Fredag 27 Augusti - Årets varmaste dag?

God fredag kväll allihop!

Där hemma i småland vankas det eksjö-fest om jag läser rätt på facebook, inte sant? Hoppas att ni får en rolig helg där alla ni som ska dit. Själv har jag njutit av en ledig fredag och början på min kommande helg.

Det var meningen att jag skulle möta Camilla på bogatell-stranden idag, men eftersom att damen inte kände sig så bra så stekte jag där ensam, det var ju inga problem förutom när man lökat i en timme och visste inte om man skulle ta med sig väskan när man skulle ner och doppa sig i vattnet i risken för att inte bli rånad? Kom på dock att skulle jag dra med mig väskan ner, skulle kameran och mobilen ändå sketa sig...

Så jag beslöt mig att lämna min väska hos ett par turist-tanter som såg snälla ut (som jag inte visste vart dom kom ifrån, lyckades lixom aldrig luska ut vilket språk dom snackade på.. isländska? ngn rysk dialekt kanske?) och det gick fint fint, tills dom GICK ! Hopp... Njae, men Alvaro kom senare och gjorde mig sällskap tills vi båda kände att vi skulle bokstavligen smälta i denna hetta vi har haft idag.

Eftersom att Alvaro precis tagit om sitt moped?körtkort som han förlorade för ett par år sedan, så köpte han sig en moppe idag. Den var riktigt billig och behövs fixas upp, men den rullar iallafall ! :)


Finger åt dig med!


Jag i min polis-hjälm? Bara lite cool och allmänt äggig.




Tjoohoooo!

Efter att ha käkat kebab i Gotico och ett par rundor på stan med moppen som jag nu har märkt av med min rövsvett så åkte vi hem till honom och kollade på film.. med AC ska jag tillägga. Vilken värme det har varit idag... Det visades att det var 38 grader vilket KAN vara sant, men jag var inte säker på om det verkligen stämde.

Nu är jag iaf hemma, lite saltig av både havsvatten och svett så tänkte jag ta mig en välbehövlig dusch. Kvällens planer är ännu liiite oklara, men jag vill till Catwalk, då en utav våra vänner som är komiker ska ha stand-up där. (var det ikväll?) Han är as-ball som person och vi cpar loss jämt när vi är ute, så jag tänkte ge honom en chans på scen oxå och se om han är lika cp där. Spansk stand-up.. vi får se hur det går..

Måste ju höra vad dom andra spansk-blatte-brudarna ska hitta på i stan ikväll? :)

Ha en härlig fredag folk!

From Barcelona with love // Thai


Tisdag 24 Augusti - Arbete vs. Plugg

Hej i svett-värmen!

Sitter i vardagsrummet och lökar just nu och väntar på att klockan ska bli senare. Jag ska träffa min karl lite senare idag och jag hoppas på att vi lagar till en ordentligt god middag och slaggar framför tv'n resten av kvällen.

Men fram tills dess har jag quality-time med mig själv. Mixade ner lite houngsmelon och kiwi tillsammans med citron sorét och det blev både en god och nyttig fruktkick och nu sitter jag här framför datorn igen.

I söndags ringde man ifrån skolan jag är intresserad av att studera på och informerade mig om nya kursstarter. Jag är jätteintresserad av att börja plugga nu, men jag ska skjuta upp detta till januari nästa år, då jag kommit hem ifrån Thailand och när julen har passerat. Men eftersom att jag behöver anmäla mig och att faktsikt bli antagen till kursen har jag bett om att få gå på intervju innan jag åker till Thailand, trots att det inte finns någon fast kurs-start nästa år än. På så sätt slipper jag tänka på det efter Thailand, utan har då bara CSN-papper att lösa.
Så just nu sitter jag och skriver ner en massa frågor och funderingar om kursen som jag vill veta.

Dom har flyttat till nya lokaler och skolan ligger inte mer än 10 min gångavstånd, vilket är perfekt för mig. Inget fan av att behöva gå upp för tidigt bara för att man ska pendla med buss och metro och grejer.

Ah, alltför många dagar spyr jag bokstavligt talat ibland på det arbete jag har just nu. Jag förstår krav och jag förstår att det finns regler, gränser och mål man ska följa, men enligt mig och säkerligen många andra är dom inte rimliga alls. För att lyckas med det ena, måste jag misslyckas med det andra osv och jag vet att jag abslout inte är ensam om detta... Regler ändras titt som tätt och själv förstår jag inte hur andra tex lyckas bli coacher?

Jag kan väl oxå gå runt en hel dag och göra inget mer än att prata med mina medarbetare, klappa på ryggen och ställa iordning alla tidningar och böcker på hyllan... eller? Att man sist men inte minst anställer människor som kommer hit för att festa sig redlöst, snorta och röka både det ena och det andra i konstant 3 månader för att sedan åka hem till Sverige igen, förstår jag själv att dom ger blanka fan i sitt arbete. Kan vara värt att tänka på, men detta gäller ju givetvis inte alla, som ni förstår.
Som sagt, det går inte alltid att vara på topp. Jag är bara människa och inte någon jäkla mirakel-robot.

I september börjar jag jobba på Club Solo på helgerna igen efter ett par veckors semester denna sommaren. Det blir återigen bara en ledig dag i veckan, men det ska nog bli rätt skönt även att jag vet att jag kommer klaga sen... 
Jag behöver pengarna och jag är fortfarande trött på att festa, så det lär passa mig perfekt. Club Solo har även en ny nattklubb på gång som öppnar i september och heter Soma, vilket för min del betyder dubbelt jobb och dubbelt betalt. :) Club Soma, eller Tiffanys som det hette tidigare är en riktigt fin nattklubb som bara ligger ett par kvarter ifrån Club Solo idag.

Njepp, nu ska jag nog ta en siesta mina vänner. Det är alldeles för varmt!




Varma strandbilder i solnedgången i Cunit i helgen..

From Barcelona with love // Thai


Måndag 23 Augusti - 5 dagars mini-semester.


