31 December - Sista dagen på året..

... och jag jobbar som vanligt. Vi är 3 personer som jobbar ikväll och vi har alla 3 tagit med oss ostbricka, frukt, ägg och räkor, alkoholfritt cava, efterrätt med vaniljsås osv osv.  Givetvis har vi inte glömt vindruvorna!!!

För ni som kanske inte vet eller kan ngt om dessa traditioner här i Espana så äter man 12 vindruvor vart 10:e sekund precis efter 12-slaget. Det var ett påhitt av den spanske kungen i början på 1900-talet då man hade alldeles för stora vin-skördar så man gav bort vindruvorna istället för att slänga dem, så vindruvorna är väldans viktigt ska ni veta !! Dock får man dom inte gratis längre..Haha!


När jag satt och väntade på bussen satt jag och tänkte på vart och hur jag har firat mina tidigare nyår. Hmm.. Intressant.

Nyår mellan 2009-2010 spenderade jag på Club Solo. Jag jobbade i resturangen och det var kaos på hela stället. Jag tror att man tryckte in ca 2000 pers på stället under nyår vilket är mer än fullt. Jag jobbade dock bara tills resturangen stängde och klockan 03 var jag på plats för att pimpla skumpa med dom andra som firat in det nya året.

Nyår mellan 2008-2009 firade jag hemma hos Phatt och henner familj i Sabadell. Vi åt nyårsmiddag och skålade in det nya året. Strax därefter vart vi påväg in till Barcelona då hon skulle jobba på Otto. Jag firande in nyåret rätt rejält!

Nyår mellan 2007-2008 befann jag mig i Frankrike, Paris med mitt gamla fruga Madelene, vi spenderade 5 dagar däröver nyår. Vi befann oss på Champs Elyssés på tolvslaget och jag såg inte en enda raket. Känndes lixom meningslöst och stå där i hänga utan en enda raket i luften. Men vi träffade på 2 fransmän som trodde att vi var svenska poliser när vi försökte säga att vi jobbade på svenska posten. Dessutom var jag skit-nödig hela kvällen.

Nyår mellan 2006-2007 var jag i Thailand, i Patong, Phuket och festade loss ordenligt med glädjeflickorna.
Vi köpte telefonkort för typ 500 bath och ringde hela sverige och hälsade gott nytt år. Jaa, det va det det..

Nyår mellan 2005-2006 vill jag helst inte minnas alls.. Folk som rökte en massa och inte kunde behärska sig själva gjorde mig sällskap den kvällen vilket var mindre kul.. uscH!


Nyårsmiddagen på jobbet! Här har det dukats upp minsann!


Vindruvor och jordgubbar finns på plats!


Eftersom att jag inte orkar göra en årsresumé av mitt 2010
så kommer den här traditonella listan istället:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Vi hade vattenkrig på nattklubben SOMA, alla var blöta! Jag cyklade första gången i Barcelona och jag åkte wakeboard för första gången i mitt liv.

Har du några nyårslöften? Jag har inga nyårslöften, kommer inte på några eller så klarar jag inte av dom ändå.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, i somras fick vår spanska vän Tamara sin son Evan och Sanna och Gustav fick sin dotter Nellie för bara 1 vecka sedan!

Vilka länder besökte du? Holland/Amsterdam, Sverige och Thailand.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Jag har alldeles för många datum att minnas..!uff!

Vad var din största framgång 2010? Att jag bestämde mig för att gå vidare och ta tag i mitt liv i ett ytteligare ett steg upp i trappan och börja plugga. Och eftersom att jag började på noll när jag flyttade till Barcelona är jag nöjd över att jag under 2010 har kunnat tjäna och spara ihop till ett eget boende.

Bästa köpet? Min buddhatatuering som jag egenligen fick och så thailandsresan givetvis vart ett värt köp.

Vad spenderade du mest pengar på? Jag spenderade nog mest pengar på Thailandsresan, både på biljetten och pengarna vi gjorde av med där var mycket och sedan mycket på den lägenheten.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag hade en riktig hemlängtan ett tag så det var jättekul att komma hem till sverige i 2 veckor under sommaren träffa hela familjen och alla vännerna.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Uff, fråga mig om 5 år istället, då vet jag vilken jag kommer ihåg! 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
2010 har vait ett händelserikt år och det har varit både upp- och ned-gångar och jag är ändå glad över att saker och ting har löst sig så pass smidigt som dom har gjort.

