses på lördag på Bryggan! Då ska det drickas (liite) svensk jävla cider minsann!! =D


Bild på Phatt utanför mitt hus, när vi var i Sverige i april tidigare i år. Ice NIce! 

With love from Barcelona // Thai

RSS 2.0