Hej allihop! Jag hoppas att ni haft en kalashelg.

Ser är att det kräftskive-tider där hemma numera på alla korten jag ser på face. Ska oxå säga att jag själv var på kräftskiva hos Johanna förra tisdagen. Det var trevligt trots att jag inte åt ngt (icke ett fan av kräftor alls) och att jag bara hann vara där i 1,5 timma och hann i princip bara vara Johannas översättare, då hon blev rånad utanför sin port tidigare under kvällen. Jag kan säga att jag packade på mig alla värdefulla grejer på kroppen och hade min handväska tom när jag gick därifrån.

Det känns lite bittert att se på almenackan att vi är inne i sista veckan i augusti nu. Snart kommer september, oktober, november och usch december.. Bara namen på månaderna låter ju helt avskräckande. Men att sommaren tagit slut i Barcelona är definitivt en lögn. Efter en veckas oroligt väder med åska och regn, så verkar det som om sommaren har kommit tillbaka hit igen. Klockan är 22.45 och det är 25 grader varmt. Rövsvetten och fläktarna här hemma har kommit tillbaka igen. Jag kan garantera att vi kan ligga på playan ända in på slutet på september utan tvekan.

Jag har haft en mini-semester på 5 dagar (tors-fre-lör-sön-mån) och har spenderat den i Cunit, kom hem idag på eftermiddagen. Efter ett x antar jobbade dagar i sträck förtjänade jag detta stort och njutit in i det sista! Mycket har gjorts och roligt det har jag haft.

Onsdagen efter jobbet så stannade jag hemma hela dagen för att packa all skit som skulle med, städa av och tvätta lite. Meningen var att jag skulle till Catwalk och så skulle vi åka bil till Cunit efter att Alvaro spelat, men jag stannade hemma och somnade och blev istället uppplockad vid 5 på morgonen. Köra, det fick jag oxå göra. Basi, som var den ända som var nykter sa att han höll på att somna bakom ratten och jag erbjöd mig direkt med att köra.. Klarvaken var jag oxå.

Under torsdagen kom det sista ovädret in till Cunit, har aldrig tidigare sett ngt sådant oväder i hela mitt liv, det blixtrade så himmelen var totalt vit hela tiden och det verkligen spö-regnade under torsdags kvällen. Vi hann dock med en trevlig middag hemma hos Mario, hos hans pärons hus, där hans mamma odlar fullt med grönsaker både under jord och i träd. Henne gillar jag som fan, käck som faen e hon.


Matbordet under träd fullt med lime, citron, vindruvor och en massa annan frukt jag
varken sett tidigare eller vet namnet på.



Grönsak-trädgården. GULD !


Basi, men en utav dom största citronerna jag sett.


Fina blommor hade tanten oxå!


Senare på torsdagskvällen var det dags för födelsedagsfirande av Guti som fyllde 33 år. Vi åt tapas på La Arrozeria (en jättefin restauang precis vid stranden). Tapas, usch... det var så mycket, så jag vet inte vad jag skulle äta tillslut, men gott var det. Efter det så firade vi vidare med ett par flaskor på en bar med hela gänget tills klockan slog 02 och vi fortsatte vidare på The Suite och dansade iaf ett par timmar innan jag blev trött och vi åkte hem.


Alla på La Arrozeria. Guti, han näst längst ut till höger var det som fyllde år.


Marina & Jag.


Det hungria matvraket i mig var hungrig.


En liten liten del av käket.


Guti blev sur för att vi jävlades med att han fyllde 40, men vi rättade till detta lite senare, hehe.


Hela gänget på baren där vi satt efter middagen innan vi åkte till The Suite och dansade vidare.

Fredagen var lugn. Vi låg på stranden hela dagen, åt middag hos Alvaros päron innan vi smet ner till stranden igen för att ligga där tills klockan slog 20 och solen blev orange. Vi lagade god mat med vänner och spelade spanskt BUZZ hela kvällen. Vilket nöje!! Jag, som måste hinna översätta dessa jävla frågor hinner inte svara förrens det var dags för nästa fråga, så dom jag inte hann fatta ngt på tryckte jag bara på ngn knapp-jävel och det gick bra! Haha, jag vann ett par ggr. :)

På lördagen
åkte halva gänget ut med båt och vi åkte wake-board ute på havet. (wakeboard är som vattenskidor, men du åker med en "snowboard"-bräda istället) Jag har en gång tidigare åkt vattenskidor, men då var jag typ 12 år gammal och minns inte mer än att det var svårt i starten, att komma upp i vattnet.

Det krävs egentligen inte så mycket styrka än normalt utan det är tekniken HUR man ska göra det, som är svårt. Det som gjorde det ännu mer svårare är att på en sjö finns det inga vågor, vilket det gör på ett hav.
Du hinner svälja 100 liter saltvatten efter 20 min i vattnet. Samt hann jag själv tänka att ngn haj-jävel skulle komma och bita mig i röva, vilket gjorde mig lite panik slagen ibland när motorbåten var några 100 meter bort.

Men vi alla lyckades bra, trots att det vara bara en utav oss som åkte wakeboard tidigare. Marina var väl den som fick njuta minst eftersom att hon kom upp en ynkla gång. Jag själv lyckades bra. Gick åt helvete dom första ggrna vid starten, men så fort man fattade hur man skulle göra vara det inga problem alls. Det var skoj!!

Jag med den bästa kameran jag någonsin haft,  fick till ett par ritkigt fina bilder på grabbarna när dom waka:de.


Marina & jag njuter. Vad härligt det är att åka båt!


Trucho, den mest skillade utav oss, skulle givetvis styla lite. :)


Basis första gång på wakeboard hade inga problem alls, kan bero på att han redan är en jävel på snowboard.


Några utav grabbarna mitt ute i Medelhavet.


Bombia var oxå jätteduktig eftersom att han redan surfar. Dock var jag bara tvungen att lägga upp denna bilden då jag lyckades fånga ögonblicket där han fakstiskt trillade. Klockren bild!