Önskar du att du gjort mer? Unnat mig ett par lediga helger och umgås med vänner istället för att jobba hela tiden.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Alvaro hade köpt mig en ny kamera och jag hittade även min syster Nipa, min systerson JJ och Tony hemma i min säng när jag kom hem ifrån jobbet på min födelsedag. Jag kom i total chock. Det visa sig att Alvaro betalat biljetten för att hela familjen skulle komma och hälsa på mig i en vecka. JAG VAR ÖVERLYCKLIG!! 

Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Mer "kvinnlig" än tidigare, men oxå kanske en aning tråkig.

Den bästa nya personen du träffade? En massa nytt folk på jobbet, Linda, Linn !! Priset på spanska vänner tar givetvis Raul ! =)


GOTT NYTT ÅR PÅ ER !!

FROM BARCELONA WITH LOVE // THAI


Torsdag 30 December - Vad har du i din väska?

Hej alla nattmänniskor.

Inne på 4:e natten på jobbet just nu och jag vet inte vad jag ska pyssla med längre under natten. Har ni ngt förslag får ni gärna komma med det, för jag har all tid i världen..

Jag satt för ngn dag sedan och googlade på väskor. Inte för att köpa ngt utan bara för att se om man kunde se ngn utstickande roligt. Jag är egentligen inte den som lägger speciellt mycket pengar på väskor, men vill jag ha en väska så får jag lixom upp en typ av modell på hur jag vill ha den - svart, grå, rund eller fyrkantigt. Oavsett hur jag än "byggt upp" min väska i huvudet är det så jäkla svårt att hitta den typiska väskan. Jag har inte heller varit den som handlar på nätet då jag föredrar att prova kläder innan jag köper dom, men för ngt år sedan klickade jag fram den här Boom-box bag som endel har. Den har inbyggda högtalare som man kan koppla in sin ipod eller mp3-spelare. Högtalarna är iofs rövdåliga, men väskan är super. Den har hängt med ett tag på stranden och som weekend-bag. Kände att i samma stund som jag skriver om den så är jag sugen på att köpa en ny med en annan färg..!



Det som kan göra att jag inte använder den så mycket är för att den är för stor för att användas dagligen (eftersom att jag inte normalt packar med mig kläder hela tiden)

Väskor och väskor, vad har ni i era väskor..?

Skulle någon tatt-jävel i barcelona få för sig att rån-rycka 
min fulla handväska skulle han får följande saker med sig:

- Plånbok
- Mobiltelefon
- Almenacka
- Kamera
- Nycklar
- Glasögon/solglasögon

- En necesser med:
linser
lypsyl
läppglans
hörlurar
öppnare
tamponger
espirifen
hudlotion
p-piller


Intressant..eller?

From Barcelona with love // Thai.

Onsdag 29 Decemeber - 3:e natten på jobbet..

Hej alla som sitter uppe fortfarande...
Idag är det 3e dagen jag jobbar natt. 4 nätter kvar..
Det är OVANLIGT chill idag. Har haft med mig laptopen till jobbet och surfat
på nätet när jag jobbar. Men på vad i helvete ska man surfa på när man sitter vid en dator i 11 timmar??
Jag har facebookat tillräckligt, jag har läst dom bloggarna jag brukar läsa och jag har SÖKT efter NYA bloggar just för att.. Jag har läst aftonbladet ett par ggr och uppdaterar lite då och då, men det kommer inget nytt där heller.
Jag har surfar runt och sökt efter grejer på google men jag är trött på det med.. Japp. Vad kan man göra mer då?
På tal om inget så va det roligt att Michan skickade iväg en kommentar om att hon tyckte att jag passar bättre i lugg och jag tänkte precis på att klippa lugg vädligt väldigt snart. Egentligen är jag trött på detta fejkhår och vill helst ta bort skiten och klippa mig en tjusig frissa. Men eftersom att håret får hänga kvar ett tag till så får jag börja med att klippa lugg först och sen när det dags så blir det en kortare frisyr. Av min rastlöshet så har jag oxå googlat fram den perfekta frissa som jag vill klippa mig senare. Se här!
Är det för kort så måste man fixa med det för mycket, men är det för långt så sätter man bara upp det i en tofs och det tycker jag inte om heller. Därför ska vill jag ha det mellanlångt/kort !!! JAPP!
Jag har kommit på att jag passar bättre i kortare hår och i lugg. Nu när har långt hår vilket är tjusigt det med, men jag ser ännu mindre och smalare ut vilket jag inte vill. Har jag haft riktiga kulor hade jag nog helst av allt vela klippa det pojk-kort som jag hade för 2-3 år sedan, men jag vill/vågar inte. Sparat på håret som en gris nu så nu får det vara kvar.. ååh, va jag vill klippa mig nuuuuu!!!
På tal om helt annat så kom soffan idag och den sitter som ett smäck i vardagsrummet! :) Helvete va jag är nöjd!
Det som bara fattas nu är ett matbord, men vi har lagt det åt sidan ett tag då vi har fått ett matbord ifrån chefen på Soma, men detta matbordet befinner sig i norra spanien och vi vet inte när vi kan få ner detta. Eller om vi ska bara köpa ngt på Ikea.. Vi får se hur det blir med den saken. Vi har köpt så jäkla mycket så jag orkar inte lägga mer energi på just matbord.
Klockan slog just 02 och det är 6 timmar kvar igen.. Hopp, va i helvete ska vi hitta på nu då...???!
Har ett par filmer på laptopen som jag kan dra igenom utan att dom ska behova lagga, gytt !!
Hepp, hörs kanske senare.
From Barcelona with love // Thai

