Tisdag 29 November - Livet på Skavsta

Idag är det tisdag dåra..

Livet hemma i sverige, uppe i Nyköping på ute på Skavsta flygplats fortsätter med några få förseningar och diverter till Arlanda. Jag flyger inte alls mycket numera under vintertid, så mina närmsta löner lär ju se susen ut!

Jag hade tidigt homestandby förra veckan mellan 04-15. För er som ännu inte förstått detta, så innebär det att jag jag "jour" och skulle dom ringa in mig för att flyga så det är bara på med uniformen och ut och jobba.
Klockan var väl runt 9.00 när dom ringde in mig för att flyga till Malaga och tillbaka. Anledningen till detta var att det var egentligen crew ifrån Malaga som skulle flyga från Malaga till Skavsta och tillbaka ner igen, men dom hade tekniskt fel på flygplanet, så det blev en omvänd tur för oss. Dvs, passagerare som skulle ner till spanien på semester blev 2 timmar försenade och passagerare från Malaga som skulle hem blev runt 10 timmar försenade.

Väl på flyget tog maten slut på vägen ner och för ni som inte visste så har vi varken tid med att få ny mat eller dryck ombord när vi väl var nere i Malaga. DOCK var passagerarna på hemvägen inte så värst sura ändå.
Klockan slog 21:00 och vi gick ner för landning i Skavsta, men icke!! Det var så dimmigt så vi divertade till Arlanda, det sista jag ville på min långa dag. Passagerarna jublande ju (inte alls över detta!) Landade i Arlanda, passagerarna gick av och vi satt kvar och väntade på ett mirakel eller behöva ta taxi från Arlanda hem till Skavsta... Timmen gick.. Turen kom och vi kunde lyfta ifrån Arlanda tillbaka till Skavsta efter runt 2 timmars väntan. Som en liten bra del i det hela fick jag sitta i cockpiten på vägen hem och det var smått coooolt!! :)

Så min arbetsdag mellan 04-15 blev istället förlängt till 00:30. Ytterst trevligt tyckte jag! Icke! Som tur var hade jag världens bästa crew och vi flummade igenom hela dagen i stort sett, haha!

Utöver denna dag har det inte varit mycket flygningar. Någon Eindhoven och London har jag hunnit med oxå.


Joana och jag ute på Skavsta, redo för att flyga!


När jag för första gången var no:2, hade jag en mycket trevligt flight med Miquelito och Zeudi.
Bästa crew! Ni gör mitt Ryanair-jobb liiiiiite roligare!

Helgen som var, var riktigt rolig den med. I fredags vart det utgång på Tellus med endel cabin crew, vi träffade på enstaka piloter och massa rampmänniskor som min kära Joana blev småtkåt i. Ja, jag själv kan ju inte påstå att det är ngt fel på grabbarna ute på rampen. Lite ögongodis för oss alla så att säga.

Lördagen kom och efter en tripp ner till Holland och tillbaka, fick jag låna Rubens bil och for till Norrköping för några glas med mina gamla flammor där. Vi hamnade på ett ställe som hette Trappan. Hmmm, jaaa vad ska jag säga om det stället. Musiken var helt okej och hade jag varit riktigt packade så hade jag väl krypit på golvet, MEN jag kände mig ändå inte hemma när diverse killar kommer fram och frågar vad man pluggade till...? Que?.. Givetvis så hade vi hamnat på stans störtsa uteställe för studenter om inte annat. (Jahaaa, därav alla grisiga små universitets-pojkar tänkte jag..?)

Höjdpunkten på denna kväll var nog alla citat som gjordes utav Nicko och Anna när vi skulle gå vidare till ett nytt hak efter vår pizza-paus. Det är ju sjukt hur lättroad man kan bli utav dom. HAHAHA! Jag dööör. Och det där haket liknande väldigt mycket av ett förstorat "Darten" hemma i Nässjö.

Efter helgen har jag haft lugna dagar. Idag är den sista och jag har homestandby igen. En liten solarievisit står på schemat och fylla på kylskåpet oxå. Jag har typ ketchup och ett paket smör kvar... jippi.