Jag och min lime-gröna spanjack.


Alvaro fick oxå till det till slut.


Moi. Sol, hav... här trivs jag bra.


Mario, var nog den som lackade mest när han efter 10 försök med att komma upp, tillslut fick även han till tekniken och det gick !


Den ända bilden jag fick på Marina innan min kamerna ville dö resten av dagen.


Sist men inte minst och definitivt inte sämst, haha! My turn! (alvaros kamera)


Ligger vattnet... Snart kommer haj-satan och tar mig. (alvaros kamera)



On top ! (alvaros kamera)

Det vi alla fick sota efter var den sjuhelvetes träningsvärken! Alltså, den är sjuk..
Det har gått 2 dagar och jag har ont i vartenda kroppsdel, muskler jag inte ens visste att dom existerade gör ont.

Jag har ont i låren när jag går. Jag kan inte ta av mig kläder utan att jag ska stöna till. När jag ska sätta/ställa mig måste jag hålla i ngt. Jag har ont ÖVERALLT. ALLT GÖR ONT tro mig. Jag ser ut som 90-årig kärring när jag går och jag skojar inte. Är det så här det känns när man är gammal och grå..?!? Jag dör!!

Trots denna träningsvärk, som egentligen skulle komma att visa sin helvetes-sida först på söndagen, så blev det fest under lördagkvällen. Temat var Hawai och jag med det lilla utbud av kläder tänkte varken på att ta med mig hula hula-kjolen eller blom-kransen, så en färgglad blommig klänning fick duga. Jag skulle nog kunna kalla Hawai-festen till snarare ett dåligt försök av Greenpeace och woodstock?! Ska även notera att det var endast vi 10 som  var utsmyckade i dessa vackdra blommiga mormor-kläderna på hela nattklubben...


Marina, Ferran, Basi och Bombia på BoraBora-baren där vi drack cocktails.


Grabbarna på The Suite.


Mej hej kameran!


Den klassiska.

Trevligt och roligt hade vi allafall. Det dracks cocktails på Bora-Bora baren och även sangria kom in i bilden innan det slutligen blev whisky-cola i vanlig ordning på The Suite. Det var så fullpackat att jag dom sista 20 min före stängning satte mig utanför och bara väntade på att få åka hem.

Normalt sett så brukar vi alltid gå till grann-nattklubben när The Suite stänger, men det är syrebrist på The Suite så kan man räkna med att det inte finns ngt syre alls inne på nattklubben och ja, när klockan slog 05 så åkte jag och älsklingen hem till oss och hade fyllesnack i sängen tills vi båda deckade efter att ha överdoserat varandra med diverse kärleksförklaringar - ja sånt där trams vi alltid brukar göra...



Jag med lite egen kvaliétets tid med min karl under alla dessa dagar.
Uff.. äckligt mysigt det kan vara ibland.

Söndagen kom och vi vaknade sent, men spenderade även den på playan.Vi orkade inte riktigt med något annat pga träningsvärken.. Vi avslutade kvällen tillsammans med middag allihopa och sen på utomhus-bion som det bjuds på varje söndag på sommaren i Cunit. Den ligger på en gräsplätt (eller en kass fotbollsplan?) precis vid havet och det bjöds på fullmåne som lyste upp natten trots att att alla gatulampor var släckta, vilket var perfekt eftersom att dom visade Twilight - New Moon. Gammal film jag vet, men bara stämningen gjorde det hela till en mysig upplevelse...


Söndagsmiddag hemma hos Alvaro.


Utomhusbio med full måne stax innan dom släckte ner alla gatulampor.


Fullmånen lyste ner på oss.

Fullmånen får även ikväll avsluta min kväll. Ny dag imorgon och då ska det jobbas igen..
Är dock ledig från fredag tom söndag, så jag jobbar bara 3 dagar denna veckan vilket är skönt.

Vi hörs imorgon. Tänkte bla snacka mer om mina framtida studier då. :)

Bona nit.

From Barcelona with love // Thai





Måndag 16 Augusti - En eftermiddag i gracia.

Heeeej!

Ännu en kväll är jag så jävla sen med att skriva, haha. Jag hoppas att ni alla haft en bra start på veckan.
Min vart bra, jag började vid kl 10 efter att ha jobbat ihop 2 timmar som jag jobbade över förra veckan. Så jobb-dagen kändes kort. Fint e de.

Alvaro kom in ifrån Cunit vid 19, så vi träffades här uppe i mitt område. Stadsdelen gracia har den årliga "stadsdels-festivalen" och senast jag var där var när jag var här nere med Madde och Fille. Skoj hade vi !
I gracia där alla smågator går kors och tvärs, jag hittar fortfarande inte när jag väl har kommit in i det området, men det är fint som faen. Iallafall... Varje år i augusti startar denna fest och meningen är att varje gata ska utsmyckas och det tävlas alltid om vem som är den bästa. Allt från istider till Aladdin-världen kan det vara.

Riktigt kul och se vad de har för idéer. Plus att över det så är det konserter på alla små torg med scener och öltält så det räcker. Givetvis är det mest fest på kvällen och natten, men det var kul och se hur det så ut på dagen oxå.
Dock hittade jag inte så jäkla många utsmyckade gator och då vart jag besviken för dom jag hittade var snålt utsmyckande.. Kanske ska ge mig en sväng ute senare i veckan och se om jag hittar fler.. :)




Lego-land!

Efter det gick vi hem till Pedro och sällskapade han och Victor med wii-spel. Det var skoj. Vi lirade nog barnspel för typ 5-åringar, haha. Och så blev det hemkörning av thaimat oxå. Jag har hittat bästa thaistället i stan. Du betalar 10 euro och du får 2 rätter, mmmh mmmmh !


Wii-spel & hemmakörd thaimat hos Pedro.




Vi kladdade på Victors brutna ben. Cooolt.

