Lördag 26 Februari - Vårsol i Barcelona



Att solen och våren kommit till Barcelona, ja det har vi märkt. Dock vet jag fortfarande inte vad jag gör inne när det är typ 18 grader varmt UTE. Det är ju dumt, inte sant..

Helgen har varit cool. Igår efter mycket om och men så träffade jag klassen, vilket var trevligt. Vi hängde i en bar och drack groggar för 4 euro. Efter det stack vi till Marys Place som förövrigt spelade KASS musik. Jag försökte hålla ut, men sen blev jag fan tyvungen att åka hem. Musiken förstörde lixom hela kvällen.

Idag tog jag sovmorgon för en gångs skull. Lagade ihop färsk pasta med salla och rökt lax tillsammans med creme fraise med romesco-sås. MUMMA!

Alvaro spelar på Cosmobelleza-mässan idag. Massa hårvisningar och skit. Vart lite sugen på att gå, men min kropp vart lite för trött för det idag så jag sket i det med. Han ska till Cunit ikväll och spela och jag ska jobba på Soma, annars är det inga som helst planer.

Imonn söndag ska jag inte gå utanför dörren för då ska jag plugga. Vi ska lära oss om hur vi ska kunna förlösa ett barn på ett flygplan... och det låter jue... intressant?

Lotta var ju besök här i förra helgen och vi hade jättekul. Hade inte träffat henne på 4 år, men när hon kom så klickade vi DIREKT, precis som förr. Härligt det kändes. Jag försökte visa runt henne Barcelona så jag jag kunde, men Lotta klarade sig utmärkt dom dagarna jag var i skolan. Hon blev den som förhörde mig på läxorna och lärde mig ett och annat! Snart ses vi igen när jag kommer till sverige! =)

En liten bildbomb ifrån förra helgen!


Lotta satte sig på terassen det första hon gjorde dagen efter att hon kom.
Jag tycker typ att det var kallt och hon var väl iprincip bredd på att lägga sig i bikini..


Vi gick en sväng på stan...


.... och köpte juice !




En Lotta på La Rambla. Nöjd.



En glad Lotta i Barcelona.


Jag tog med henne till Sagrada familia..


Lotta fick även träffa Alvaros familj och vi spelade golf i regnet.




Vi gick givetvis ut! Det blev Jamboree på lördagen.


Lotta fick låna mina rosa innetofflor under hela vistelsen.


På söndagen gick vi en Jättepromenad längs hamnen och på Barceloneta.






Lotta fick mig själv att påminna mig om hur vacker denna stad är.


Vi körde på jump-cards på stranden.


.... inte så jävla lätt när man inte vet när vågorna kommer.




Lite bajs på stranden hittade vi oxå.


Vackra kyrkan!


Vi gjorde thaimat och mättade magen i 2 dagar.


Fruktshaken på jorggubbar, kiwi, mynta och citronsorbé vart toppen.

+ SUSHI BUFFÉ
+ WII KVÄLL.

Helt klart ett toppenbesök! Tack för att du kom ner Lotta!

From Barcelona with love // Thai


Torsdag 24 Februari - Sen senast.

Det känns som 100 dagar sedan jag hade tid med att blogga....

Det har hänt mycket sedan sist kan jag lova... Meningen var att jag skulle plugga spanska fram till i slutet på april månad och sedan börja cabin crew kursen, men för 2 veckor sedan så fick vi mail om att allra sista kursen satte igång nu den 16:e februari istället. Det var inget annat att sätta en paus för spanskan och hoppa på kursen.

Vi kör nu i full fräs intensiv cabin crew kurs i 6 veckor, sen OM vi klarar oss igenom alla prov ( 1 prov DAGLIGEN och 1 EXAMEN i veckan) så kommer vi att vara nykläckta små kycklingar redo för att flyga. Det har varit en massa bajs med betalning osv, pga att företaget som rekryterade oss visst inte hade betalat vidare dessa pengar till det företaget vi kommer att jobba för. LÅÅÅÅNG historia. Usch, men det verkar iaf vara fixat nu eller på rätt håll åtminstonde. Så under en veckas tid har en klass med 35 studenter nu blivit ca 20 personer pga allt krångel.