MEN! Imorgon åker jag hem till Nässjö och hälsar på igen (planera in mej, tjejer!!). Det blir att träffa mamma och pappa. Syster yster kommer hem en sväng med min coola systerson JJ och jag tänkte ge honom en försenad födelsedagspresent. Han fyllde år i september och är jag världens sämsta moster EVER på denna jord. Japp.
Och jag kommer visst inte ensam utan med sällskap, det ni...! Vem kan detta vara? :)

Ge en uppdatering när jag kommit tillbaka hem igen! Puss!

// Thailand


Söndag 20 November - Words.


Fredag 18 November - Pure beauty.

Jag har nog en utav världens vackraste vänner.
Hanna, min kära vän, lade upp denna bild på sig själv på facebook och jag dog lite. Vilken vacker kvinna!!
Tycker inte ni? Pure beauty baby...


Hanna Martinsson. Photo by Mikael Strand.

Torsdag 17 November - Planer för min 25-årsfest?

Hmm... Jag fyller 25 nästa år och efter det hade jag inte tänkt fylla mer.. Senast jag firade min födelsedag i sverige var 2008, då jag fyllde 21. Festen var fett kul! Vi var hemma i Nässjö, mamma hade lagat thaimat till hela kalaset, vi dansade till 90-tals musik, gick ut på Högland (som inte var så jäkla pjåkigt). Sen hade vi efterfest med mammas thaimat igen. Lyckat som fan.

25 år var det ja. Usch, mår ju lite illa när jag tänker på det. Först hade jag tänkt mig ngt stort och pampigt. Mennnee... det blir nog middag och tantigt istället. Tror det blir trevligare då..

Hur, var, när får mina damer ut inbjudan om senare, men boka upp Lördagen 14 januari om ni är i Nässjö!!
Eller lördagen den 21 Januari om ni är i Nyköping. Japp, det blir TVÅ kalas! :)





























Och med bilder ifrån mitt 21-årsfirande ifrån 2008, säger jag GODNATT!
Ska sätta klockan på 03:30, fett ocoolt tycker jag!

//Thai


Onsdag16 November - Strumpbyxor.

Hello loveRs!

Jag hade nog en utav världens bästa dagar igår.

Men IDAG... Jag satte alarmet på mobilen på 10:30, men vaknar upp klockan 12:30. VILKEN diciplin man har eller vad säger ni?! Jaha, då var man ledig idag då. Det blir en sväng på stan för jag behöver köpa mer strumpbyxor. Twilfit borde ju älska oss på Ryanair, vi lär ju stå för minst 80% av deras strumpbyxe-köp, helt ärligt! Jag lär väl oxå hitta en massa annat onödigt oxå.

Just det. Jag har bestämt mig för att köpa EN julklapp iår. Dels för att jag vill, men jag hatar att inte veta vad jag ska köpa. SUCKS BIG DICK!

Föresten så pratar jag med Lotta via FB, heeelt fab! Hon är i Mongoliet och åker till Kina imonn, hur coolt?!
Jag frågade henne när hon skulle komma hem igen, tros att hon bara varit borta i 7 dagar..


Dags och göra nytta, typ.

Hej!


Tisdag 15 November - Jag fick min fest.

Jag fick min fest i lördags trots att jag vaknade upp och såg att dimman låg fet tjock utanför fönstret och att alla flyg landat i Arlanda istället för i Skavsta... Men när vi väl kommer till Skavsta står det 1 flyg och väntar på oss.
Lyfter i tid, landar i Eindhoven i tid och kommer hem 20 minuter tidigare! Det var nog menat att jag skulle få dricka efterlängtade whisky&cola. Det blev ett par och helvete va kul jag hade. Köpte 3 pizzor på Kosmos och gömde en utav dom i kökskåpet som jag hittade så fantastiskt dagen efter. Vilken lördag det blev!















Lite te på det kanske..? Får nog bli så. // Thai

Måndag 14 November - Tyngdlös

Jag vill vara tyngdlös i en värld av kärlek. Sväva i luften, dansa på molnen och aldrig mer komma ner på jorden. Jag vill vara hög på en himmelsk drog och aldrig bli nykter igen. Känslan är underbar.
Ge mig mer mer mer och mer...!