Tja, det var min dag i helthet. Imorgon tisdag är jag bjuden på kräftskiva och jag som INTE ens gillar kräftor! Har sagt att jag kan vara underhålling av ngt slag, så det blir nog en flaska lambrusco imorgon iaf. Innan det tänkte jag faktikst dra i väg och sola solarium, jag är spök-vit i ansiktet och det är inte ok i augusti. Nope. Inte alls !


Jag hittade en butik idag som säljer "svenska" märkeskläder.
Hittade ett par jeans ifrån Cheap Monday för 15 euro. Som hittat!
Tom jag som har en bening röv fick en fin stjärt i dessa! :)


Vi hörs imonn eller på onsdag va? Puss på er!

From Barcelona with love // Thai


Söndag 15 Augusti - Summering av veckan.

Buenas noches!

Jag hade planerat in att sova resten av kvällen efter att jag kom hem ifrån jobbet idag vid 18, eftersom att jag var ute och festade igår och var "jätte"pigg när jag vaknade kl. 09 imorse för att gå upp och jobba 8 timmar och dessutom ÖVERtid i en halvtimme. Men icke. Givetvis hittar jag på annat, städa hela lägenheten var visst lockande. Skurade badrummer från golv till tak inkl. pustade skåpsdörrarna. Rent och snyggt är det iaf!


El bano. Kliniskt rent och en klick av orange.


El salon.

Sen på det var det ju dags att käka oxå, istället för att koka till ngt lätt blev det 2-rätters thaimat till kvällskäk som jag lagade även till tjejerna här hemma. Grön curry och kyckling... Även den blev jävligt lyckad!! :)

I veckan har jag förutom allt jobb hunnit med att festa téet två gånger, det ni ! Och trots att jag mått bajs dagen efter har jag iaf orkat ta mig till jobbet och även ångrat mig att jag inte stanna hemma och sov istället.

I onsdags var det iaf rekord i att spendera så lite pengar på en utekväll. Jag träffade ett par goa tjejer ifrån jobbet och hade en riktigt rolig kväll med Linn. 
Jag spenderade (efter att jag faktiskt räknat ihop) 14 euro på hela kvällen inkl. taxiresor. Det blev 4 nattklubbar besökta totalt och vi började med det ny-flashiga 5?+stjärniga Hotell W. Vi satt på 26:e våningen och hade utsikt över det mesta över Barcelona stad. Det skålades med en Amaretto med is.

Där efter stod vi i kön till Opium och i samma veva träffar jag min gamla chef ifrån Solo, som numera jobbar på Opium. Turen var med och 5 damer gick rätt igenom dörren. Senare hamnade vi på Icebar och fick bla springa in i frysrummet där bar, soffa och bord beståd av is. Kallt så in i helvete var det, men svenska tjejer är vana vid kyla.
Sist men inte mint sprang vi in på Catwalk och söp oss redfulla på whisky/cola och dansade till bra house resten av kvällen. Hej fylla va skoj jag hade!


Jag & Johanna på Hotel W.


Asballa Linn ifrån Arjeplog & jag på Hotel W.

Igår lördag var jag ute på ett nytt ställe jag aldrig varit på. Marys Place hette det och låg på Carrer de Casanova.
Joakim, en arbetskamrat hade lockat lite folk ifrån jobbet och tyckte att vi skulle dit. Jag var till 03, men hade riktigt kul ändå. Påminner mycket om Cunit. Fullt med spanjorer och musiken var en blandning av både house, pop, rock, spanskt och karaoke-klassiker. I LIKE ! Dit ska vi fler gånger.

Innan jag gick dit hann jag med att hälsa på Alvaros vänner (och nu mina :P ) Pedro och Victor som båda jobbar på en liten bar här i gracia som heter Ninfas. (som säljer drinkar för 3 euro fram till 03!! ) Pedro är även han dj, men kör hårt på kategorin indie, vilket är en mycket trevlig musiksmak. Det blev en whisky/cola med grabbarna innan jag gick vidare till Mary's place.


Pedro goes indieee at Ninfas.


Victor som bröt benet dagen han skulle åka till USA på semester, fett otur!


Senare på Mary's place. Några utav tjejerna som jag var med.


Camilla & Joakim.

Det känns som jag har jobbat år och dagar nu och jag ska jobba 3 dagar till innan jag äntligen blir ledig i 5 dagar.
Det var meningen att jag Alvaro, Mario, Basi och Dani-Vi skulle åka till Almeria/Mojacar på fredag för att spendera helgen där. Det ligger i södra spaninen och det var meningen att Alvaro skulle spela på en strandklubb som min gamle favorit Pitu är sommar resident. Jag har sett tidigare bilder och filmklipp därifrån och det ser så jäkla ballt ut. Mojacar skulle man kunna jämföra som ett gammalt Ibiza, där det mest är spanjorer som besöker. Nu blev detta inställt och jag blev kinki, vi hade bokat detta för längesen och jag hade sett fram emot det men NEJ...

Istället kommer jag att spendera hela ledigheten i Cunit, så jag kommer ändå iväg ifrån stan. Det ska bli skönt, vi hoppas bara att vädret vill jag som vill. (pretty please!!)




Natt/strandklubben jag missar bittert... (bilder tagna ifrån facebook)

Nähepp!! Nu är det dags att nana. Jag hoppas att bi haft en riktigt trevlig helg. Läst en massa bloggar och sett skoj ifrån tjejgänget där hemma. Saknar er allihop!

Bona niit !
From Barcelona with love // Thai

Fredag 13 Augusti - Färgat, fejkat men klockbilliga!

God fredag!

Idag är det ju fredagen den trettonde, är det någon som haft någon otur idag? Jag har faktiskt inte råkat ut för ngt speciellt. Dock fick Alvaros killkompis indraget körkort idag i 1,5 år, woho! Vilken otur, han hade..!

Ikväll tar jag det lugnt för imorgon jobbar jag vid 10 igen, det suger men man vänjer sig lixom. (usch!)