Tisdagen 28 December - Jobbar natt...

Hej alla nattugglor.. (varning for langt inlagg..)

Just nu är jag inne på min andra natt på jobbet. Klockan är strax över 01 och jag har jobbat sedan kl 21 och har på 4 timmar tagit 20 samtal. Vädligt Korta samtal ska jag notera... Att jobba natt här är hur skönt som helst. Det är lugnt, för lugnt... Igår tog jag 28 samtal på hela natten, dvs 11 timmar och utöver det blev det ett par avsnitt av "Ung & Bortskämd" och sova 1 timme. Hitills inatt har jag har pimplat te, ätit dounts och försöker sysselsätta mig med diverse youtube-klipp och tidningar på nätet.. Det är 7 timmar kvar och vi får väl se vad jag hittar på senare, ringa lär det jue inte göra... haha! Under natte-tid är vi 4 personer som jobbar under veckan och jag kommer att jobba t.o.m måndag nästa vecka som är mitt sista pass på jobbet innan jag slutar för gott och går på en veckas mini-semster innan det är dags för plugg igen. Känns som jag väntat på evigheter på detta nu.

Förövrigt hemma hos Alvaro och hans päron är det totalt kaos. Dom håller på att installera element i hela lägenheten och det är en snubbe som har varit där och borrat och grejat nu i två dagar. Han är snäll som ger familjen sovmorgon fram till klockan 09 innan han börjar väcka dem med diverse oljud. Precis lagom tills när jag faktikst kommer hem klockan 09 och ska sova vid den tiden. Som tur är så kommer han bara vara där i 2 dagar till men han har lämnat hela lägenheten dammig efter allt borrande så mama Maite är i smått panik och hon lär få sitt damp-anfall väldigt snart... stackars mama..

Det är dock nog inte bara mama som tycker det är kaos hemma. Jag själv känner mig stressad av att leva "på" någon annan. Missförstå mig inte, jag älskar att bo hemma hos Alvaro och hans familj. Jag känner mig precis som hemma med mamma, pappa och lillasyster. Vi gnabbar och vi fnyser åt varandra, men vi skrattar och hjälps åt hemma. Det är bara det att det att jag bott här alldelles för länge nu känner jag. Jag vill ligga i min egna soffa och zippa fram kanaler och bara titta på det jag vill se. Vill jag inte laga mat en dag så vill jag kunna skita i det... Ah ni vet, bo själv och bestämma själv helt enkelt.

Iallafall... Eftersom att den största borrningen kommer vara imorgon bitti har jag bestämt mig för att jag ska sova i våran nya lägenhet. Alvaro har vari där ikväll och satt igång elementen så att lägenheten värms upp ordentligt, sen har han hunnit med att skruva ihop lite bord och hyllor där hemma hos oss. Imorgon bitti blir jag upphämtad och så åker vi dit tillsammans och sen klockan 09 kommer den efterlängtade soffan!