Jag är fortfarande kvar och det är jag glad över. Kursen, trots en jävulst massa plugg har gått bra. Vi har hitills haft typ 4 dagliga test och 1 examen. Jag har klarat dem alla med över 90 %. NÖJD.

Vi fick välja en bas ifrån Italien, Tyskland, England eller Sverige.
Jag har redan fått min bas och det blir faktiskt hemma i SVERIGE, tro det eller ej. Vart först lite besviken, men planen ser bra ut. Har tillfälligt boende hos Lotta tills jag bestämmer mig för hur jag ska ta mig vidare. Givetvis HOPPAS jag på att jag så snabbt som möjligt kommer få basen i Barcelona. Så NEJ, jag ska inte flytta hem till Sverige och jag och min karl ska inte sära på oss. =) I början kändes det väl inte alls kul.. Dela på sig och ha typ dubbla kostnader, men nu känns det bra. Jag får ju dessutom en bonus av att jag är nära min egna familj och mina vänner igen. Därmed kan jag pendla med flyg HUR jag vill.

Normalt är vi i skolan mellan 9-18 VARJE dag, så man är död när man kommer hem, men eftersom vi hade en examen idag så fick vi går tidigare. Därmed har jag hunnit med att tvätta och städa. Finally! Senare ikväll ska vi åka hem till Alvaros pärson på kvällsmat, sen är det plugga för prov imonn igen. Jag ÄGER! Haha!

Dock är det mindre kul att vi MÅSTE se ut så här varje dag i skolan. Orka gå upp 1 timme tidigare för att fixa hår och grejer för att sitta bakom skolbänken varje dag...?




Imonn är det fredag och då ska jag berätta om min förra helg när Lotta var här och hälsade på mig! :)
Hoppas att ni mår bra!

From Barcelona with love // Thai


Söndag 13 Februari - Ensam hemma.

Shit! Jag har inte uppdaterat sedan i onsdags!

Tyvärr har jag haft fullt upp, massa kursproblem och helvete, sen haft vänner på besök, det har jobbats och jag trodde att jag skulle vakna med en bakfylla idag, men icke! Kör en liten snabb genomgång dåra..

Torsdags efter skolan åkte jag hem direkt, jag hade planerat och springa en sväng på stan men jag var döhungrig så jag tog metron hem direkt. Alvaro var hemma och vi fick besök av Pitu och Zayas innan alla tre skulle iväg och spela. Jag och mina discjockey-pojkar hehe.


Alvaro och Pitu på Jamboree 2010.

Fredagen kom och det inte mycket gjort mer än skolan och sen jobba på kvällen. Jag dog! Dom hade kväll från 16 år och uppåt och vi hade fan hela Barca på Soma. Jag fick stå i garderoben och hjälpa Giselle och det var väl tur för jag hade definitivt inte velat stå i baren den kvällen. Jag trodde att svenska snorungar var kaxiga, men spanjorerna vill man ju bara drämma till men en jävla lavett i nyllet på dom. Kaxiga jävla hatbarn.

Det var meningen att jag skulle jobba igår lördag oxå, men det blev ändrade planer så jag slapp! Gött mos. Käkade lunch hemma hos svärföräldrarna och sen träffade jag Camilla en sväng på stan. Vi föredrog att fika och snacka skit istället för att shoppa, vilket var mycket trevligt. Jag har varken humör för att klä upp mig eller shoppa. Det är nog för att jag är sjukt trött på jeans, tjocktröja och jacka i mörka färger. Shit, jag vill ha vår och sommar, shorts och t-shirt...

Jag hann även med att träffa älskade Felicia och hennes pojkvän Sami som var i Barcelona under helgen. Felicia eller Fille som jag kallar henne umgicks jag och Madde men 24/7 när vi pluggade 2008, så det var jättekul att snacka minnen.