Idag har jag träffat Alvaro igen som numera har spenderat nästan alla dagar i Cunit eftersom att Mario har semester i 2 veckor. Ganska skönt ibland, då hinner man sakna och hitta på saker med vännerna istället och ha riktigt skoj.

Idag var vi iallafall en sväng på stan. Jag kan inte säga att jag seriöst går in i varje butik o kollar när jag är ute med honom. Vi brukar dyka upp på dom mest underligaste ställena ibland och kolla på massa andra saker som jag normalt aldrig skulle leta eller titta efter...

Jag har numera blivit fan av Casio's fake-klockor sedan en tid tillbaka...
Jag äger själv en äkta vit Casio Baby-shock, men har den även i fake, i guld som ligger på halva priset. Nej, jag ser absolut ingen skillnad på dom alls.. 


Min välanvända fake Casio & min Icke så använda äkta Casio.

Nu i sommar har det kommit en annan ännu billigare variant som påminner om dessa jag har. Märket Casio står inte alls med på klockan, men eftersom att det inte står ngt annat märke på heller, så döper jag dom till fake-Casio. Dom finns i alla möjliga färger och är lite tunnare, lättare och mindre än dom äkta.


Får du ett bra pris får du alla klockor för 1200 SEK.
(eh, jag ska först ha den ljuslila, sen den persikofärgade, sen den turkosa... :)


Jag har gått och blivit seriöst kär i dessa...! Jag fick den lila strax innan sommaren och köpte mig idag den rosa (efter typ 30 minuters velande, eftersom att jag ville ha ALLA, haha OCH jag kommer att köpa alla...!) Jag som fattig invandrare i spanien har inte riktigt råd att punga ut rikigt så mycket pengar på fjuttig klocka, därmed köper jag hellre 6 stycken i fake och i snyggare färg till priset av 1 äkta. Variation är betyldigt roligare och att handla billigt är ännu roligare.


Mina 2 som jag har inhandlat, rosa & lila.

Det finns ingen mening med att låta plånboken svida när den egentligen inte har råd till det.
Om jag ska överdriva är det är ungefär som att köpa sig en LV-väska, men att leva på nudlar resten av månaden eller köra fin bil för 600 000 kr och bo hemma med blattemamma och dela sovrum med lillebror.. ? Förståd ni min pik om hur töntigt det låter? :)

Nähe!?
Kanske man skulle kolla på film kanske.. Hörs imonn! Hoppas ni har en mysig start på helgen vänner.

From Barcelona with love // Thai

Torsdag 12 Augusti - Gammeldags eller årtiondets "Miss Independent"?

Men god kväll.

Har nyss kokat ihop lite käk som nu ligger i magen, mätt är jag. Ska egentligen sova, men efter att ha läst runt lite fick jag mig en liten tankeställare jag måste få dela med mig..

Jag är inte den som bryr mig särskilt mycket, men givetvis har jag åsikter om saker och ting.. Och något som jag verkligen Verkligen stör mig på här nere, visst det finns minst lika många sådana hemma i Svea, men det är dessa damer som kallar sig för "Miss wannabe Independent woman" och bla bla bla.

Dom brukar ofta köra med Beyonces låt-texter och wannabe-stil om independent hit och independet dit. För jag är kvinna, jag behöver ingen man, jag kör mitt egna race och jag går med näsan i vädret och tror att jag är så jävla ball bara för att jag är singel men ändå så jävla stark.

Och på det så tror jag att jag är supersnygg och skryter högt om att jag betalar alla mina kläder alldeles själv och ev plastikoperationn jag gjort hit och dit... Jag skiter väl fullständigt i hur mycket du har betalat för dina jävla pattar? WOW !

Ah, eller något i den stilen... Dom snackar om stolthet till höger och vänster men är egentligen antagligen mest fylld med både avundsjuka och svartsjuka så det räcker och blir över. USCH! Allra värst är nog den där "whatever" snap:en dom ibland kör med och se ut som frågetecken i nyllet? Que..?

Som att jag bryr mig, men snälla dämpa den där stoltheten lite va, den tar ju över dig som om du bar på en sjukdom.

Jag tror vi alla innest inne drömmer om att gifta oss rikt med en man en dag så sluta ljug nu, inte sant !?!



Godnatt!!
From Barcelona with love // Thai


Tisdag 10 Augusti - Thailand bokat & betalt!

God kväll gott folk!

Idag kan jag vara uppe hela natten om jag så gärna vill, börjar jobba imorgon vi 14, vilket faktikst ska bli skönt. Gött med lite variation på jobbet trots att jag föredrar att jobba morgon under sommartid.

Idag har jag träffat Camilla, Jeera, det var längesen jag träffade Jeera, typ förra hösten och hon har hela tiden befunnit sig i Barcelona. Jag är sämst på att hålla kontakt jag vet, men det var riktigt kul och träffa henne och höra hur hon har haft det. Fortfarande lika härlig och go. Jag hoppas att vi hinner träffas oftare. Vi hade även 2 nyanlända svenskor Tina och Sanna, som Camilla är bekant med. En av tjejerna har varit här tidigare och jobbat. Det var kul och lära känna dom och jag ser fram emot att lära känna dom mer. Eftersom att jag är dödstrött på att festa försöker jag komma på så icke-utgångs relaterade påhitt som möjligt. Tex att vi måste ha tjej-picknick i Cituadella parken med lite gott käk och en och en annan flarra vin, men inte utgång. Nu ska man bara boka in skiten oxå och hoppas på härligt väder..

Jag har även hunnit att laga svennemat i form av egna köttbullar med kokt potatis och gräddsås. En viss Phatt här hemma uppskattade detta mycket hahaha, så länge hon har tjatat om att få äta det där. Mätt och belåten är jag och pöser i min säng helt ensam hemma.

Igår, finally som vi längtat och planerat så köpte vi äntligen vår biljett till Thailand i vinter! Vi kommer att vara borta i 1 månad mellan 8 november och 8 december, inget jobb, bara avkoppling!!