Fredagen 11 November - Life is good, yeah... its great.

God fredagkväll på er vänner.

Kom just hem efter jobbet, ganska chill dag eftersom att jag började sent. Vintertider börjar härja ute på flygplatsen så har man riktigt "tur" så kanske man inte alls kommer hem i tid när man jobbar numera, får diverta runt till andra flygplatser som Arlanda, Norrköping eller varför inte Malmö om man har riktigt "tur". Orsaken till att vi inte alltid kan landa i Skavsta pga sämsta väder är pga att dels så får man bara landa "manuellt" och att "systemen" som krävs för att landa i sämst väder icke finns ute på Skavsta. Ah, men en väldigt enkel förklaring då.. Vi får väl se hur det ser ut i vinter... hmm...

Btw, så inleder jag numera min första vinter här hemma i Sverige efter 3 år utomlands. Än så känns det helt okej, men jag får väl se sen när det ligger typ 1,5 meter snö på gatan och helveteskylan tar sig ända upp i muffen..

Imorgon flyger vi till Eindhoven (Amsterdam) och "ska" landa vid 19, då äre fest så det smäller om det! Japp, jag har legat alldeles för mycket hemma och chillat runt med filmer jag somnar till, haft ytterst mysiga middagar och kvällar med vänner och mys, men imorgon känner fröken för dans istället, så jag tänkte svetta loss på ett utav dansgolvet är i Nyköping. Det blir jag och alla mina "jalla jallas" och det kommer blir sååå kul!
 Vi får väl se hur kvällen slutar dårå.. :)

Förövrigt mår fröken mycket bra. Lite för bra tror jag. :) Fröken har nog nämligen gått och blivit lite betuttad, men det håller vi lite hemligt ett tag. Tiihi..

Hoppas att ni fått en bra start på er helg. Och Nyköping, vi ses ute i dimman imorgon. Är det ngn som har vägarna förbi Nyköping får ni gärna hälsa på!



Platja de Cunit, Barcelona, Espana - 2009

With love // Thai

Måndagen 7 November - Backpacker.

Ända sedan jag flyttade tillbaka till sverige så har Lotta tjatat om att få åka iväg på sin stora resa. Och innan jag ens flyttade tillbaka till sverige så nämde hon det vart och vartannan dag om detta i sin blogg.
För 2 månader sedan sa hon upp sin lägenhet, hon sa upp sig ifrån sitt jobb, och hon sålde sin bil.. Hon sa upp sig ifrån livet och igår kom hon hem till mig för att spendera sin sista natt i sverige för detta år.

Idag åker hon till Litauen, ikväll sover hon på ett hotell i Ryssland och imorgon sätter hon sig på Transibiriska järnvägen, åker till Mongoliet och campar innan hon om någon vecka når Kina. Hon ska se kina-muren, åka till Hong Kong och ta sig söderut genom asien. Vietnam, Brunei och Bali innan hon når slutstation Australien...

Hur länge hon ska vara borta är det ingen som vet, inte ens hon själv. Tills pengarna tar slut eller när hemlängtan är tillräckligt stor för att ta första bästa flyg hem. Och det här ska hon fuckin göra ALLDELES SJÄLV..! (hon får dock sällskap av Cecilia i tåget mot Kina..)

Lotta har nog tagit alla sprutor man möjligen kan ta för att åka utomlands och för att inte trackas som en narkoman. Hon "kan" ingen engelska, jag har inte hört Lotta säga ett ända ord på engelska mer än typ "yeah bitch!" och "Bye bye". Lotta är LIVrädd för ormar och funderar på att plocka frukt i Australien, jag får inte ihop det..?

Hon är iallafall påväg på sin livsresa och jag är så glad för hennes skull att hon kom iväg och en aning avundsjuk för jag vill oxå backpacka och se världen. Pausa livet och vara fri ett tag.

Jag kommer sakna min fru så enormt! Kom hem hel och "ren". (tackar gud för kondomer..)


Min fruga/packåsna/backpacker på väg ut i världen klockan 03 inatt. :)

// Thailand


Fredag 4 November - Helg IGEN?!