Att handla mat på internet på spanska är dock ingen höjdare, speciellet när man inte kan få se varorna på bild. Jag som (hemma i sverige) älskar att storhandla med kundvagn och hela kittet satt på Mercadonas hemsida idag med mama Maite och klickade hem matvaror för hitills strax under 2000 kr, dock är inte allt inhandlat ännu, så vi får se hur den summan blir. Men jag har nog klickat hem allt ett hushåll behöver. Allt från vatten-dunkar till bomullstopps och spary-grädde, haha! Den stora anledningen till att detta har gjorts via nätet är dels för att vi bor på 4:e våningen utan hiss och vi har ingen bil att packa skiten hem med. Dvs hade jag gått och köpt detta för hand hade det nog tagit en vecka innan jag hade blivit klart med mitt nödvändiga mat-shoppande.


Förutom att jag kommer jobba fram till måndag är min vecka inte specillet planerad. Jag ska träffa Marina äntligen på torsdag eftermiddag, men tänkte även försöka att inhandla lite thai-indigrienser i stan så jag har mitt thai skafferi klart tills vi flyttar in. Ni ska se, lägenheten är så fiin!

Jaha, närhe... då var det 6 timmar kvar innan jag slutar. Klockan 01.50 . Vad ska vi hitta på nu då...?


From Barcelona with Love // Thai





Måndagen 27 Dec - Julen är över.


Hej allihopa!

Hoppas att alla hemma i sverige (och i resten av världen) haft en fantastisk jul tillsammans med familj och vänner. Julen är egentligen inte min grej alls. Normalt sett när jag var mindre var vi nästan alltid varannat år i Thailand och har inte firat jul så mycket i min familj. Min familj hemma i sverige är inte så mkt för firande osv, plus att jag inte alls glad i julmat förutom köttbullarna, haha.

Hemma i Barcelona är det en heeelt annan sak. Det ska julpyntas till max och det ska julpysslas in i minsta detalj och det ska köpas julklappar till alla oavsett om man nått vuxen ålder eller är en krypande bebis som inte vet vad jul är. Julhelgen är iaf över och det man ser fram emot nu är nyårsafton. Eller inte jag, då jag kommer jobba den natten på kontoret, vilket inte gör mig ngt.

Jag har iaf haft en bra julhelg tillsammans med lite jobb. Igår söndag sov jag bort hela dagen, som om man skjutit upp sin trötthet till max...

Den 24, på julafton var vi som förra året hemma hos Alvaros mormor och morfar och fikade hemma hos dom en stund innan vi åkte vidare till Alvaros pärons goda vänner's dotter Mari Carmen och hennes halv-svensk-spanska karl Juanito och käkade middag. Det var rökt lax, det var ostbrickor och det var räkor och det var fisk. Supergott med jättehärligt gäng ifrån förra året oxå. Senare på kvällen skulle jag iväg och jobba på Soma och Alvaro skulle iväg till Catwalk på sin spelning. På jobbet fanns det inget en jäkel förutom 10 pers som kom dit för att ta en drink, men sen åkte dom hem. Vi stängde redan vid 03.30 och jag tog taxi ner till Catwalk där vi shakade loss ordentligt jag och våra vänner till Alvaro när han spelade. Jag kom hem en aning rund om fötterna, hehehe.. Men Alvaro var ändå värst, haha!


Alvaro med hans morfar och deras hemhjälp Mary.


Papa Alvaro, Lili & Mama Maite hemma hos Alvaros mormor och morfar.


Senare på julafton hemma hos Mari-Carmen och Juanito, där det blandades både svenska och spanska.


Mama, Papa, Alvaro & jag.


Senare på Catwalk på julafton där vi festade till vidare tills morgonen kom.


Väl på juldagen den 25 var det dags att vakna upp och öppna alla julklappar med familjen, samt fira Alvaros 26års dag. Jag var väl sådär pigg, men Alvaro var fortfarande rund om fötterna och entrade vardagsrummet naken medans hela familjen tittade på. Det var givande och se ett par håriga kulor på juldagens morgon.

Eftersom att jag inte önskat mig ngt speciellet till mig själv, utan ville mest bara ha saker till lägenheten fick jag bla matbestick, thailändska kokbäcker och andra saker till köket men fick oxå en värmekudde, (en sån där man värmer i micron) ett par stora varma stickade tröjor och vi fick även vårt nyinköpta kylskåp och tvättmaskin betalt av mina svärföräldrar :) - Vilka julklappar!
Av Alvaro fick jag en ny och behövande platttång och även en större fön som jag inte har. Till honom köpte jag ett rött Nintendo Wii, smiling face på den kan jag säga. Och jag är proffs på att köpa presenter som jag själv kan använda hahaha!!