Meningen var att jag skulle chilla på kvällen och var inte alls sugen på att gå ut. Dock var jag jäävulskt rastlös och lurade hem Fille och Sami på "ett par glas.." Det blev 3 flaskor Lambrucso rättare sagt.. och då blev man visst sugen på att gå ut. Vi tog taxi från L'Hospitalet till Otto Zutz som jag inte vatt på år och dar..
Halkade in där och fick träffa Phatt igen efter 3 månader, det var jättekul.

I sällskap sen kom även Alvaro, Mario, Isa, Basi, Raul och Quim och ja.. ni kan ju bara tänka er vilken fest det blev. Och så blev det t.o.m en After på Seven Crowns innan jag, Alvaro, Mario, Isa och Basi åkte taxi hem till oss och alla sov över här.


Isa, jag, Raul i bakgrunden och Basi på Otto Zutz igår.

Jag fick dela säng (gnugga skjärt) med Alvaro och Basi, haha! Tack vare ESPIRIFEN:en jag tog innan jag gick och la mig 08 imorse så var jag grymt onormalt pigg idag när jag vaknade vid 13. Inte ett ända spår av varken spritsmak i munnen eller ngn bakfylla, HELT fantastiskt!


Isa, Basi, Mario och Alvaro. Vi körde på hemkörning av grillad kycklig ifrån Riko's.
30 euro, hemkörning för 5 personer - äckligt billigt!

Annars idag har vi hunnit med och slänga in en tvätt och städa lite, senare på kvällen åkte vi hem till svärföräldrarna och käkade middag innan vi åkte hem igen. Nu slappar jag i soffan medans Alvaro spelar skivor på Catwalk idag.

Imorgon är det ny vecka och måndag. OCH PÅ FREDAG KOMMER LOTTA, FUCKIN AWESOME !! =)

God kväll.

From Barcelona with love // Thai

Onsdag 9 Februari - Lång men trevlig dag

God kväll.

Vi båda sitter nermysta i soffan med filt och hela kittet men varsin laptop givetvis. För mig blev det resterna av thairätterna som jag gjorde igår, men Alvaro lagade jag till en biff med pommes och bea-sås. Han va mätt och nöjd.

Jag träffade Micha och hennes syster Madde idag. Det var jättetrevligt!Vi gick längs barceloneta och köpte med oss lunch och käkade på en bänk, sen satt vi och pratade en längre stund. Kul att hon är här!
Först idag märkte jag att våren faktiskt är HÄR. Folk ligger på stranden, dock inte helt i bikinis, men man märker att alla njuter av vårsolen.





bilder lånade ifrån Michan.

Det blev en kort inlägg idag, jag känder att tv drog lite mer uppmärksamhet nu, haha!
Hörs imonn.

From Barcelona with love // Thai


Onsdag 9 Februari - På G igen.

God morgon.

Nästan uppe med tuppen idag, men jag kan ju inte säga att jag är pigg direkt. Anledningen till att jag inte har uppdaterat är för att jag hade alldeles FÖR kul på Catwalk i fredags så jag vaknade upp i lördags med årets hitills värtsa baksmälla + att jag var sjuk= PERFEKT!! Låg halvt döende hela helgen, men nu börjar det ordna upp sig här. Känner mig lite krasslig fortfarande på mornarna, men under dagen är det ok.

Det blir ett snabbt inlägg idag, för jag ska hoppa in i duschen och sen ska jag ner på stan till kl 12 och träffa Michan som är i stan igen! Wohoo!! Vi ska antagligen ta en fika/sväng på stan/ käka lunch innan jag på min spanska lektion. Det ska bli trevligt. Solen lyser ute givetVIS!

En ännu roligare nyhet är att min älskade LOTTA (ffs!!) kommer ner och hälsar på min i Barcelona nästa vecka, det ska blir SÅ kul! Jag och Lotta var tajta när vi gick på gymnasiet för typ 5 år sen och senast jag träffade henne var 2007 när jag var och hälsade på henne i Södertälje, SJUKT längesen. Vi har endel att ta igen så att säga!
Ska bli skitkul med besök och jag har redan lagt upp en massa planer, Lottis!