Det är fredag. IGEN?! Men det var ju typ nyss helg..? I vilket fall blir det chill för min del. Jag flyger imorgon och då ska man ställa klockan på 04. Hoppas INTE på att grannen har fest ikväll.. :/ Isch!

Tidigare i veckan tog jag tåget ner till dom småländska skogarna och Nässjö. Mammas 54-årsdag skulle firas lite smått eftersom att hon annars skulle varit helt ensam på sin dag och så träffade jag en dos vänner på det med. Kom ner i måndags förmiddag och förutom att käka mig mätt på mammas thaimat det första jag gjorde så tog jag bilen ut till lilla Bodafors för att hälsa på Lotta. Vi drack te och åt bullar och inspekterade Lottas feta lårkaka hon hade på sitt lår. Hur gör du människa?!

I vilket fall så ska min fruga ge sig ut och resa i världen och hon kommer att åka på måndag. Jag kommer att sakna henne och hennes spontatnitet (?) häromkring, men jag hoppas iallafall att hon kommer hem hel nästa vår. :) Hon kommer hit på söndag för att sova sista natten innan hon far och då ska vi korka upp ett par flaskor hade vi tänkt, skitkul !

Men eftersom att fika och bulle inte räckte för måndagen så följde Lotta med in till Nässjö igen. Vi handlade en box på systemet och Hanna joinade oss och sen blev det Måndagsklubben hemma hos Iris efter att vi först satt hemma hos mig och småsnutta. Det var ytterst trevligt och träffa boysen hemma i stan och jag & Lottis trillade nog hem runt 2 snåret och deckade fint den Osköna sängen jag sover på hemma när jag är på besök.


Franjo, Habbe, Hanna, Jack & Iris hemma hos Iris. Måndagsklubben, all in!


Hanna, Habbe, Lotta & Jag snackar skit ute på balkongen.


Iris, Lotta & jag.


Chill på hög nivå i vardagsrummet.


Iris & Lotta. Iris gillar att "halka" och slå sig.


Min Nagem kom förbi sen och hälsade på!


Men kul att Habbes armbåge är typ lika står stort som Lottas ansikte!


Och jag är väl antingen väldigt liten eller så är grabbarna väldigt stora...

Mammas födelsedag kom på tisdagen och eftersom att hon ville så gärna åka till Jönköping så blev det så. Mamma ville hitta ett par joggingskor med eftersom hon är rätt kräsen så blev det dessvärre inga. Efter lunch vart vi nöjda och belåtna så det bar hemmåt igen..

Tisdagskvällen blev det middag med några utav damerna! Det var jag Hanna, Micka, Sanna som åkte till Vetlanda och hälsade på Malin med fulla matkassar. Lagade till ngn fin pasta och och så blev det äppelpaj till efterrätt som var rirktigt god. Jag hade en riktigt trevlig kväll. Vi pratade Mickas bröllop som kommer nästa år och jag kom på att jag skulle vilja ha mitt framtida bröllop med ett Vegas-tema.
Ja, ni vet... på bröllopsfesten så kan Elvis själv viga mina vänner och så kan man spela på casino där pengarna går till min bröllopsresa. Helt fantastiskt bra idé!


Malin, Sanna, Micka & Hanna i köket.


Sanna hackade lök medans Micka & Hanna förberedde äppelpajen.


Malin & Hanna skålar en skvätt vin innan middags dags!


Micka, blivande fru nästa år, gottade i sig pasta!

Vi läste oxå igenom Malins gamla dag- och gäst-böcker som vi alla skrev i för typ 10 år sedan. GUUD JÄVLAR vad roligt det var och läsa.. Inlägg om hur man ville bli av med sin oskuld, vem man var kär i eller funderingar om att bli lesbisk. Haha! Jag själv har ett gäng i källaren som jag och Lotta gick igenom häromdagen.. Jag borde ju skämmas för det jag skrev för så längesen..! Usch!

Och så packade jag väskan full och tog tåget tillbaka hem till Nyköping i onsdags för att jobba!
Nää, nu känner jag hungern här va, dags att hitta på ngt att äta. Hörs senare. Pussis.

// Thailand.


RSS 2.0