Julklapparna i vardagsrummet, WOW!!!


Full med julklappar!


Första bilden togs på mig när jag kom ut och såg dagsljuset.. iförd i gårdagens kläder med
rök och svett lukt ifrån Catwalk. mmmmmhhh!


Alvaros på juldagen entré var ju naken, det var väl mindre önskevärt av oss andra.
Haha!


Julklappsöppning!!


Jag och Lili fick ett paket var som vi skulle öppna samtidigt och...


det visade sig vara 2 likadana svarta kjolar!!
(pga ett internt skämt inom familjen då vi fick 2 likadana gråa tröjor dagen innan)



Efter julklappsöppning var det dags att göra iordning sig för nästa gäster. Vid 14:30 kom gårdagens gäng hem till oss och vi satt i vardagsrummet heeela dagen och heeela kvällen och käkade mat, drack alkohol, kaffe med efterrätt och firade även Alvaros födelsedags med tårta. Gästerna åkte hem runt 01-strecket och då tog jag metron bort till Soma och firade Alvaros födelsedag där med ett par mojitos med gänget innan vi åkte hem igen.


Jag och Lili i likandana kläder, hihihi !


Gallets med buljong !!! MMMMMMMHHHH !


Pilar, Mari-Carmen, Juanito, Servilio och längst bort Papa Alvaro. Gästerna var på plats!


Senare under kvällen kom Mario på besök och vi firade Alvaros 26-årsdag med tårta och 26 ljus!


Senare på juldagen på Soma.


Alvaro & jag.


Susana, jag & Vanessa - tjejerna i baren på Soma ! Woho!


Det var min jul det! Nu är det sista veckan på jobbet innan jag slutar och då kommer jag jobba 21-08 varje dag fram till nästa måndag morgon, sen är jag ledig i en vecka! Då är det dags för den riktiga flytten! På onsdag får vi hem våran efterlängtade soffa, finally!

Nu ska jag slappa!!

Puss & Kram!
From Barcelona with love // Thai







Torsdagen 23 December - Min hårförlängning

Hej hej!

Idag är jag ledig, så jäkla skönt. Sov till 12 tills jag kände att magen kurrade och då var det bara att går upp och äta frukost. Har inte hunnit göra mycket idag men det är rätt skönt det oxå. Senare ikväll/natt ska jag jobba på Soma igen. Dom undrade om jag ville jobba och eftersom att det lukar CASH kan man inte säga nej, har iofs ingen planerat ändå så varför inte?

Jag vet inte om jag berättade att jag berättade att jag gjorde en hårförlängning i Thailand dagen innan vi åkte hem? Jag har tidigare gjort en massa hårförlängningar á la homemade, vilket blir bra den dagen man gör den, men efter första tvätt ser man mer ut som ett nypippat troll i huvudet och som dessutom tar 2 timmar att fixa till.

Jag gjorde en hårförlängning senast jag var i Thailand 2007 och dom gör dom superbra eftersom håret man köper är äkta. Jag menar att håret du köper, så sitter håret fortfarande kvar i samma tofts som personen som klippte av sig det. Fantastiskt bra och håret känns precis som ditt eget och du tappar inget hår när du tvättar det.

Normalt sett tror jag att det kostar ca 1000 kr/100 euro för runt 100 slingor, men eftersom jag ville ha extra tjock hår valde jag att ha 200-250 slingor (3 tofsar) och då fick jag betala 4000 bath inkl. insättning, vilket kostade mig totalt 900 kr/90 euro. Jag tvättar det 1-2 ggr i veckan och det håller sig jättebra. I love it !
Jag valde att sätta in hår med naturligt fall som varken var för låckigt eller rakpermanentat, eftersom att det passar mitt naturliga hår bäst.


En bild som togs förra veckan på Soma.


Håret i alla toftsar!


Mitt hår är insatt såhär.
Dock inte med limm tillsammans håret, utan med sådana runda metall-saker som man lämmer åt,
vilket gör att det inte skadar håret och är lättare att ta bort och sätta i igen.


Puss och kram.

From Barcelona with love // Thai

Onsdag 22 December - I just had sex

Akon. Jag gillar Akons låtar jävligt mycket. Dom är bra nästan allihop. Och anledningen är nog för att Akon har inte så hård röst som alla andra macho, nigga hiphopers och allt vad dom är. MEN..!! "I just had sex" är nog ta mig fan den sämsta jag hört. Usch!