Nähe, dags att stecka lite bacon till frukosten och väcka karln. Ska BB-bomba Camilla idag under dagen oxå, hon är nykläckt med ett BB-abonnemang, mohahahaha!!

Trevlig onsdag på er!


Jag och Lotta på vår champagne-frukost på vår studentdag 2006!

From Barcelona with Love / Thai


Fredag 4 Februari - Nu är det fest !

Heeej!

Nu är jag klar, nu är det fest! Lös-ögonfransar är min nya bästa vän fan för mina kines-ögon! Dock-ögon!!! =)
Dags att dra sig mot förfesten!! See you at CATWALK 2nite !




From Barcelona with love //Thai


Torsdag 4 Februari - Halv 8 hos Linda & Maria ikväll.

God torsdags morgon!

Solig dag idag IGEN, helt fantastiskt! Scones håller på att bakas i ugnen just nu och snart ska jag hoppa in i duschen. Var och solade solarium igår och "tecknade ett kontrakt" igen. Det är precis samma typ av kontrakt jag hade förra året. Jag betalar 30 euro/mån och får sola hur mycket jag vill, dock högst en gång om dagen.

Normalt kostar en session 13 euro så det är klart värt det + att Solmania, där jag solar endast ligger 5 min gångavstånd där jag bor. :) Woho. Äntligen kanske jag kan få lite liv i min hudfärg, haha!

Ikväll ska jag till Linda och Maria efter skolan. Vi ska äta god mat, dricka vin och snacka en massa skiit! Det var så trevligt förra gången så jag tvekar inte att det blir mindre trevligt idag. Dom har precis flyttat till snobb-området oxå i deras fiin, fina lägenhet så den är jag nyfiken på att se!

Innan skolan dock ska jag och Alvaro åka ner till stan och fixa en ordentlig hemförsäkring, vi får se vad priserna ligger på, men jag tror att det hemförsäkringen är billigare här än hemma i sverige. Helt OK! Sen hoppas jag att vi har tid till att köpa hans pappas födelsedagspresent eftersom att han fyller år på måndag.

Imonn, Finally Fuckin Friday på Catwalk!! Då kan man bli vigd av Elvis!! Haha! Jag och flygtjejerna ska dit och det blir vip bord, oh yes....!!







Ha en bra torsdag!

From Barcelona with love // Thai

Tisdag 1 Februari - Spansk grammatik var det ja..

Japp, det blir hemmakväll idag igen... SKÖNT! Jag hoppas på att det finns något bra att titta på TV iallafall..

Innan skolan idag var jag och fikade me Cajsa en sväng på Starbucks. Det var jättetrevligt och vi tjötade på LÄNGE.. tillslut slog klockan 14:30 och det var dags att dra sig bort mot skolan för 4 timmars lektion.

Apropå skolan ja. Det går bra men ibland undrar jag vem fan som "uppfann" spanskan för den har ju himla onödiga tidsformer så det är inte sant. Det felet man gör är ju att man försöker att översätta det på svenska, men två olika spanska meningar kan på svenska vara exakt samma mening.. bla bla bla. Dock är jag väldigt glad över att jag börjat plugga spanska igen eftersom att jag repeterar och korregerar min spanska som jag redan har. Jag lär mig skitmycket, men att sedan ändra sitt sätt att prata på är dock lättare gjort än sagt, men det går bra!

Senast jag pluggade spanska avslutade jag på nivå 4 av 6 (lr 7?). Nu har jag börjat på nivå 4 igen för att repetera det senaste och fortsätta upp mot nivå 5. Hoppas jag.