Biljetten var normal-dyr men vi fick kosta på oss en reseförsäkring oxå som låg på 100 euro extra, men det var det värt. Man tvekar alltid på dessa extra tillägg just för att det aldrig händer någonting, men eftersom att Alvaro aldrig tidigare varit i Thailand kan han ju råka ut för matförgiftning och annat otrevligt vilket kan då vara bra att ha.. "peppar peppar"

Vi båda ser fram emot detta som satan och har redan insett att vi kommer halvt döda varandra på resan. 24 timmar om dygnet med din karl i 30 dagar utomlands blir lite som en utmaning, haha. Shit det är bara 3 månader kvar innan vi åker. OM jag längtar !! Det ända som fattas nu är att Alvaro ska ta tummer ur röven och vaccinera sig mot Hepatit B. Jag är färdigvaccinerad sedan länge tillbaka. :)

Vad har ni för planer i höst?


Jag & Alvaro på Ibiza 2009.


Alvaro & jag i Malmö när vi var hemma i Sverige hösten 2009.


Alvaro, mamma, jag, pappa och min ena syster Nipa med Justin i magen, hemma i Nässjö.
Hösten 2009. Alvaro och mamma klickade direkt utan någon som helst godkänd språkkommunikation.


Alvaro & jag i Andorra på skidresa vintern 2009. Längst upp på toppen!


I ett kallt Amsterdam i februari 2010.


Alvaro i Amsterdam 2010.

Vad ska jag hitta på nu då..?
Hoppas att ni får en mysig kväll. Jag måste tacka för dom kommetarerna jag får. Det är jättekul att ni kommenterar mina inlägg, alltid kul att läsa något! Puss på er!

From Barcelona with love // Thai


Måndag 9 Augusti - Årets dyraste fest.

God måndag på er! (obs! Varning för långt, men intressant inlägg m mycket bilder)

Min måndag började bajs. Jag var tvungen att gå upp och jobba och bara det säger ju vilken dag man har haft? Plus på det är att jag numera även ska vara "expert" på digital TV, vilket jag verkligen inte är. Så idag tappade jag mitt tålamod ett x antal gånger framför datorn och skrek nog det fulaste jag kunde komma på om våra kön.
"Ska det vara så jävla svårt att hitta meny-knappen på fjärrkontrollen människa?! " OSV OSV...

Dock avslutades min måndag väldigt bra :) Men det tar jag upp imorgon istället.

Under helgen jobbade jag på kalaset Barcelona Summer Festival som gjorde sin premiär förra året, vilket till en förvåning inte kom så mycket folk än man hade förväntat sig. Baräknat hade man väntat sig ca 15 000 besökare, med det kom "bara" 10 000....Festivalen var ändå bra, dj'sen var ännu bättre. Att dansa uppe på ett berg med utsikt över stan och vissa glymtar av havet i solnedgång med dunkade house-musik var en viss härlig känsla, speciellt när man dansar och umgås med dom man tycker om..

I helgen var det dags igen, på samma plats, men på arenan inomhus. Istället för att stänga vid 03, fick man lov att ha öppet till 05 eftersom att det var ett inomhus event. Jag jobbade 11 timmar på fredagen och lika många timmar på lördagen, mellan 18-05. Musiken var betydligt bättre på lördagen, då fredagen kändes som man enbart var på ett After i 12 timmar, dvs... dunkande musik utan en ända röst i låtarna. (buuh på det!)

Att det enbart kom 2000 personer på båda kvällarna, när man hade förväntat sig 15 000 personer som förra året gjorde att jag inte serverade än enda drink på VIP:en innan klockan slog 01.30 varje kväll... Jag satt därmed på läktaren och bara halvsov mellan 18-01 med viljan att bara få gå ner till dansgolvet och att få dansa liiite.. Det fick duga med några steg på läktaren istället, men jag var ändå rätt nöjd över att jag fick jobba där uppe..

Bilder tagna ifrån www.tillate.es


Irene, tjejen som jag jobbade med i fredags. Vi hade skitkul tillsammans. Hon jobbade aldrig på lördagen eftersom att man ringde runt till halva personlen och bad dom ej att komma, pga att det var så lite att göra.


Alvaro & jag - ååh, va jag tycker om det här fotot.


Kanske en mer sann version av vårt härliga förhållande.. haha!


Givetvis var det många som uppskattade det hela, men årets festival var katastrof. Under lördagen hade vi några tjejer som gick på stranden och delade ut gratis inträden inkl. med vip entré. Jag satte halva jobbet på gratis lista hela natten och tyckte att det var jättekul att det faktikst var ett par som kom.

Så klart kom det ju folk till VIP:en, men det var mestadels vänner och folk man kände tidigare och eftersom att vi alla visste att festivalen hade gått back på pengar, så var "att betala drinkar" inget måste senare in på natten.. Till och med jag söp mig snurrig på Mojitos "Bag'n Box"arna som vi hade. Jag hade iaf roligt, trots deras förlust  och trots att jag var slut efter mer än 20 timmar arbete under denna helg.

Vissa bilder tagna ifrån www.clubzone.es


Ferran & Pedro Baker håll mig sällskap större delen av kvällen på VIP tills klockan slog sent.
Jag i Pedros feta glajjor..


Marina & Jag. Marina var en utav tjejerna som var med och arrangerade festivalen.



Bossen.


McD - kvällsmat på VIP:en.



Trots lite folk, var det underbart fina ljuseffekter.


Mario, Raul, Quim & Alvaro senare på kvällen.


Martin från jobbet kom och hälsade på med hans vänner. Det dracks mojitos minnsann!


Jag tyckte att Raul passade bra i sopsäck som jag fixade till honom.


Jag & Fransisco, en mycket gammal man, lik Gandalf i Sagan om ringen. Karln luktar illa och har målade naglar.
Han brukar dyka upp på Club Solo i 70-tals kostym, men lika lika sleten för det, men det charmigaste är att han dycker upp med en baguette och en dagstiding i handen, haha.