Kanske skulle statsa en remix på "I just made a shit.." o que ?

Tisdag 21 December - Slapp tisdag

God kväll!!

Har precis slått in ett par juklappar men inslagspappret tog slut så jag får köpa nytt imorgon. Klapparna är
klara, nu orkar jag inte springa på stan mer. Det får duga. Julafton är ju egentligen för barn... haha!

Imorgon jobbar jag sista dagen för denna veckan om man bortser ifrån Soma på fredag mellan 00:30-06, men den lär blir slapp eftersom att ingen går ut en julafton. Det ska bli skönt med att få ett par dagarns lugn.
Jag känner mig lite stressad även om jag kanske inte borde.. Alla dessa saker som ska hinnas med och man ska försöka vara på 2 platser samtidigt..

Ikväll ska jag inte ta mig utanför ytterdörren, den blir att sitta hemma och bara chilla och ta det lugnt. Alvaro är i studion med sina projekt och det verkar som om att han kommer att få ett bra kontrakt med en nattclub i Maroco som han brukar spelar på när han är där. Skoj för honom!!

Imorgon är det jobb, sen iväg till skolan och betala kursavgiften och sen senare på kvällen ska jag träffa Marina och fira hennes dag!

Hann med att framkalla lite kort idag och dessa 4 ska jag ha på väggen. Alla är tagna i Thailand.
Syns det att jag gillar Buddismen?? :)









From Barcelobnw with looove // Thai

Måndagen 20 december - Ny soffa

Tjohoo!

Vilken dag. Först en skitsoft dag jobbet, vi hade inga samtal så vi fick sitta och ta mail HELA dagen, hur ofta händer det. Sen är jag lite glad över att det bara är 2 dagar kvar sen är jag ledig igen..
Dagen gick iaf supersnabbt och efter det åkte vi till IKEA och köpte det sista till lägenheten, småsaker som gardinstänger och galgar, men vi hittade även ett enkelt soffbord och även en TV-bänk.

Alla grejer är i princip färdigköpta, vi har hunnit med en hel del sedan vi kom hem ifrån Thailand.
Kyl, frys, tvättmaskin, TV, micro och all annan små elektronisk skit och idag handlade vi en ny soffa! Det blev en fyrsits-soffa med sån där schäsong lr vad det nu heter och det bästa är alla andra sitsar kan man oxå dra ut så man få en bäddsoffa utav det. I DEN kommer jag tillbringa måånga tv- och vin-kvällar minsann. Haha!
Soff-fan gick på 12 000 kr, men det var det fan värd så som jag letat!!

Hann även med att få med lite IKEA mat, hehe.. Kunde inte rikigt motstå detta. Tsss..
Vi har nyss käkat kvällsmat och nu ska jag ge mama massage innan jag själv går och lägger mig.

I veckan ska det fixas den sista julklappen till yayo och yaya (Alvaros mormor & morfar), jag ska hinna springa till banken och uträtta ärenden och springa till skolan och betala min kurs, samt träffa Marina på onsdag och fira hennes födelsedag med en middag ute.

Shit, det är ju snart julafton.. uff ! Alvaro fyller 26 på lördag och jag vet inte vad jag ska ge honom i present. Jag funderar på att köpa ett Nintendo Wii, men jag tror att jag vill ha det mer än honom... hahaha!

Något jag skulle behöva i julklapp är faktiskt en hårfön och en plattång. Vi får se hur det blir med det..

Puss och hej!



Alvaro med mina päron i Thailandet!


From Barcelona with looove // Thai


Söndag 19 December - 1:a hel-lediga dagen sedan hemkomst fr. Thailandet-

Jag sitter och funderar på om jag skulle ta och gå en sväng ner till stan. Klockan är snart 18 och jag har funderat på det sedan jag vaknade, men har lixom inte beslutat mig för ngt ännu.. Sitter fortfarande i mjukisar.
Dom har öppet på stan varje dag fram tills jul så folk ska få köpa sina klappar, men det är typ smockfullt varje dag. Jag hade behhövt åka ner och och framkalla lite bilder till lägenheten och till en julklapp. Vi får se om jag åker ner.

Igår var första gången jag märkte att jag bröt på spanska när jag pratade engelska med en kund på Soma.
Det var inte coolt alls... usch!