Jag skulle kunna ta ett litet exempel på det svenska ordet ÄR och då ska jag göra det såå lätt som möjligt.
För det första finns det 2 ord på spanska som betyder ÄR och det är ESTAR och SER. Skillnanden mellan dom är att ESTAR är något du är under kort tid tex; du är full, du är mätt. SER är något som du "alltid" har varit dvs; tjej, kille, blond, brunett, svensk. Är du nybörjare på spanska kommer du definitivt ha svårt att veta vilket ÄR du ska välja!

Det här är dom tidsformerna jag har hunnit lära mig hitills, observera att ordet ESTAR dessutom är ett Oregelbundet verb. :)

Jag ska försöka förklara på bästa möjliga sätt här nu... (obs! jag vet inte ens om jag lärt mig rätt, haha!)

Hon är - esta (Presentes) - Någonting hon är just nu. Hon är mätt, trött, full.
Hon var - estuvo (Preterito Indefinido) Precis som det låter, hon var...
Hon var - estaba (Preterito Imperfecto) - Någonting som hon var under en längre tid. Hon var i USA, hon var hemma igår kväll.
Hon har varit - ha estado (Preterito Perfecto) - Precis som det låter, hon HAR varit.
Som är - esté (Presente de Subjutivo) - När du söker efter något, berättar om något men du vet ej om det finns, eller existerar. Tex; jag letar efter någon som är... Jag behöver någon som är...
Om hon var - estuviera (Preterito Imperfecto de Subjuntivo) - Precis som det låter, OM hon var...
Skulle hon vara - fuera (Condicional) - Precis som det låter - SKULLE hon vara...
Hon kommer att vara - estaré (Futuro Imperfecto) - Precis som det låter, hon KOMMER att vara...

Ska tilläggas att detta är bara en form för 3:e person.
Sen fattas det JAG, DU, NI, VI och DOM som givetvis inte ser likadant ut.

Sen är det ju inte alla tidsformer heller. Det finns nog 5 till skulle jag tro... SUG PÅ DEN NI !

Spansk grammatik : DÖDEN !




Njae, nu kom karl hem. Visst ja... Skulle ju sätta igång med middagen oxå.
Hejråå.!

From Barcelona with love // Thai




Tisdag 1 Februari - Ny månad.

Och så har första månaden i 2011 passerat, shit va tiden går, snart är det ju sommar...

Godmorgon hörrni!
Satte klockan på 09, men snoosade i 1 timme innan jag gick upp. Har under den senaste timmen hunnit baka scones och ätit frukost. Nu väntar bara en barn-yoghurt och en kiwi-mango shake sen är min frukost komplett!
Jag har även hunnit göra min spanska läxa som bestått av att leta rätt på hur Hitler's kärleksliv var. Efter det jag hittade så var det mycket intressant. Han var inte bara ett svin inom det politiska ska ni veta. Och givetvis har jag hunnit göra ett längre besök på dass, haha!

Ska iväg om en timme, så jag tänkte ställa mig i duschen och duscha bort min härliga mensvärk, fixa iordning mig och sen bege mig in till centrum och skolan. Jag ska ta en fika med Cajsa innan jag börjar klockan 15.

Ikväll är det inge planerat, det blir ytterligare en kväll framför TV'n...

Innan jag avslutar blir det dock lite reklam för helgens planer. Alvaro och hans kära vän Vida Loca har startat upp ett nytt koncept på Catwalk på fredagar som heter Fuckin Fridays och det startar NU på fredag i samband med att Catwalk fyller 7 år.

* Det är gratis inträde och gratis 1:a drink så länge du står med på en lista, så Barcelonabor, hör gärna av er om ni vill stå med på listan så fixar jag resten! :)
På plats kommer även självaste Elvis vara med och festa med oss och även viga folk, haha!! På fredag är det PARTY!


OBS!! Haha, ni måste kolla in videon dom har gjort för kalaset! KLICKA HÄR: http://www.youtube.com/watch?v=K4ZSCGnD4q0
Det är självaste Raul som är Elvis! Haha, jag dööör!




BE THERE!!


Ha en bra dag!

Puss! From Barcelona with love // Thai


RSS 2.0