Fransisco är annars väldigt snäll - jag kallar honom för Housens Jesus, för det är precis vad han är. Hans partliv är som en bibel. En väldigt bra vän till Alvaro, som i sin tur har vänner ifrån alla årtionden.. uff !




Sen fattade bög-fotografen visst för att fota - en linslus som jag tackar nej? Ehh, naee, tror inte det !


Det delades ut MÄNGDER av gratis kondomer..!


Alvaro använder till att blåsa upp ballonger bland annat..


Och även sätta dom på huvudet själv.. =D


Vi kom på ett sätt att göra schyssta bilder.. Det var skoj !







Det som fattas nu är att betala alla löner för alla 100 personer som jobbade under denna helgen därbland jag. Det är alltså inte säkert att jag får betalt, men det är sånt man lär sig. Jag är inte arg alls. Jag vet inte äns om jag förtjänar pengarna eftersom att jag knappt jobbade..

Jag tycker dock synd om dom personerna som faktikst la ut och sponsrade med egna pengar till festvalen. Festivalen hade detta året hade inga sponsorer som hade bidragit med pengar, därför var det privatpersoner som la ut sina pengar på detta.

MEN... Jag tycker mest synd om en kille... Han satt mest på läktaren och tittade ut på den halvtomma arenan på kvällen. Man såg lixom i hans blick "vad i helvete har jag gjort..?" Senare på kvällen söp han sig redlöst full och bjöd nog vartenda polare på sprit till det kändes bättre.. Killen är 24 år gammal, han har inga rika föräldrar utan pengarna har han själv sparat och jobbat ihop. Det var 300 000 kr, vilket kan vara en pantslant i ett personligt bidrag till en festival, men betydligt mycket mer för honom själv - som du och jag. Japp.... personen heter Mario, jaaa vår egna Mario !
Mitt i hans fylla i lördagskväll när vi var på väg hem kläckte han; " Det är är min livs dyraste fest..."

 Jag tycker sååå synd om honom. Därmed känner jag dåligt samvete att be om att få betalt för mina fis-timmar jag jobbade när jag vet hur mycket han har förlorat. Usch. Han är tillbaka på 0..

Han och Alvaro har åkt till Cunit idag, för att chilla med grabbarna där och för att tänka på annat. Alvaro köpte honom en ny Blackberry-mobil idag, för att Marios gick sönder under festivalen och som ett liiitet liiiite plåster på såren.

Men trots katastrof-festival så hade vi ändå kul och jag lärde känna en massa nytt folk, vilket var skoj!

Nje, nu ska jag sova. Hoppas att ni har haft en fin dag där hemma.

Puss & Kram
From Barcelona with love // Thai

Torsdag 5 Augusti - Snoka på sin karl.

Hej och godkväll ni som är vakna.

Just nu spelar min karl på Club Solo och eftersom att Barcelona Summer Week har startat igång så har dom ett samarbete med radioprogrammet DeepInside, där dom just nu livestreamer ifrån Dj-båset där han spelar JUST NU fram till 03. Inte varje dag man kan snoka och titta på sin karl när han är ute och spelar, medans man själv ligger hemma i sängen... mohahahah!! KOLLA IN DET HÄR (fram till kl: 03.00)


http://www.deepinsidesession.com/live.html



God Natt!

From Barcelona with love // Thai

Torsdag 5 Augusti - Färg i håret.

Hallå hej allihopa.

Lite surt att det är augusti.. faktist, för snart är det september och sen oktober och då luktar det redan höst.
Något som jag dock ser fram emot i höst/vinter är att jag och Alvaro åker till Thailand i 4 långa veckor! Det ska bli såå skönt och kul att få släpa med honom till mormor :)

Hade Jag fått bestämma hade vi varit där iaf minst 8 veckor, men det kan inte alltid bli som man vill. Jag har varken tillräckligt med semesterdagar eller pengar och han kan inte var ifrån sitt jobb så länge. Jag var senast i Thailand i 3 månader för 3 år sedan, så känner att det är dags att ge mig själv en dos av både underbar mat, shopping och avkoppling! Mamma, pappa och mina båda systrar med kids ska oxå åka, så vi kommer att tillbringa ngn veckan tillsammans där, men mestadels så kommer vi att resa runt själva. Mamma och pappa, dom asen har köpt en 3-månaders biljett.. uff, om jag är avundsjuk! 


Quim kläckte ett kort på Alvaro och mig i helgen.. Här på Solo i fredags efter jobbet.


På stan när vi promotade för festivalen i lördags. En paus i skuggan..

Just nu sitter jag med färg-klet huvudet. Det var verkligen dags att färga utväxten, eftersom att jag är så ljus naturligt ser det ut som jag är flint när det växer ut + att jag vill känna mig lite fräsch inför helgens jobb. Målat både naglarna och tånaglarna oxå har jag gjort, mmmhh !


Mina naglar är neon-rosa! Ett nagellack jag lånat utav Phatt. I like.


Varning för fot-bild. :) Mina tånaglar är i sin vanliga ordning turkosa. Jag gillar att ha det till bruna sandaler, lyser igenom på ngt sätt..

Lyssnar på Kents senaste album En Plats I Solen. Den är grymt bra, även om jag inte har hunnit lyssnat ordenligt på alla låtar än, dock är min favorit på den Ensam lång väg hem.

Vart lite sur och avundsjuk när jag var hemma i sverige i juli och insåg att jag missade deras konsert i Göteborg med en fjuttiga vecka! Har totalt varit på 6 konserter med dom och dom är grymma live, vilket tryck och vilken känsla. Helt obeskrivligt bra.. Den bästa konserten var ändå i Göteborg med Aleksandra då dom precis hade släppt Du & Jag Döden....uff !


Kent - En plats i solen.

Senare ikväll ska jag träffa Alvaro, hans syster Lili och hennes pojkvän Joel. Vi ska käka hamburgare på ett ställe som Lili gillar att käka på. Enligt henne är stället likt typiskt ett 60-tals café, ni vet tyiskt Grease-hak.
Det låter intressant, vi får se om hamburgarna är lika goda. Efter det blir det raka vägen hem för sömn.