Njehe.. kanske man skulle åka ner en sväng på stan då..?

Puss och kram!

From Barcelona with love!


Jag och Lili julpysslade fram lite änglar och stjärtgossar av gamla esspresso-plast-koppar häromdagen
Det blev lyckat !!


Fredag 17 December - Jag lever

Hej på er!

Jag har inte gått och dött, jag har bara haft mycket saker att göra nu efter att jag kommit hem ifrån Thailand. Efter semester och avkoppling är man nu inne i vardags stressen igen. Efter att jag kom hem ifrån resan började jag med att jobba 10 dagar i rad och idag är det först jag är ledig, men givetvis jobbar jag på Soma idag och imorgon. Det börjar bli fett drag där med en massa folk varje fredag och lördag.

I veckan som gått jag har enbart jobbat en massa, men lyckats ta mig till skolan som jag börjar i januari och göra ett nivå-test. Jag har även hunnit säga upp mig ifrån jobbet (kundtjänst) och min sista dag är den 2 januari, sen har jag en vecka betald semester innan jag börjar plugga spanska igen den 10 januari. Ska bli jättekul, känns som att början av våren kommer att bli slappare och att jag kan koppla av lite eftersom att jag bara kommer att plugga 4 timmar om dagen fram till april.

Nått jag inte är stressad av är julestressen, alla julklappar till familjen är handlade i Thailand och det är bara några enstaka som fattas, men dom vet jag redan vilka julklappar jag ska köpa. Förutom att jag ser fram emot julen, ser jag oxå fram emot flytten som kommer snart. Vi är full igången med lägenheten nu, med att kolla möbler och skit. Målningen är och storstädningen är klar och det har börjat trillat in lite möbler i lägenheten, men det fattas en del fortfarande. Strax ska jag väcka Alvaro och idag ska vi hinna köpa bla en microvågsugn, en mixer och förhoppningsvis nått toast-liknande till lägenheten. Vi ska även åka bort till IKEA och handla allt som fattas till köket och lite gardinstänger. Det kommer SÄKERT att hamna en massa annan skit i papperspåsen innan vi kommit därifrån, haha!
Har gjort en liten lista på vad vi behöver och ska försöka att inte "behöva" mer än det står på listan, vi får se hur det slutar.

Förövrigt verkar det som Barcelona går mot istider. Det är runt 5 grader kallt varje dag men det är SVINKALLT !
Jag kan inte ens tänkta mig hur kallt ni har det hemma i svea, uff !

En annan sak. Solbrännan är ju helt veck så ngn antydan på att jag varit utomlands fick icke kvar längre, buhu..
Hoppas att ni får en kalas fredag och en trevlig helg!

Puss & Kram

From Barcelona with love // Thai




Thailand 2010. Ta mig tillbaka!


Onsdag 8 December - Hemma igen.

Hej folket!

Idag efter ca 30 timmars resande kom vi äntligen hem med flyget till Barcelona. Resan gick bra med en mellanlandning i Zurich, men inga förseningar eller borttappade resväskor. Det blev inte heller någon extra betalning för övervikt eller liknande. Det är skönt och vara hemma, men samtidigt saknar jag min familj som har semester i Thailand fortfarande. 10 dagar går snabbt när man umgås med dom varje dag.

Vi blev upphämtade av glada mama, papa och Lili och när vi kom hem väntade även en Mario. Det blev maaat och sen en massa snack om resan, upp-packning av resväska och utdelning av presenter och grejer. Shit, va grejer och skit man kan köpa egentligen. Vi kom hem med 2 fulla resväskor med helt nya saker och allt det gamla lämnade vi kvar i Thailand.

Haft 4 veckors semester, vilket har varit superskönt, men hade gärna haft en vecka till innan man börjar jobba igen, men icke. Imorgon klockan 14 ska man vara på jobbet. Haha, har glömt bort lösenord och grejer så det får bli en uppdatering imorgon på jobbet innan jag sätter mig och tar samtal.

Skönt att jag ändå bara jobbar 2 dagar innan det är helg, men ska jobba på Soma på fredag med så det blir dubbelt upp, men på lördag hoppas jag att jag är ledig så jag möjligtvis kan shaka loss med damerna om dom inte har andra planer ;)

Njae, snart blir det sängen, jag är så gott som DÖD.

Puss och godnatt!

From Barcelona with love // Thai


RSS 2.0