Imorgon jobbar jag som vanligt 8-15, men det är ändå ganska chill eftersom att jag mest ska medlyssna på folk.
Senare på kvällen ska jag upp och jobba på Montjuic på Barcelona Summer Festival i 11 timmar, både fredag och lördag. Det är står klart att jag ska jobba i VIP:en, vilket är positivt, då känns det som liiiiite mindre jobb och plus att jag får jobba med Mario. Hellre han än ingen jag känner alls, haha! Tydligen ska det vara helvitt i klädsel imorgon har Mario valt, får väl inte mer än att ge med mig... :)

Njepp, nu ska jag hoppa in i duschen innan håret faller av.

Borde ni där hemma i käka kräftor och sånt snart??

Godkvällens!
From Barcelona with love / Thai


Måndag 2 Augusti - Popcorn nights.

Men god kväll eller.

Jag har fortfarande inte rört röven sedan jag kom hem ifrån jobbet. Känner mig lugn och go och har absolut ingen annat att göra heller. Vill oxå ta det lugnt eftersom att jag inte är riktigt kry ännu... por favor dios!

Jobbet idag gick snabbt, vi har utbildning denna veckan så det kommer bli soft rätt igenom.
I helgen väntas det jobb, då står jag i baren på Barcelona Summer week jobbar för fullt, det kommer (nog?) bli kul..? Hade jag inte jobbat hade jag gått på festivalen ändå och nu kan jag lika gärna jobba och få betalt samtidigt som jag njuter av den oxå.

Idag blir en fortsatt soft dag. Min andra roomie Lianna kommer hem ifrån sin 10 dagars resa ifrån Marocco, så jag har foton som ska tittas på. :) Imorgon är jag bokad till en dejt med Camilla, kom just på att jag ska ringa Lina och tvinga med henne oxå. Vi är nog dom sista intresserade i hela världen som ska se Twilight, men blir lite så... jag är alltid as-sen i filmvärlden då jag har en massa annat för mig..

Ska strax iväg och hälsa på Pedro Baker som jag kallar han för, Alvaro ska med dit och vi ska nog mest chilla, eller jag ska nog se på när dom käkar middag eftersom att jag nyss ätit min.

Kan därmed promota kvällens 2 Djs som kommer spela sönder Cityhall ikväll. NJUT !


Pedro Baker & min spanjack till karl Al Muñoz ikväll på
Cityhall.




Kenza är ju förfan i stan, va glad jag blev att hon är nere och turistar!!
Blev ju tvungen att slänga iväg en kommentar till henne! :) HAHA!


Puss & mys
From Barcelona with looove // Thai

Måndag 2 Augusti - Ny header

Tja!

Ny header har man pulat fram sådär på eftermiddagen... Vad tycks? Något mer jag ska ändra på?
Nu ska de lagas ris-soppa! Mumma, återkommer senare.



Hej svejs!

From Barcelona with L // Thai


Söndag 1 Augusti - Sjuk IGEN ?!

Hej !

Shit, det var inte förrens NU jag upptäckte att det var 1 augusti idag, snart är det höst och det är hemskt. Jag mår bokstavligt talat DÅLIGT av allt som har med regn, vind och kyla att göra. Att jag lyckats flytta ifrån snön gör mig överlycklig bara det. Dock trots att det är 1 augusti så är sommaren långt ifrån över...

Det är söndag och jag slulle egentligen ha jobbat, men jag har blivit sjuk IGEN. Helvete, jag orkar inte med det här. Jag vet inte vad som är fel och jag vet inte vad som fattas mig och min kropp för att det 365 dagar omåret ska fungera bra... Eller ok, på ngt sätt vet jag kanske vad jag behöver göra. Äta bra mat på rätt tider av dygnet, slutaröka och kanske börja röra på mig istället?

Alla dessa gångerna som jag varit sjuk har det varit precis samma sak, jag blir täppt i näsan och får ont i halsen, sen hostar jag och snyter upp 2 lite lime-grönt snor varje dag i ett par dagar, sen går avslutas min förkylning med att jag hostar, så nästan lungorna går sönder.. Och på det så har jag feber. Shit, hur har jag kunnat förstöra min kropp på detta vis..? Dum jävla idot var jag när jag var 14 och trodde givetvis att jag var asball.

Läste att Micka skulle starta sitt nya liv och jag funderar (eller ska) göra samma sak, men shit hjälp mig? Hur gör jag? Mitt humör som redan är en bifferfitta kommer ju inte bli bättre av det här...?

Imorgon ska jag nog åka till sjukhuset igen, få medicin eftersom att det som jag har hemma håller på att att ta slut och går man till doktorn så får man både papper på att man varit där (vilket betyder att jag inte förlorar några pengar ifrån jobbet) och sen mycket billigare recept på alla mediciner. Då kostar dom typ bara 10 kr styck.

Jag har mer att klaga på med det tar jag upp senare, men tänkte ändå klämma in ngt roligt jag har gjort dom här dagarna...

I fredags när jag var ledig så åkte vi runt stan i vår Mini som var överklistrad med stickers och flyers med Barcelona summer week. Det var skoj. Givetvis fick jag köra i den helvetes fredagstrafiken eftersom att min kära karl inte har ngt körkort. Igår så spelade även Javi Mula på Bershka på Passeig de Gracia och vi var ca 20 personer som delade ut flyers till folk. Givetvis var jag klädd i "galletan" (=kexet på svenska) och sprang både till La Ramblan och på Portel de Angel. När han började spela var det ett jävla bra drag måste jag säga... :)


La galleta!


Bilen!!

'
Igår utanför Bershka. :)

Btw, så går den här på repete här hemma:
Uffie ft. Pharrell Williams - Add Suv (Armand Van Helden Vocal Remix)


Nu ska jag fortsätta halvdö i soffan. Later så hörs vi.
From Barcelona with love // Thai


RSS 2.0